Paytrail

Konversio ja 3 kaupankäynnin keskeyttävää kulmakiveä

Matti Mäkelä Kirjoittanut Matti Mäkelä - 24.2.2014

Näin vesihiihtoloman kunniaksi paljastan 3 roskaa verkkoshoppailijan ladulla. Työssäni olen päivittäin tekemisissä verkkokauppojen kanssa. Näiden joukosta löytyy niin sujuvia, kuin äärimmäisen kankeastikin toteutettuja ostoprosesseja.

Jos et vielä ole kiinnittänyt verkkokauppasi ostoprosessiin ja ostoskoriin huomiota, tee se nyt! Näin saat konversiota parannetuksi.

1. Maksutapojen puuttuminen

Yksi varmasti suurimmista ostoskorin hylkäämiseen johtavista syistä on, ettei verkkokauppa tarjoa juuri sitä maksutapaa, jolla kuluttaja haluaa maksaa. Verkkokaupan toimiala usein rajoittaa joidenkin maksutapojen hyödyntämistä. Varmistu kuitenkin että käytössäsi on kaikki mahdolliset vaihtoehdot.

Jos kaupassasi alkaa olla jo mukavasti myyntiä, pelkkä tilisiirtomahdollisuus ei riitä mihinkään. Jo tässä vaiheessa sinulta menee varmasti paljon tilauksia ohi. Perinteisten verkkopankkipainikkeiden käyttöönotto on ensimmäinen askel ostoskorien pelastamiseen. Tarjoa sitä selkeästi ensimmäisenä vaihtoehtona, koska tällöin asiakas maksaa heti tilauksensa eikä maksaminen jää huonon muistin varaan jos tilisiirtoa ei jaksa raapustaa välittömästi. Toki tilisiirron mahdollisuuden voit jättää niiden tapausten varalle, kun asiakkaalla ei olekaan verkkopankkitunnuksia välittömästi saatavilla.

Perehdy tämän jälkeen korttimaksutapoihin sekä lasku- ja osamaksupalveluihin. Näissä aina periaatteena "jokaiselle jotakin". Erityisesti yritykset haluavat maksaa kortilla ja ulkomaalaisille se onkin lähestulkoon pakko. Kaikki edellä mainitut ja muutama lisävaihtoehto kuuluvat Paytrailin palveluun ilman kiinteitä lisäkuluja.

2. Rekisteröitymisen pakottaminen

Viimeinen virhe. Mikään ei karkoita yhtä tehokkaasti shoppailijoita, kuin kanta-asiakkaaksi rekisteröitymisen pakottaminen. On totta, että rekisteröityneille käyttäjille on helppoa järjestää etuja ja kampanjoita, mutta älä missään nimessä pakota asiakasta rekisteröitymään asiakkaaksi. Ilmaise selkeästi, että tilausta voi jatkaa myös vierailevana asiakkaana ilman rekisteröitymistä.

3. Ostoskorin välivaiheet

Unohda ostoskorin erilaiset vaiheet. Pahimmassa tapauksessa vaiheet on ilmaistu asiakkaalle korostetusti tähän tapaan: "Hei, huomaathan että sinulla on vielä ainakin 7 eri vaihetta ennen tilauksen maksamista. Toivottavasti olet ensi viikolla saanut valittua toimitustavan".

Kun tuotteet on valittu ostoskoriin, voidaan klikata kohtaa "Siirry ostoskoriin", jonka jälkeen kaiken voi hoitaa yhdellä kerralla. Ei välivaiheita, vaan asiakas täyttää ostoskorin alle yhteystietonsa, valitsee sopivan toimitustavan ja siirtyy maksamaan. Parhaassa tapauksessa maksupainikkeet on rakennettu suoraan ostoskoriin, jolloin jää taas yksi välivaihe pois ostoprosessista. Huomaathan, että tämä onnistuu myös Paytrailin palvelussa maksusivun ohituksella (lisätietoa: myynti@paytrail.com tai 0207 181 824 (ark. klo 9-16)).

Mahtavia ideoita näihin aiheisiin liittyen löydät myös Myy verkossa-blogista.

Eiköhän tässä ollut taas avautumista kerrakseen, kysy ihmeessä lisää jos asia kiinnostaa, meiltä löytyy aina näkökulmia aiheeseen liittyen.

Lataa opas verkkokaupan kehittämisestä

Ebook3-kansiMikäli verkkokaupan kehitys kiinnostaa laajemmin, lataa ja lue ilmainen oppaamme Seuraa, analysoi, kehitä - menestyvän verkkokaupan kehitystyö.

Lataa nyt

 

 

paytrail-icon Verkkokaupan UX