Paytrail

Nitistä ostoflow:n mammutit - 10 tapaa suoraviivaistaa ostamista verkkokaupassa

Mari Oksanen Kirjoittanut Mari Oksanen - 11.5.2021

Helppous on yksi tärkeimmistä syistä ostaa tuote verkosta. Jostain syystä ostoflow on usein kaikkea muuta kuin helppo, ainakin suhteutettuna siihen, mitä kuluttaja tänä päivänä odottaa ja vaatii.

Pohdimme ostoflow:n suoraviivaistamista yhdessä 60 maksamisen asiantuntijan kanssa ja koostimme 10 kohdan listan asioista, joilla suoraviivaistetaan ostoflow:ta merkittävästi. Nitistä siis ostoflown mammutit ja seuraa konversion kasvua!

SanFrancisco-1-12-1

Näin suoraviivaistat ostoflow:n verkkokaupassasi

 1.  Pidä kassa yksisivuisena tai kuvaa prosessin etenemistä selkeästi vaikkapa numeroimalla vaiheet yksiselitteisesti 1/3 - 2/3 - 3/3.
 2. Älä pakota asiakasta rekisteröitymään. Sen sijaan tarjoa vaihtoehto laittaa rasti ruutuun, jos haluaa rekisteröityä.
 3. Tarjoa tuki autocompletelle. Tämä tarkoittaa sitä, että kun selain on oppinut asiakkaan tiedot, kerrotaan meta-tasolla mikä kenttä on esimerkiksi nimi tai puhelinnumero. Tällöin kuluttaja voi lisätä kaikki tiedot yhdellä napsautuksella paikalleen.
 4. Älä kysy osoitetta, jos asiakas ei valitse kotiintoimitusta. Et oikeasti tarvitse kotiosoitetta, jos asiakas noutaa paketin palvelupisteestä tai pakettiautomaatista. Riittää, kun hän toimitustapaa valitessaan syöttää postinumeron.
  toimitustavan-valinta-ostoflown-optimointi-verkkokaupassa
 5. Älä yllätä asiakasta toimituskuluilla. Tuo ne selkeästi esiin jo verkkokaupassa mahdollisimman aikaisessa vaiheessa. Alla erinomainen esimerkki siitä, kuinka asia tuodaan esille jo varhain (Ruohonjuuri.fi).
  ruohonjuuri-toimituskulujen-esittäminen-verkkokaupassa
 6. Älä harhauta asiakasta googlettamaan alennuskoodia. Jos paikka alennuskoodille on tarpeen, tee se huomaamattomasti. Jos kenttä on hallitsevassa asemassa, se voi herkästi houkutella etsimään alennuskoodia verkosta ja jopa keskeyttää ostoksen.
  alennuskoodi-voi-harhauttaa-kuluttajan-googlettamaan-koodeja
 7. Älä käytä valmiiksi hyväksyttyjä checkboxeja, joita asiakas joutuu klikkailemaan pois päältä.
 8. Käytä tunnettuja toimijoita sekä logistiikassa, että maksamisessa.
 9. Älä pakota asiakasta käyttämään tiettyjä maksutapoja. Kuluttajien mieltymykset vaihtelevat suuresti ja kaikille on tarjottava tutuin ja mieluisin tapa maksaa. Ota erityisesti huomioon MobilePay:n nopea nousu.
 10. Älä pakota asiakasta poistumaan maksupalveluun maksamista varten. Maksupalveluiden maksutavat voi lisätä suoraan kassalle ja tämä nostaa tutkitusti konversiota. Jos kuitenkin haluat ohjata kuluttajan maksamaan maksupalveluun, käytä ohjauksessa sanavalintaa Siirry maksamaan, sen sijaan, että käyttäisit vaikkapa sanavalintaa Maksa Paytraililla. Paytrail ei ole maksutapa, joten tämä saattaa aiheuttaa hämmennystä asiakkaassa.
  Pentik-Ohitus-2019

 

 

paytrail-icon Verkkokaupan konversio