Paytrail

Näin toimii Siirto

Siirto mahdollistaa maksut helposti kännykällä, luotettavasti tunnistetun puhelinnumeron välityksellä.

Siirto

Pankit ja muut maksupalveluntarjoajat tarjoavat asiakkailleen erilaisia Siirto-maksujärjestelmää hyödyntäviä sovelluksia, jotka tekevät maksamisesta helpompaa. Siirto-sovelluksia kuluttajille ovat Nordea Siirto, OP-mobiili ja Pivo.

Siirto-maksut toimivat eri pankkien asiakkaiden välillä, verkkokaupassa sekä kaupassa tai kahvilassa. Siirto-mobiilimaksujen taustalla olevan järjestelmän on toteuttanut Otto-pankkiautomaatteja ylläpitävä Automatia.

Siirto-maksujärjestelmässä pankit ja muut maksupalveluntarjoajat voivat tarjota sovelluksia ja palveluita, jotka mahdollistavat suomalaisille reaaliaikaisen rahansiirron ”kännykästä kännykkään”.

Näin maksaminen Siirrolla etenee

Miltä maksaminen näyttää Siirrolla, riippuu täysin siitä, mitä sovellusta käyttäjä hyödyntää Siirto-maksuissa. Siirto-sovelluksia kuluttajille ovat Nordea Siirto, OP-mobiili ja Pivo.

Miltä maksun eteneminen Pivolla näyttää, voit katsoa Pivoa käsittelevältä infosivulta

Siirto ja Paytrailin maksupalvelu

Siirto ei vaikuta maksupalvelumme kuukausimaksuun. Tapahtumakohtainen maksu on sama kuin korttimaksuissa. Maksujen palautukset hoituvat myös samalla tavalla kuin korttimaksujen palautukset.

Mobiilimaksamisessa puhelimen osuus jo yli puolet

Mobiilin suosion kasvu on ollut selkeä trendi jo vuosien ajan. Samalla tietokoneiden osuus on vähentynyt reilusti. Verkko-ostoksissa osuutta valtaavat nimenomaan puhelimet. Tablettien osuuden kasvu taittui jo vuosia sitten ja nyt suunta on kääntynyt rajuun laskuun. 

Alla olevan kuvan data on kerätty Paytrailin maksusivulta loka-marraskuulta 2021.

pylväskaavio-FI