Paytrail

Black Friday 2020 - siirtymä päivätapahtumasta viikkotapahtumaksi jatkuu

Paytrail Kirjoittanut Paytrail - 27.11.2020

Mediatiedote, julkaisuvapaa heti.

Black Friday etenee ennakoidun vahvasti suomalaisessa verkkokaupassa. Paytrailin tilastojen perusteella vaikuttaa kuitenkin siltä, että yksittäisen päivän sijaan Black Fridayhin liittyvä myyntivolyymin kasvu on keskittynyt itse Black Fridayn ympärillä oleville päiville. 

Tuntikohtaisesta tilastosta voidaan todeta, että Black Fridayn yömyynti on jopa hieman laskenut viime vuodesta.
 
"Tämä vahvistaa viime vuoden oletustamme siitä, että Black Friday on siirtymässä koko viikon Black Week -tapahtumaksi. Yöllä julkaistavien tarjousten määrä on mahdollisesti vähentynyt, sillä niistä iso osa on julkaistu jo edellisinä päivinä", Paytrailin toimitusjohtaja Markus Laurio kertoo.
 
Yömyynnin lievästä laskusta huolimatta Paytrailin aamupäivän tilaston perusteella näyttää siltä, että Black Friday pitää edelleen pintansa myös päivätapahtumana. Aamupäivän tuntien myynti on jo ylittänyt viime vuoden Black Friday -tapahtuman vastaavien tuntien myynnin.
 
Kautta aikojen isoin Black Friday -myyntipiikki osui perjantaina klo 09-10 välille, jolloin myynti oli yli viisinkertainen lokakuun keskivertopäivään verrattuna.
 

Luvut perustuvat maksuvolyymiltaan Suomen suurimman verkkomaksupalvelun, Paytrailin maksuliikenteeseen.

Black-Friday-2020-vrk

(Kuvaa päivitetty 28.11. klo 7:50 vastaamaan maksuvolyymin kehitystä koko Black Friday -vuorokaudelta.)

Black week 2020 on vilkastuttanut kauppaa useilla eri toimialoilla

Black week 2020 on perjantaihin mennessä kasvattanut myyntivolyymia useilla verkossa toimivilla toimialoilla. Volyymit lähtivät nousuun heti maanantaina etenkin erikois- ja vähittäiskaupan puolella. Torstaina erikoiskaupassa tehtiin jo 2,25 -kertaista myyntiä lokakuun keskivertopäivään verrattuna. 

Myös palveluiden toimiala on tänä vuonna kyennyt poikkeuksellisen hyvin hyödyntämään vuoden vilkkaimman ostoviikon. Paytrailin kautta ostetuista palveluista suosituimpia ovat muun muassa liput ja jäsenyydet kulttuuri- ja urheilutoimintaan sekä harrasteliput ja tilavuokrat. 

Vaatekaupan myyntivolyymi taas kasvoi merkittävämmin vasta torstaina 26.11. Täten vaikuttaa siltä, että vaatekaupan Black week keskittyy vahvemmin vain Black Friday'n ympärille. 

Black-week-2020-perjanatai

Yllä olevan kuvan graafit kuvaavat Black Weekin päivittäistä myyntivolyymia eri toimialoilla. Vertailukohtana (punainen vaakaviiva, 100 %) on käytetty kunkin toimialan lokakuun päivämyynnin keskiarvoa.

(Kuvaa päivitetty 28.11. klo 7:50: graafeihin on lisätty myös perjantain 27.11. tiedot.)

Lisätiedot

Haastattelut

Markus Laurio, toimitusjohtaja, Paytrail Oyj  
markus.laurio@paytrail.com
+358 40 840 3754

Kuvat
Saana Borgström, Community Marketing Manager
saana.borgstrom@paytrail.com
+358 40 527 8284

Paytrail
Vuonna 2007 perustettu Paytrail on maksuvolyymiltaan suurin suomalainen verkkomaksupalvelu. Yritys hoitaa yli 10 000 verkkokaupan maksuliikenteen ja lisäksi vastaa myös Valtiokonttorin Suomi.fi -palvelun verkkomaksuliikenteestä. Paytrailin maksupalvelun kautta on ostettu tuotteita ja palveluita jo yli 10 miljardin edestä. Yritys on osa pohjoismaista Netsiä.

paytrail-icon Verkkokaupan maksuliikenne