Paytrail

Maksukupla-podcast avaa maksamisen maailmaa

Saila Marttila Kirjoittanut Saila Marttila - 2.5.2024

Meillä on ilo esitellä Maksukupla, uusi podcast, joka sukeltaa maksamisen maailmaan! Jokaisessa jaksossa puhkomme maksamisen kuplia ja kerromme, mitä maksujen takana tapahtuu.

Podcast on syntynyt Netsin ja Paytrailin yhteistyönä, ja sen avulla pääset syventymään esimerkiksi maksamisen historiaan, turvallisuuteen ja viimeisimpiin trendeihin. Olitpa alan rautainen ammattilainen tai utelias ymmärtämään paremmin digitaalisen maksamisen maailmaa, löydät varmasti inspiraatiota ja uusia näkökulmia.

 

Mitä maksamisen konepellin alla tapahtuu?

Oletko koskaan miettinyt, mitä tapahtuisi, jos digitaalinen maksaminen lakkaisi toimimasta? Harva meistä miettii, sillä maksaminen on meille niin helppo ja arkipäiväinen tapahtuma – ja jotta se olisi helppoa ja arkista, tapahtuu konepellin alla varsin paljon.

Maksutapahtuma monelle kuluttajalle on sitä, että laitetaan kortti laitteeseen, ja maksu menee läpi. Harvemmin tulee ajateltua sitä, mitä kaikkea on vaadittu, että maksaminen hoituu näin yksinkertaisesti. – Matias Kiesilä

Maksukupla-podcastissa kurkistetaankin siihen, mitä kaikkea maksamiseen liittyy, miten se on kehittynyt, mitä trendejä alalla on ja millaisia ihmisiä maksamisen parissa työskentelee.

Juontajat Matias Kiesilä ja Katja Remes haastattelevat alan johtavia asiantuntijoita ja vaikuttajia eri näkökulmista, ja jaksot tarjoavat uusia näkökulmia sekä tietoiskuja maksamisen maailmasta.

Maksamisen maailmaan liittyy aika monenlaisia eri prosesseja ja monia eri yrityksiä ja monenlaisia ihmisiä tekemässä töitä sen eteen. – Katja Remes

 

Tarjolla historiaa, tulevaisuutta ja puhetta teknologiasta

Ensimmäisellä tuotantokaudella jaksoja julkaistaan kahdeksan. Niistä neljä ensimmäistä on jo julkaistu, ja ne löytyvät kaikilta yleisimmiltä podcast-alustoilta.

Tässä hieman esimakua jo julkaistuista jaksoista:

Jakso 1: Kurkistus Maksukuplaan – vieraana Suvi Ruoppa

  • Maksaminen on paljon enemmän kuin vain rahansiirtoa, sillä se on toimivan yhteiskunnan keskiössä. Jaksossa Nets Suomen maajohtaja Suvi Ruoppa kertoo, mitä tapahtuu taustalla, kun maksat kassalla ruokaostoksesi. Kuuntele jakso »

Jakso 2: Matka maksamisen historiaan – vieraana Heikki Kapanen

  • Pitkän uran finanssialalla tehnyt Heikki Kapanen kuvailee, mitä oli ennen verkkokauppoja ja mobiilimaksuja ja miten muuttunut maailma on vaikuttanut maksamiseen. Kuuntele jakso »

Jakso 3: Tulevaisuuden maksumaailma ­– vieraana Sami Toivonen

  • Teknologia kehittyy kiivaasti ja vaikuttaa myös maksamiseen ja maksuteknologioihin sekä kuluttajakokemukseen. Maksamisen erikoisasiantuntija Sami Toivonen visioi, miltä maksamisen tulevaisuus näyttää. Kuuntele jakso »

Jakso 4: Yhteisö sydämessä: suomalainen verkkokauppa – vieraana Ville Simola

  • Mitä kuuluu kotimaiselle verkkokaupalle ja mitä kilpailuvaltteja sillä on globaaleilla markkinoilla? Digital Commerce Finlandin toimitusjohtaja Ville Simola kertoi verkkokaupan näkymistä. Kuuntele jakso »

Seuraavat neljä jaksoa julkaistaan myöhemmin tänä keväänä. Niissä on luvassa mielenkiintoista sisältöä esimerkiksi maksamisesta maailmalla sekä maksamisen turvallisuudesta. Ota Maksukupla-podcast seurantaan ja varmista, että kuulet uudet jaksot ensimmäisten joukossa – podcast löytyy Spotifyn lisäksi Apple Podcasts- ja Google Podcasts -alustoilta.

Kuuntele Maksukuplaa

paytrail-icon Verkkokaupan maksuliikenne