Paytrail

Nico Härkönen: Hoida verkkokaupan ostopolku kuntoon, jotta saat kaiken irti digitaalisista työkaluista asiakaskokemuksesta tinkimättä

Emilia Linnera Kirjoittanut Emilia Linnera - 26.2.2019

Varautuessasi uusimpiin teknologisiin trendeihin on Nico Härkösen (Sininen härkä) mukaan hyvä keskittyä asiakkaan ostopolun mallintamiseen, jotta varmistat asiakaskokemuksen johdonmukaisuuden. Hän suosittelee ottamaan käyttöön markkinointiautomaatiotyökaluja tai tekoälyratkaisuja, jotta nostat asiakaskokemuksen seuraavalle tasolle ja vahvistat ostopolkua.

Ilman ostopolkua asiakaskokemus ei ole suoraviivainen ja selkeä edes robotille

Nico-Harkonen-verkkokaupan-trendit-2019”Jos haluat saada kaikki tehot irti, ostopolku pitää olla hiottu tappiinsa ennen kuin otat käyttöön automaatiota tai tekoälyä taustalle. Panosta sujuvuuteen: Mitä kautta käyttäjä tulee sivustolle? Löytyvätkö tuotteet hakukoneista helposti? Onko laskeutumissivu heti sivustolle saapumisen jälkeen selkeästi eteenpäin ohjaava ja asiakkaalle relevantti? Miten kävijä sivustolla liikkuu?”

Visuaalisuus vaikuttaa alitajuntaisesti – pikaisella vilkaisulla asiakas tekee päätöksen luotettavuudesta

”Myös visuaalisuus vaikuttaa asiakkaan kokemukseen verkkokaupassa. Brändi- imagoon panostaminen on selvästi yksi trendi suomalaisessa verkkokaupassa tulevana vuonna. Ilme ja fiilis ovat ensimmäisiä asioita, joiden perusteella kävijä luo mielikuvan yrityksestä ja tuotteesta, verkkokauppasi luotettavuudesta ja osaamisesta. Huoliteltu ja hyvä design edistää kaupantekoa, sillä visuaalisuus vaikuttaa alitajuntaisesti kävijän haluun ostaa. Jos asiakaskokemus on alusta alkaen raikas, selkeä ja suoraviivainen, jopa kokemuksellinen, eteneminen ostoon tuntuu luontevalta. Ostaisitko itse sotkuisesta kaupasta? ”

Datan hyödyntäminen markkinoinnin kohdentamisessa kasvaa

”Verkkokauppiaat eivät ole ottaneet markkinointiautomaation työkaluja vielä kovin laajasti käyttöön, mutta sen aika on nyt. Markkinointiautomaatio ei ole vain oman verkkokaupan teknisten kohtien hinkkaamista, vaan se on koko asiakaskokemuksen johtamisen väline – mahdollisuus jatkaa asiakaskokemusta verkkokaupan ulkopuolella.

Markkinointiautomaation avulla aktivoit ja johdatat asiakasta konkreettisesti kohti kaupantekoa. Analytiikka-työkalut kannattaa yhdistää markkinointiautomaatiotyökalun kanssa heti. Tällöin pystyt keräämään tietoa paremmin, jonka perusteella voit tarjota asiakkaalle personoitua sisältöä tai aktivoida häntä myöhemmässä vaiheessa. Käyttäjien tunnistaminen ja profilointi on jälkimarkkinoinnin kannalta olennaista.”

Lue lisää verkkokaupan trendeistä

Lue kooste asiantuntijoiden ajatuksista siitä, mitä verkkokauppa-alalla tulee tapahtyumaan tämän vuoden aikana!

Lataa nyt

paytrail-icon Verkkokaupan myynti ja markkinointi