Paytrail

Case Feelia

"Paytrailin luotettavuus, maine ja palvelun ominaisuudet vakuuttivat meidät." – Josefiina Lahti

Asiakastarinat | Feelia

Monipuolinen maksupalvelu auttaa Feeliaa kasvussa

Valmisruokavalmistaja Feelia valitsi Paytrailin maksupalvelun uuteen verkkokauppaansa. ”Halusimme luotettavan ja monipuolisen toimijan maksamisen kumppaniksi. Paytrailin tarjoama palvelu on ollut todella toimiva”, verkkokaupan kehittämisestä vastaava Josefiina Lahti kertoo.

Pyhäntäläinen Feelia Ruokakauppa toimii verkossa ja tekee ruoan verkkokauppaa tavanomaisesta poikkeavalla mallilla. Kotimaisista raaka-aineista valmistetut ruokalajit vakuumikypsennetään, jolloin säilyvyyttä saadaan pidennettyä ruoan laadusta ja mausta tinkimättä. Tämän ansiosta kuljetus voidaan järjestää tavallisen pakettitoimituksen tapaan.

Feelian asiakkaita ovat esimerkiksi kunnallisten ruokapalvelujen tuottajat, suurtalouskeittiöt ja  yksityistaloudet nettikaupan kautta. Luotettava maksupalvelu on tärkeässä asemassa verkkokaupan toimivuuden kannalta.

"Verkkokaupastamme löytyy jo yli 100 eri ateriavaihtoehtoa. Maksaminen on tärkeä osa prosessia, ja Paytrailin palvelun avulla asiakas saa helposti maksettua ruokatilauksensa”, Josefiina Lahti kertoo.

Pitkään Paytrailin asiakkkaana ollut Feelia uudisti vuoden 2020 alussa verkkokauppansa ja kilpailutti tuolloin maksupalvelujen tuottajat.

”Emme nähneet syytä vaihtaa maksupalvelun tuottajaa ja halusimme säilyttää Paytrailin palvelun. Luotettavuus, maine ja palvelun ominaisuudet vakuuttivat meidät jälleen” Josefiina Lahti sanoo.


Paytrailin kattava maksutapavalikoima saa kiitosta

Feelia Ruokakaupassa tilaukset voi maksaa Paytrailin laajalla maksutapavalikoimalla. Valittavissa ovat muun muassa eri pankkien verkkomaksamisen palvelut, korttimaksut sekä suositut mobiilimaksutavat.

"MobilePay on todella kätevä maksuväline. Sitä käyttämällä voi helposti esimerkiksi auttaa läheistään aterioiden hankinnassa ja ohjata vaivattomasti tilauksen maksupyynnön halutulle henkilölle”, Feelian verkkokauppavastaava Josefiina Lahti kertoo.

Ruoan verkkokaupan asiakkailta Feelia on saanut kiitosta selkeydestä ja maksamisen helppoudesta. ”On tärkeää, että asiakas pystyy valitsemaan itselleen sopivan maksuvaihtoehdon. Näin ostosten tekeminen ei jää ainakaan maksamisesta kiinni.”

Yhteistyö Paytrailin kanssa sujuu

Yhteistyötä Paytrailin kanssa Lahti kuvaa helpoksi ja vaivattomaksi. Paytrailin asiakaspalvelu saa kiitosta  nopeudesta ja kyvystä ratkaista ongelmia.

"Verkkokaupan ylläpitäjän roolissa voin antaa kiitosta Paytrailin asiakaspalvelulle. Kysymyksiini on löytynyt nopeasti ratkaisut.”

Case-Feelia

Etsitkö maksupalvelua?

Ota yhteyttä