Paytrail

Case Pentik

Paytrailin valintaan vaikutti hinnoittelu sekä mahdollisuus saada kaikki maksutavat yhdellä sopimuksella.

Asiakastarinat | Pentik

Pentik yhdisti verkkosivut ja verkkokaupan parantaakseen palvelukokemustaan verkossa

Pentik on suomalaisille tuttu sisustustuotteiden valmistaja

Pentik on tunnettu suomalainen sisustusmyymäläketju, jonka tavoitteena on tuoda tuulahdus kauneutta ja kodikkuutta asiakkaittensa arkeen ja juhlaan. Pentikin keramiikka-astiat ja sisustustavarat ovat omien suunnittelijoiden käsialaa. Yrityksen keramiikkatehdas on maailman pohjoisin ja sijaitsee Posiolla.

Pentikin myymälöitä löytyy 66 kappaletta ympäri Suomea. Näiden lisäksi Pentikin tuotteita myydään Pietarissa, Luleåssa ja Prahassa. Nykyään iso osa tuotteista menee kaupaksi myös verkkokaupan kautta. Pentik työllistää keskimäärin 300 henkilöä ja yhtiön liikevaihto oli 29,3 miljoonaa euroa vuonna 2015.

Verkkokauppaan iso uudistus vuonna 2015

Pentikin verkkokauppa on toiminut vuodesta 2008 lähtien ja tällä hetkellä sen osuus yrityksen liikevaihdosta on 3 %. Verkkokaupan tuotehallinta tehdään Helsingistä käsin, tekninen tuki toimii Rovaniemellä ja varasto sijaitsee Posiolla. Verkkokauppaa hallinnoidaan pääasiassa kolmen henkilön voimin ja yrityksen logistiikassa on oma verkkokauppapuoli.

Pentik-Salla-Ahonen.jpgVerkkokauppa toimi pitkään samalla alustalla, mutta vuonna 2015 siihen nähtiin tarpeelliseksi tehdä isompi uudistus.

”Verkkokauppamme vanha sivupohja ei enää taipunut haluamiimme kampanjoihin ja eikä se palvellut asiakkaitamme mobiilissa. Nämä olivat tärkeimpiä syitä verkkokaupan uudistuksen taustalla”, Pentikin markkinointijohtaja Salla Ahonen kertoo.

Uudistuksen myötä Pentikin verkkosivut ja verkkokauppa yhdistettiin yhdeksi kokonaisuudeksi, jonka avulla yritys pystyy palvelemaan asiakkaitaan aiempaa paremmin sekä tukemaan ostamista myös inspiraation kautta. Yrityksen koko tuotemallisto on nyt saatavilla verkkokaupasta, joka toimii responsiivisesti kaikilla päätelaitteilla. Lisäksi verkkokauppaan on otettu uudet tuotekuvat ja etenkin tuotetekstien optimointiin on panostettu vuoden 2016 aikana.

Paytrailin hinnoittelu ja sopimus sopivat hyvin Pentikin verkkokauppaan

Verkkokaupan uudistuksen yhteydessä Pentikin verkkokauppaan piti löytää uusi palveluntarjoaja hoitamaan verkkokaupan rahaliikenne.

”Asiakkailtamme oli aiemmin tullut palautetta siitä, että kaikkien pankkien maksunapit puuttuvat maksutavoistamme. Verkkokaupan uudistamisen yhteydessä halusimmekin saada lisättyä kaikki pankit ja muutkin yleisimmät maksuvaihtoehdot kauppaamme”, Salla Ahonen kertoo.

Pentikin tekniikka-, logistiikka- ja talousosasto tekivät vertailua eri maksunvälittäjien välillä ja he päätyivät lopulta valitsemaan Paytrailin. Valintaan vaikutti Paytrailin hinnoittelu sekä mahdollisuus saada kaikki maksutavat yhdellä sopimuksella.

Tämän lisäksi Paytraililla oli hyvä valmismoduuli Magenton verkkokauppa-alustaan, jonka päälle Pentikin uusi verkkokauppa oli rakennettu.

”Paytrailin käyttöönotto tapahtui hyvin sujuvasti. Maksupalvelu toimii hyvin tälläkin hetkellä, eikä meidän ole juurikaan tarvinnut olla Paytrailiin yhteydessä”, Ahonen kertoo.

Pentik kangas

Brändin näköinen verkkokauppa palvelee myös myymäläverkostoa

Pentikin markkinointijohtaja Salla Ahosen mielestä on erityisen hyvä asia, että Pentikin brändisivusto ja verkkokauppa ovat nykyään sama asia.

”Verkkokauppa heijastaa tällä hetkellä hyvin meidän brändiämme ja verkkosivuillamme olevien sisältöjen avulla pystymme tukemaan verkkokaupasta ostamista. Myös sosiaalisen median kanavat ovat hyvin esillä sivustollamme”, Ahonen kertoo.

”Nykyisen verkkosivustomme yksi tärkeimmistä ominaisuuksista on se, että palvelee hyvin myös myymäläverkostoamme. Verkkokaupan kautta voi tarkistaa jokaisen tuotteemme myymäläkohtaisen saatavuuden”, Ahonen lisää.

Verkkokaupan myynti on yli kaksinkertaistunut siihen tehtyjen uudistusten myötä. Vuoden 2017 tavoitteena on viedä Pentikin verkkokauppaa vahvemmin myös kansainvälisille markkinoille.

Mitä huippusuositun vaatemerkki Billebeinon yrittäjät arvostavat verkkomaksupalvelussa? Lue Billebeinon tarina täältä.