Paytrail

Case Turun kaupunki

Turun kaupungille Paytrailin käyttöönotto oli vaivatonta. Maksupalvelu koettiin erittäin turvalliseksi ja varmaksi. 

Asiakastarinat | Turun kaupunki

Suomi.fi-maksujen käyttöönotto oli yksinkertaista ja helppoa

Turun kaupunki otti käyttöön Suomi.fi -maksut helpottaakseen liikuntarannekkeiden nettilatausta. Kaupunki oli pitkään miettinyt, millä se saisi vähennettyä runsasta laskutustaan, ja yhteistyön myötä laskutus onkin vähentynyt huomattavasti. Maksunvälityspalveluna verkkomaksuissa toimii Paytrail. 

Turun kaupunki lähti alun perin mukaan Suomi.fi -maksujen pilottihankkeeseen, josta kaupungin controller kuuli Valtiokonttorilta. 

"Olimme pitkään miettineet, miten saisimme kaupungin huimissa luvuissa olevan laskutuksen vähenemään. Otimme pilottiin mukaan liikuntarannekkeiden verkkolatauksen ja -maksamisen, sillä halusimme, että kuntalaisten olisi helppo ladata rannekkeitaan kotonaan. Verkkomaksut ovat yleistyneet huomattavasti viime vuosina, ja nyt ne ovat Turussa tarjolla monessa palvelussa", Turun kaupungin digitaalisten palvelujen kehittämisestä vastaava hankejohtaja Päivi Saalasto kertaa.
Aloittaminen oli sujuvaa

Pilottiin osallistuminen oli Saalaston mukaan varsin hyödyllistä.

"Osallistuminen oli todella antoisaa, ja pystyimme vaikuttamaan, miten kunnassa verkkomaksut tulisi hoitaa", Saalasto perustelee.

Palvelun käyttöönotto itsessään oli varsin helppoa ja vaivatonta.

"Käyttöönotto oli erittäin yksinkertaista ja helppoa. Maksuvälinepalveluna toimii Paytrail, joten toimittaja oli jo tarkkaan testannut verkkomaksamisen. Käyttöönotossa ei ollut mitään ongelmaa, ja tämä on erittäin turvallinen ja varma ratkaisu", Saalasto kiittelee.

 

Uusien palveluiden liittäminen maksupalveluun on helppoa ja kustannustehokasta

Turun kaupungin ratkaisu poikkesi muista pilottihankkeen ratkaisuista.

"Paytraililla on käytössä kauppiastunnukset ja päätimme käyttää koko kaupungin tasolla vain yhtä käyttäjätunnusta Kauppiaspaneelissa. Olemme myös liittäneet sen myyntireskontran kirjanpitoon. Tässä keskitetyssä ratkaisussa uusien palvelujen liittäminen Suomi.fi-maksuihin on helppoa ja kustannustehokasta. Teemmekin käyttöönottoja vuosittain lisää", Saalasto kertoo.

Odotukset laskutuksen vähentymisestä ovat hankkeen myötä toteutuneet.

"Laskutuksemme on vähentynyt huomattavasti. Kansantaloudellisesti on hyvä tehdä hanke yhteistyössä valtion eri toimijoiden ja muiden kuntien kanssa. Siitä tulee kustannussäästöjä niin ajallisesti kuin rahallisesti. Olemme olleet erittäin tyytyväisiä palveluun, ehdottomasti", Saalasto painottaa.

Turun kaupunki ranneke

Etsitkö maksupalvelua?

Ota yhteyttä