Paytrail

Verkkomaksamisen tulevaisuus?

Vierailija Kirjoittanut Vierailija - 13.8.2013

Verkkomaksamisen-tulevaisuus-Paytrail-Aki-VanniOlen viime aikoina visioinut jos jonkinlaista tulevaisuuden kuvaa ja yksi niistä oli visio tulevaisuuden kauppiaasta Päivän Tolvasessa. Sivusin siinä Paytrailin markkinoille tulon avaamia mahdollisuuksia kaupankäyntiin, maksamiseen ja suosittelun kautta tehtyjen ostosten myyntiprovision tulouttamiseen suosittelijalle.

Tällainen maailmankuva voi hyvinkin olla edessämme varsin pian. Kaikki liiketoiminta tulee siirtymään verkkoon. Ostaminen tulee olla yhä helpompaa joskin myös turvallista, silloin myös pt-kaupassa yleiset heräteostokset verkosta tulevat kasvamaan. Kaikki tämä edellyttää luonnollisesti sitä että verkko optimoituu ihmisten taskuun sopivaksi. Käytettävyys tulee olla kunnossa, navigointi ja haku helppoa, maksaminen käy tuosta vaan. Ping. Tavara on jo matkalla. Keskeisimmissä kaupungeissa toimitus luvataan jopa tunnissa. Uskomatontako? Ei suinkaan. Tunnin toimitusta tarjotaan jo nyt niin Lontoossa kuin New Yorkissakin. Miksei sitten kaikkialla muuallakin?

Mutta ennen kuin olemme jossain noissa tulevaisuuden visioiden kaltaisissa tilanteissa meidän tulee pohtia miten tästä edetään asken kerrallaan, kuinka kuluttajat omaksuvat verkkomaksamisen päivittäiseen elämään ja mitä mahdollisuuksia vaikkapa Paytraililla olisi kasvaa sateentekijäksi.

Tänään verkkomaksaminen nähdään verkkokauppojen maksutoiminteena. Entä jos kaikki kaupat muuttuvat niin, että kaikki ostokset ostetaan verkkokaupasta vaikka asioidaankin kivijalassa? Sitäkin tapahtuu jo nyt. Kun tämä malli yleistyy silloin verkkomaksamisesta tulee pääasiallinen maksutapa. Käteinen katoaa, kortit tulevat tarpeettomiksi ja verkkomaksupalvelut ovat suurempi osa kokonaisuutta kuin pankit. Jo nyt lanseerattu Paytrailin uusi tilipalvelu on ehkä maailman helpoin tapa maksaa mitä vaan ja missä vaan.

Miksei sillä voisi alkaa maksamaan parkkimaksuja, taksin, matkalippuja, ravintola laskuja, tai mitä vaan, kunhan se on vain otettu maksutavaksi järjestelmissä.

Huuhaatako?

Ei suinkaan. Kaikki kassajärjestelmät tulevat integroitumaan verkkoon. Laitteet ovat vain päätteitä, järjestelmät pyörivät verkossa. Niin kuin nytkin jo useat tekevät.

Puhelin on jo vaikka mitä ja pian sen on enemmän. Kaikkea mahdollista ja myös lompakko. Kaikki mitä tulevaisuudessa kulutetaan, ostetaan, maksetaan ja jaetaan välittyy puhelimesi kautta. Se on elämäsi hermokeskus. Se avaa ovet, maksaa laskut, muistuttaa, kertoo ja yhdistää. Ja kaikessa rahaliikenteessä on pääosassa Paytrailin kaltaisia ennakkoluulottomia paremman palvelun ja vaivattomamman elämän mahdollistavia toimijoita. Heitä, jotka haluavat olla omaisuutesi portinvartija ja uusien entistäkin hienompien asioiden mahdollistajia.

Verkko tulee muuttamaan työtämme, kuluttamistamme ja elämäämme enemmän kuin osaamme edes visioida. Joka päivä tulee jotain uutta, joidenkin mielestä kokeellista, mutta pian jo normaalia. Vakiintuneita käyttäytymismalleja. Joku vanhenee nopeasti ja katoaa digiversumin äärettömyyteen, toisista syntyy uusia tähtiä taivaalle, niitä jotka loistavat selkeästi kirkkaammin kuin yksikään vanha.

Uskon että Paytrail on yksi niistä uusista kirkkaista jonka kyydissä kannatta olla heti alusta lähtien.

Tulet innostumaan ja kysymään "Miksi tätä ei ole keksitty aikaisemmin?".

Kirjoittaja Aki Vänni @VnniTwt

 

paytrail-icon Verkkokaupan UX