Paytrail

Case Lumingerie

Lumingerielle on tärkeää, että Paytrailin tilitykset tulevat nopeasti.

Asiakastarinat | Lumingerie

Lumingerie - idea, johon rahoittajat eivät uskoneet, takoo liikevaihtoa

Miten Lumingerie syntyi?

Lumingerien perustaja Mervi Komulainen-Horneman kertoo yrityksensä alkuvaiheesta: ”Idea lähti siitä, että itselle oli vaikea löytää isorintaisten liivejä. Tilasin niitä aina ulkomailta ja siinä oli omat hankaluutensa. Ajattelin, etten varmaan ollut ainut suomalainen, jolla oli sama ongelma. Aloinkin pohtia olisiko mitään ideaa perustaa verkkokauppa, jossa myydään isorintaisten rintaliivejä ja siitä se sitten lähti.”

Paytrail-asiakastarina-Lumingerie-Mervi.jpgLumingerien toinen omistaja, Mikko Horneman, kertoo alun haasteista: ”Siihen aikaan rahoittajat olivat sitä mieltä, että idea oli ihan tyhmä. Keskustelut tyssäsivät aina, kun kertoi, että kyse on verkkokaupasta. Lainaa tai rahoitusta ei saanut, joten yritys perustettiin omista säästöistä. ”

Mervi pyöritteli ajatusta puolisen vuotta. Omassa kunnassa sattui olemaan syksyllä 2007 yrittäjyyskurssi ja hän lähtikin sinne mukaan. ”Kurssilla tein liiketoimintasuunnitelmaa ja vuoden vaihteessa rakentelin verkkokauppapohjaa. Tammikuussa totesin, että kyllä tämä voisi kannattaa.” Lumingerie avattiin helmikuussa ja ensimmäinen tilaus tuli heti sisään.

”En tiedä mistä eka asiakas meille löysi, mutta ehkä puskaradion kautta. Ekoina kuukausina en tehnyt markkinointia vaan ainoastaan kerroin kavereille, että avaan tällaisen kaupan.” Lumingerien tapauksessa puskaradio alkoi soida, sillä tilauksia tuli alusta asti tasaisesti, ensin tosin vähemmän, noin yksi tilaus päivässä.

Lumingerie ei ollutkaan hullumpi liikeidea 

Yhden tilauksen päivävauhdista on tultu pitkä matka eteenpäin. Nyt Lumingerie tekee noin 800 000 € liikevaihtoa ja työllistää omistajien lisäksi kolme vakituista työntekijää sekä kaksi kesätyöntekijää. Verkkokaupassa on noin 1 000 tuotetta ja jos kaikki koot otetaan huomioon, yksittäisiä tuotenimikkeitä on reilu 20 000.

”90 % meidän liikenteestä ja myynnistä tulee Googlesta, sähköpostista ja Facebookista, kaikkein eniten juuri Googlesta”, Mikko kertoo. Hakukoneoptimoinnista onkin tullut tärkeä osa sitä, miten asioita tehdään. Lumingeriella kiinnitetään paljon huomiota muun muassa otsikoihin ja tuotekuvauksiin, ja muun sisällön laatu pidetään niin hyvänä, että siihen linkitetään.

”Orgaaninen näkyvyytemme on niin hyvää, ettemme mainosta Adwordsissa lainkaan”, Mikko kertoo.

Verkkokauppa-alustana Oscar Prosper

Mervi kertoo Lumingerien verkkokauppa-alustan vaihdosta: ”Alun perin meillä oli käytössä Smilehousen Wosbee.”

”Kun Wosbee loppui, siirryimme käyttämään Prospercartia, joka on nyt Oscar Prosper”, jatkaa Mikko Lumingerien verkkokauppa-alustasta. "Kun vaihdoimme alustaa 2012, otimme testikäyttöön suosituimpia alustoja, mutta tämä valikoitu meille, koska se ei ollut liian kankea, siitä löytyi meille tärkeät ominaisuudet, sitä on mahdollisuus itse muokata ja tehdä räätälöintejä."

"Saatiin siten rakennettua verkkokauppaan sellaisia asioita, jotka ovat meille tärkeitä. Mikään alusta ei ole täydellinen, mutta pitää tietää mitkä asiat ovat itselle ehdottoman tärkeitä ja mistä on valmis luopumaan”, kertoo Mikko.

Paytrail asiakastarina Lumingerie verkkokauppa

Miten Paytrailin käyttöönotto sujui? 

Lumingerie otti Paytrailin palvelun käyttöönsä toukokuussa 2011, toki silloin Paytrail oli vielä Suomen Verkkomaksut. “Ihan aluksi tilausvahvistusviestissä lähti tilisiirto-ohjeet ja sen lisäksi oli Paypal, koska ne olivat ilmaisia vaihtoehtoja. Kun tilauksia alkoi tulla enemmän, oli selvä, että maksaminen oli tehtävä asiakkaille helpommaksi. Jostain verkokauppiaiden ryhmästä bongasin sitten Paytrailin”, muistelee Mervi yhteistyön alkuvaihetta.

Mikko muistelee verkkomaksupalvelun käyttöönottoa: “Käyttöönotossa ei ollut mitään ongelmia. Se tapahtui molemmissa verkkokauppa-alustoissa tyyliin laita nämä tunnukset kauppaan ja rasti ruutuun.” Palvelu ratkaisi Lumingerien ongelman ja teki Mikon mukaan maksamisen verkkokaupassa helpoksi, erityisesti, kun käyttöön otettiin maksusivun ohitus, jossa maksamisesta jäi vielä yksi välivaihe pois.

Arjen yhteistyö toimivaa

Arki Paytrailin kanssa on sujunut Mervin mukaan jouhevasti: “Jos meillä on ollut kysyttävää, ollaan saatu nopeasti vastaukset ja asiat hoidettua. Jos Paytrailin päässä on ollut jotain ongelmaa, meihin on otettu yhteyttä ja asiasta kerrottu nopeasti."

Paytrail-asiakastarina-Lumingerie-Mikko.jpgMervi kertoo Lumingerien käytetyimmistä maksutavoista: “Meillä eniten maksuja tulee Osuuspankin ja Nordean kautta, yhteensä 58 % myynnistä. Tuon jälkeen tulee Visa ja Danske Bank sekä Mastercard ja S-pankki. Loppuosa tulee muiden luottokorttien, Paypalin ja pienempien pankkien kautta. Tarjoamme yhä vaihtoehtona myös tilisiirron, mutta sitä käytetään hyvin vähän.”

Mikon mukaan maksaminen mobiililaitteilla on noussut viimeisen vuoden aikana ja pankkien omat maksusivut on koettu puhelimella käytettäessä vähän hankaliksi. Koska yli puolet Lumingerien liikenteestä tulee puhelimitse, Mervi ja Mikko toivovat asiaan hyvää ratkaisua. Yksi ratkaisu, MobilePay, onkin julkaistu juuri haastattelun jälkeen. Nähtäväksi jää miten pian MobilePay tai tulossa oleva Siirto leviävät laajaan käyttöön kuluttajakentässä ja ratkaisevat näin mobiilimaksamisen haasteen.

Mikä on parasta Paytrailin verkkomaksupalvelussa?

“Parasta Paytrailin verkkomaksupalvelussa on kaksi asiaa: ensinnäkin se, että maksuvahvistus saadaan tilauksesta välittömästi, jolloin tavara saadaan heti matkaan ja tilaus käsiteltyä, ja toiseksi se, että tilitykset tulevat tosi nopeasti ja luotettavasti. Ei tartte odotella omia rahoja.” Mikko kertoo.

“Meidän myyntimäärät ovat niin isoja, että meidän pitää tehdä usein uusia tilauksia. Siksi meille on tärkeää, että tilitykset tulevat nopeasti, kun rahaa tarvitaan. Ollaan oltu tosi tyytyväisiä.”

Mervin ja Mikon terveiset muille verkkokauppiaille

”Asiakaspalvelu on juttu, jolla suomalaiset verkkokaupat pystyvät kilpailemaan ulkomaisia verkkokauppoja vastaan. Hinnalla ei pysty, eikä kannata, kilpailla. Me panostamme hyvin paljon asiakaspalveluun.”


Lumingerie-verkkokauppa

Kotipaikka: Oulu
Perustamisvuosi: 2008 tammikuussa toiminimi rekisteröity ja 2015 alkuvuodesta muutettu osakeyhtiöksi
Liikevaihto: noin 800 000 €
Henkilökunta: omistajat, kolme vakituista ja kaksi kesätyöntekijää


Maksupalvelu mietinnässä?

Ota yhteyttä