Paytrail

Teemu Kiiski: Kansainvälisiä kenttiä tavoitellessa tarkkaan valikoitu sisältö ratkaisee ja brändi koukuttaa

Mari Oksanen Kirjoittanut Mari Oksanen - 18.12.2018

Teemu Kiiski Finnish Design Shopilta uskoo vahvasti kuratointiin trendinä. Personoinnin ohella se on toinen tie tarjota asiakkaalle parhaat palat valmiina. Tällöin on helppo ilahtua, valikoida ja ostaa.

Teemu-Kiiski-Verkkokaupan-trendit_mv”Uskon, että yksi edelleen nouseva trendi verkkokaupoissa on kaupan sisältö – siis jonkun tahon valmiiksi asiakkaalle poimima valikoima ja sen ympärille luotu maailma. Ihmisillä on rajallisesti aikaa. He haluavat päästä brändin ääreen, joka tarjoaa sitä, mitä he kaipaavat tai mikä sopii esimerkiksi yhteen muiden huonekalujen kanssa. Uskon suositteluun ja kuratoituun sisätöön. Ihmiset haluavat, että joku ajattelee heidän puolestaan.”

Verkkokaupan ja sisällön yhdistäminen on ollut trendi jo pitkään. Emme halua puhua vain tuotteista, vaan rakentaa maailmaa myös sen ympärille kiinnostavalla sisällöllä.

Valitse strategiasi: personointi vai kuratointi?

”Tarkasti valikoitu verkkokaupan sisältö on tärkeä osa meidän menestystämme, rajaamme sitä siis jo valikoimamme puolesta ”kuratoiden” mielestämme parhaita tuotteita. Yhä pidemmälle viety sisällön ja valikoiman personointi on kasvava trendi, jota tekoälyn kehitys ruokkii. Tämä palvelee erityisesti Amazonin kaltaisia valikoimaltaan jättimäisiä kauppoja, jotka palvelevat tarpeiltaan hyvin laajaa ja moniäänistä ostajapohjaa. Personoinnilla taataan jokaiselle asiakkaalle juuri oikeat tuotteet.

Toinen tie asiakastyytyväisyyteen on kuratointi, joka perustuu tarpeeksi rajatun asiakaskunnan ja sen tarpeiden tunnistamiseen. Tarkasti valikoitu sisältö ja tuotteet ovat aina olleet tärkeä osa menestystämme. Tarjoamme kuratoidun kokonaisuuden, jossa kaikki tuotteet sopivat keskenään yhteen.”

Push & Pull ovat vanhoja juttuja – nyt jyllää ”Pick”-markkinointi

”Pitkään on puhuttu Push tai pull-markkinoinnista. Nyt näen uuden trendin ja nimeäisin sen ”pick”-markkinoinniksi.

Asiakas osallistuu vahvemmin, valikoi verkkokauppiaan tarjoamien työkalujen avulla yhä tarkemmin mitä sisältöä haluaa nähdä. Itse yritämme nyt kehittää apuvälineitä, joiden avulla voimme osallistaa asiakkaan entistä paremmin löytämään juuri hänelle kulloiseenkin tilanteeseen sopivat tuotteet ja sisustusratkaisut.”

”Hakutoiminnoissa äänihaku on kiinnostava tulevaisuuden juttu, johon kannattaa valmistautua. Hakutoimintojen rinnalle ovat tulleet chatit, jotka tuovat asiantuntijuutta lähemmäksi asiakasta, oli taustalla sitten botti tai myyjä.”

Tulevaisuudessa brändi on turvasi – ei tekninen toteutus

”Ihmettelen sitä, että verkkokauppojen teknisestä rakenteesta puhutaan niin paljon, vaikka se on vain pieni osa businesta. Ei kivijalkakaupan myyntitiskin asennustekniikastakaan puhuta niin tarkasti, kuin verkkokauppojen teknisiä ominaisuuksia hiotaan ja ihmetellään. Enemmän pitäisi keskittyä verkkokauppojen business-puoleen ja brändiin.

Ruotsissa tämä kulttuuri näkyy vahvasti. Siellä on perinteisesti osattu rakentaa vahvoja brändejä ja tämä koskee myös monia tuotelähtöisiä verkkokauppojakin. Uskon, että brändiosaaminen ja siihen panostaminen nousevat keskiöön Suomessakin kansainvälisen kilpailun koventuessa.”

Lue lisää verkkokaupan trendeistä vuonna 2019

Verkkokaupan trendit 2019 -raportissa Teemu Kiiski ja monet muut asiantuntijat kertovat mitä 2019 tapahtuu verkkokaupan saralla. Tämä raportti kannattaa lukea, jotta pysyy aallon harjalla ja pystyy kiinnittämään huomiota oikeisiin asioihin oman liiketoiminnan kehittämisessä.

Lataa nyt

paytrail-icon Verkkokaupan myynti ja markkinointi