Paytrail

Case Pentik

Paytrailin valintaan vaikutti hinnoittelu sekä mahdollisuus saada kaikki maksutavat yhdellä sopimuksella.

Asiakastarinat | Pentik

Pentik yhdisti verkkosivut ja verkkokaupan parantaakseen palvelukokemustaan verkossa

Suomalaisille tuttu sisustustuotteiden valmistaja Pentik tuo asiakkaidensa arkeen ripauksen kauneutta ja kodikkuutta. Yrityksen keramiikkatehdas sijaitsee Posiolla, ja myymälät ja verkkokauppa palvelevat monikanavaisesti laajaa asiakaskuntaa. Maksunvälityksessä Pentik luottaa Paytrailiin.

Pentikin verkkokauppa on toiminut vuodesta 2008 lähtien. Verkkokaupan tuotehallinta tehdään Helsingistä käsin, tekninen tuki toimii Rovaniemellä ja varasto sijaitsee Posiolla. Verkkokauppaa hallinnoidaan pääasiassa kolmen henkilön voimin, ja yrityksen logistiikassa on oma verkkokauppapuoli.

Pentik-Salla-Ahonen.jpgVerkkokauppa toimi pitkään samalla alustalla, mutta vuonna 2015 siihen nähtiin tarpeelliseksi tehdä isompi uudistus.

”Verkkokauppamme vanha sivupohja ei enää taipunut haluamiimme kampanjoihin eikä se palvellut asiakkaitamme mobiilissa. Nämä olivat tärkeimpiä syitä verkkokaupan uudistuksen taustalla”, Pentikin markkinointijohtaja Salla Ahonen kertoo.

Uudistuksen myötä Pentikin verkkosivut ja verkkokauppa yhdistettiin yhdeksi kokonaisuudeksi, jonka avulla yritys pystyy palvelemaan asiakkaitaan aiempaa paremmin sekä tukemaan ostamista myös inspiraation kautta.

Yrityksen koko tuotemallisto on saatavilla verkkokaupasta, joka toimii responsiivisesti kaikilla päätelaitteilla. Lisäksi verkkokauppaan on otettu uudet tuotekuvat ja etenkin tuotetekstien optimointiin on panostettu vuoden 2016 aikana.

 

Paytrailin ratkaisu sopii hyvin Pentikille

Verkkokaupan uudistuksen yhteydessä Pentikin verkkokauppaan piti löytää uusi palveluntarjoaja hoitamaan verkkokaupan rahaliikenne.

”Asiakkailtamme oli aiemmin tullut palautetta siitä, että kaikkien pankkien maksunapit puuttuvat maksutavoistamme. Verkkokaupan uudistamisen yhteydessä halusimme saada lisättyä kaikki pankit ja muutkin yleisimmät maksuvaihtoehdot kauppaamme”, Salla Ahonen kertoo.

Pentikin tekniikka-, logistiikka- ja talousosasto tekivät vertailua eri maksunvälittäjien välillä, ja he päätyivät valitsemaan Paytrailin. Valintaan vaikutti Paytrailin hinnoittelu sekä mahdollisuus saada kaikki maksutavat yhdellä sopimuksella.

Tämän lisäksi Paytraililla oli hyvä valmismoduuli Magenton verkkokauppa-alustaan, jonka päälle Pentikin uusi verkkokauppa oli rakennettu.

”Paytrailin käyttöönotto tapahtui hyvin sujuvasti. Maksupalvelu toimii hyvin tälläkin hetkellä, eikä meidän ole juurikaan tarvinnut olla Paytrailiin yhteydessä”, Ahonen kertoo.

Pentik kangas

Brändin näköinen verkkokauppa palvelee myös myymäläverkostoa

Pentikin markkinointijohtaja Salla Ahosen mielestä on erityisen hyvä asia, että Pentikin brändisivusto ja verkkokauppa ovat nykyään sama asia.

”Verkkokauppa heijastaa tällä hetkellä hyvin meidän brändiämme, ja verkkosivuillamme olevien sisältöjen avulla pystymme tukemaan verkkokaupasta ostamista. Myös sosiaalisen median kanavat ovat hyvin esillä sivustollamme”, Ahonen kertoo.

”Nykyisen verkkosivustomme yksi tärkeimmistä ominaisuuksista on myymäläverkoston palveleminen. Verkkokaupan kautta voi tarkistaa jokaisen tuotteemme myymäläkohtaisen saatavuuden”, Ahonen lisää.

Verkkokaupan myynti on yli kaksinkertaistunut siihen tehtyjen uudistusten myötä. Vuoden 2017 tavoitteena on viedä Pentikin verkkokauppaa vahvemmin myös kansainvälisille markkinoille.

Mitä huippusuositun vaatemerkki Billebeinon yrittäjät arvostavat verkkomaksupalvelussa? Lue Billebeinon tarina täältä.