<img height="1" width="1" src="https://www.facebook.com/tr?id=909168019218260&amp;ev=PageView &amp;noscript=1">

Kuinka voisit myydä verkossa asiantuntemustasi?

Kirjoittanut Vierailija - julkaistu 15.2.2017 9:34 | Kategoriat: Verkkokaupan myynti ja markkinointi

”No, mutta eihän asiantuntija voi itseään mainostaa! On huono asiantuntija, jos JOUTUU itseään mainostamaan.”

Tämä lause soi aina vaan päässäni. Sen kuulin perustaessani nykyistä yritystäni, jossa kirjaimellisesti myyn itseäni. Siis omaa osaamistani. Olen jo vuosia pistänyt naamani ja osaamiseni esille, ja tehnyt näin kauppaa.

Koska kysyntää alkoi tulla enkä ehtinyt enää kaikkialle, aloin miettiä, kuinka voisin kloonata itseni. Koska en ole biologi enkä fyysikko, päädyin keksimään helpomman ratkaisun. Pistin itseni erilaisissa formaateissa myyntiin verkkoon.

» Lue lisää

Ekamarket.com kehittää valtakunnallista ruoan verkkokauppaa asiakaslähtöisesti

Kirjoittanut Mari Oksanen - julkaistu 2.2.2017 8:27 | Kategoriat: Yleinen, Verkkokaupan myynti ja markkinointi

40% suomalaisista suhtautuu myönteisesti ruoan ja päivittäistavaroiden ostoon verkosta, kertoo TNS gallupin tuore tutkimus. Vielä kuitenkin vain murto-osa käyttää palveluita säännöllisesti. Ville Kuusisto, tuoreen verkkoruokakaupan, Ekamarket.comin, toimitusjohtaja uskoo kuitenkin vahvaan kasvuun alalla. Hänen mukaansa kasvua haluttaessa vaaditaan kuitenkin vahvaa asiakaslähtöisyyttä:

"Verkkoliiketoiminnassa asiakas on se, jonka mukaan palvelu pitää rakentaa jos haluaa pärjätä pitkässä juoksussa".

» Lue lisää

Ulkomaiset jätit nakertavat verkkokauppaa - näin pärjäät kilpailussa

Kirjoittanut Mari Oksanen - julkaistu 31.1.2017 8:54 | Kategoriat: Verkkokaupan myynti ja markkinointi

"Toimialasta riippuen suomalainen kuluttaja ostaa 30-70 % tavarasta ulkomaisista verkkokaupoista. Meillä on siis hurja ongelma, jos emme pääse mukaan kilpailuun," kertoo Aalto-yliopiston Kauppakorkeakoulun professori Lasse Mitronen. Lasse vetää yhdessä professori Arto Lindblomin kanssa Tekes-rahoitteista tutkimusprojektia, jossa selvitetään maailmalla toimivien globaalien markkinapaikkojen ja verkkokauppojen toimintalogiikkaa ja sitä, kuinka suomalainen yritys voi pärjätä kilpailussa näille toimijoille tai jopa hyödyntää niiden tarjoamia mahdollisuuksia. "Olemme nähneet, että suomalainen vähittäiskauppa on jäämässä jälkeen, joten siksi tälle tutkimukselle on vahva tarve", Lasse kertoo.

» Lue lisää

5 vinkkiä verkkokaupan sisällön hakukoneoptimointiin: näistä selviät ilman koodaria!

Kirjoittanut Vierailija - julkaistu 26.1.2017 7:48 | Kategoriat: Verkkokaupan myynti ja markkinointi

Hakukoneoptimointi on tärkeää, sen tietää jokainen verkkokauppias. Mutta mistä oikein pitäisi aloittaa? Tämän blogipostauksen luettuasi tiedät, mitä voit tehdä ilman koodarin palkkaamista!

» Lue lisää

Chat-palvelun käyttöönotto verkkokaupassa

Kirjoittanut Vierailija - julkaistu 10.1.2017 12:03 | Kategoriat: Verkkokaupan myynti ja markkinointi

Suomessa verkkokauppa voi erottua edukseen palvelulla, kun hintakilpailuun on harvan yrityksen lopulta järkeä lähteä. Siksi verkkokauppa-asiakkaan odotukset kannattaa ottaa nyt tosissaan. Vuonna 2017 tuo palvelu tarkoittaa reaaliaikaista asiakaspalvelua verkkosivulla.

Chat-palvelu on verkkokaupassa myös paljon enemmän kuin pelkästään asiakaspalvelua – se on huomattava mahdollisuus lisämyyntiin. Verkkokaupassa chat-palvelun käyttöönotto kannattaakin hoitaa huolella alusta loppuun. Näin siitä saadaan kaikki irti ja vältytään jälkikäteen kalliilta virheiltä. 

Yleinen harhaluulo on, että chat-palvelu vain pistetään “päälle” verkkokaupassa ja jäädään odottamaan tuloksia. Proaktiiviset keskustelunavaukset ja niiden oikea ajoitus on se mikä yllättää asiakkaan positiivisesti, sekä ajoissa ennen turhautumista. Proaktiivinen chat-palvelu edellyttää jatkuvaa läsnäoloa ja valmiutta palvella yli odotusten.

Tässä lyhyt ohje verkkokaupan chat-palvelun aloittamiseen ja ylläpitoon.

» Lue lisää

Tilaa kirjoitukset


Opas verkkokauppaa perustavalle