Paytrail

Case Kajaani

Kajaani pilotoi Suomi.fi-maksuja onnistuneesti ensin venepaikkojen maksamiseen ja myöhemmin myös muihin palveluihin. Maksunvälityspalveluna toimii Paytrail.

Asiakastarinat | Kajaanin kaupunki

Suomi.fi-maksujen ansiosta työn määrä väheni samalla kun asiakaspalvelu parani

Osana kaupunkistrategiaansa Kajaanin kaupunki on halunnut parantaa palveluitaan digitalisoinnin avulla. Suomi.fi-maksuja pilotoitiin onnistuneesti ensin venepaikkojen maksamiseen ja myöhemmin muihin palveluihin. Maksunvälityspalveluna toimii Paytrail.

Kajaanin kaupunki on 38 000 asukkaan maakuntakeskus, joka tarjoaa asukkailleen hyvät palvelut.

"Haluamme kaupunkistrategiamme mukaisesti parantaa palveluitamme digitalisoinnilla. Tähän Suomi.fi-maksaminen sopii oikein hyvin. Haluamme rakentaa sähköisiin palveluihin mahdollisuuden verkkomaksamiseen", kiteyttää kaupungin paikkatietoinsinööri Jaakko Heikkinen.

 

Nopea ja helppo käyttöönotto

Suomi.fi-maksut otettiin käyttöön yhteistyössä Valtiokonttorin ja Paytrailin kanssa jo pilottivaiheessa vuonna 2017. Suomi.fi-maksut ovat Toikan mukaan sujuvoittaneet taloushallinnon työtä.

Suomi.fi-maksujen käyttöönotto aloitettiin venepaikkojen maksuista. Kaupungilla on yhteensä yli 900 venepaikkaa.

"Suomi.fi-maksujen käyttöönotto oli meidän osaltamme todella nopeaa ja helppoa. Haimme vain Paytrailin kauppiastunnuksen ja -varmenteen, jotka lähetimme ohjelmistotoimittajille. Sen jälkeen meidän roolimme oli lähinnä vain testata palvelun toimimista", Heikkinen muistelee.

Käyttöönoton ja pilotoinnin jälkeen Heikkinen on sitä mieltä, että kaupungin kannatti ehdottomasti lähteä prosessiin mukaan. Viranomaisten työn määrä väheni samalla kun asiakaspalvelua saatiin paremmaksi. Tällä hetkellä 75 % venepaikoista on varattu.

"Keväällä otimme palvelun piiriin myös Markkinakatu-tapahtuman myyntipaikat. Kyseessä on kolmipäiväinen tapahtuma ja myyntipaikkoja on yhteensä 120. Lähes kaikki paikat on nyt varattu tämän sähköisen palvelun kautta", Heikkinen toteaa.

"Tarkoitus olisi jatkaa seuraavaksi toripaikkoihin. Olemme keskustelleet myös kaupungin eri pysäköintialueista ja niiden siirtämisestä tämän varauspalvelun piiriin. Siinä tulisi Suomi.fi-maksaminen mukaan myös", Heikkinen jatkaa.

 

Digitaaliset palvelut tämän päivän tasolle

Kokonaisuutena Heikkinen on hyvin tyytyväinen siihen, että Kajaanin kaupunki päätti ottaa käyttöönsä Suomi.fi-maksut.

"Voin suositella tätä kyllä ainakin julkisen sektorin toimijoille. Kun rakentaa hyviä digitaalisia asiointipalveluita ja ottaa siihen vielä Suomi.fi-maksamisen kylkeen, niin lopputuloksena on hyvä palvelu, joka on myös tätä päivää", Heikkinen summaa

Kajaanin kaupunki venepaikat

Etsitkö maksupalvelua?

Ota yhteyttä