Paytrail

Digi- ja reaalimaailman välinen rotko kaipaa romuttajia: Onnibus näyttää tietä

Mari Oksanen Kirjoittanut Mari Oksanen - 17.8.2015

digi-ja-reaalimaailman-valinen-rotko-onnibus-uudistaa-perinteista-alaa

Digitaalisuuden kiusankappale valuu reaalimaailmaan säälimättä. Hyvä niin. Google-lasien ja Facebook-tykkäyksillä toimivien limsa-automaattien tarve ei Maslowin tarvehierarkiassa horjuta perustarpeiden roolia, mutta ne ja muu digiratkaisuavaruus avaavat saletisti mielenkiintoisia mahdollisuuksia sekoittuessaan reaalimaailmaan. Mutta tämä ei tapahdu itsestään, vaan vaatii ennakkoluulotonta toimintaa myös perinteisiltä, usein tuskastuttavan jähmeiltä aloilta.

Yksi ehdottomista lempiesimerkeistäni on Onnibus, joka on onnistunut ravistelemaan jämähtänyttä toimialaa moneltakin kantilta. Siellä on tehty hienoa työtä mm. panostamalla mobiililaitteilla lippunsa ostavien asiakkaiden asiakaskokemukseen ja tiedonkulkuun, sillä tiedot varaustilanteesta halutaan myös välittää kuljettajalle, jotta hän tietää onko tyhjiä paikkoja ovelta myytäväksi. 

Onnibusin vahvuuksia näyttäisikin olevan ennakkoluulottomuus ja vanhan painolastin puuttuminen. Näitä ominaisuuksia ei äkistään bussifirmaan liittäisi. Onnibus kuitenkin osoittaa , ettei mikään ole mahdotonta, kun usko omaan juttuun on olemassa ja tahdon voimaa riittää. Tätä toivoisi myös muilta perinteisiltä toimijoilta, sillä digitalisaatio ei ole IT-firmojen ja konsulttien omaisuutta. Sen luomat mahdollisuudet kuuluvat ihan kaikille.

petteriJos haluat kuulla Onnibusin tietohallintojohtajan Petteri Rantalan ajatuksia aiheesta, siihen tarjoutuu oiva tilaisuus Verkkokauppa-Akatemian maksuttomassa webinaarissa tiistaina 15.9.2015 klo 10-10.45
. Puhujana Petteri Rantala. Osallistuminen on maksutonta.

Lue lisää ja ilmoittaudu!


 

paytrail-icon Verkkokaupan myynti ja markkinointi