Paytrail

Katso kesän kuumimmat myyntitunnit verkkokaupassa

Saana Borgström Kirjoittanut Saana Borgström - 29.6.2018

Kellonaika kesämyynnissäSuomalaisten kuluttajien ostokäyttäytyminen verkkokaupoissa näyttää noudattavan hyvin samoja aikatauluja niin arkena kuin heinäkuun loma-aikana. Maanantai on viikon vilkkain ostopäivä verkkokaupoissa ja lauantai puolestaan hiljaisin. Lauantaisin tehdään keskimäärin 40 % vähemmän verkko-ostoksia kuin maanantaisin. Heinäkuussa näiden päivien välinen ero on yli 50 %.

Verkko-ostosten määrä laskee viikonloppua kohti – sunnuntaisin kauppa kiihtyy uudelleen

Suomalaisten tekemien verkko-ostosten päiväkohtainen volyymi näyttää noudattavan arkiviikon etenemistä. Verkko-ostoksia tehdään eniten maanantaisin ja niiden määrä alkaa laskea sen myötä, mitä lähemmäs viikonloppua edetään.

Perjantai aamupäivät ovat viikon vilkkaimpien ostoaikojen joukossa, mutta tehtyjen ostosten määrä alkaa laskea varsin voimakkaasti klo 15 jälkeen. Ostovolyymi alkaa nousta merkittävästi uudestaan vasta sunnuntaina klo 15 jälkeen. Sunnuntaisin on havaittavissa ostovolyymin suurin kasvu koko viikon osalta.

Tiedot ovat koostettu Paytrailin maksupalvelun kautta tehtyjen ostosten päiväkohtaisista määristä vuoden 2017 jokaiselta viikonpäivältä (52 viikkoa).

koko vuoden myyntikello 2017

Kuva 1: Kuvio kertoo, mihin kellonaikaan verkko-ostokset painottuivat eri viikonpäivinä vuoden 2017 aikana.

Päivässä kaksi piikkiä – kauppa kiihtyy iltaa kohti

Verkkokauppojen ostovolyymissa on kaksi selkeää piikkiä päivän aikana: arkiaamuisin klo 10-11 välillä sekä iltaisin klo 21-22 välillä. Suomalaiset kuluttajat ostavat verkosta eniten illalla klo 21-22.

Perjantait ja lauantait ovat poikkeuksia, sillä näinä päivinä nähdään vain yksi ostopiikki, joka ajoittuu aamupäivään.

Viikonloppu aiheuttaa loma-aikaa enemmän vaihtelua verkko-ostosten määrään

Vuoden 2017 tietojen pohjalta heinäkuun loma-aika ei näytä merkittävästi vaikuttavan verkkokaupalle tyypilliseen myyntikelloon. Päiväkohtaisissa ostovolyymeissa on hieman enemmän hajontaa koko vuoteen verrattuna, mutta edelleen maanantait ovat vilkkaimpia ja lauantait hiljaisimpia ostopäiviä verkkokaupoissa.

Viikonloppu tosin näyttää alkavan heinäkuussa aiemmin, sillä perjantaisin tehtyjen ostosten määrä alkaa laskea jo klo 11-12 välillä saavutetun piikin jälkeen.

heinäkuun myyntikello 2017

Kuva 2: Kuvio kertoo, mihin kellonaikaan verkkokaupan ostokset painottuivat heinäkuussa 2017.

Oletko huomannut samoja trendejä omassa verkkokaupassasi tai itse tekemissäsi verkko-ostoksissa? Noudattaako sinunkin verkkokauppasi tässä artikkelissa kuvattua myyntikelloa? 

paytrail-icon Verkkokaupan maksuliikenne