Paytrail

Tikettijärjestelmän TOP 5 hyödyt verkkokauppiaalle

Kaisa Kiviluoto Kirjoittanut Kaisa Kiviluoto - 4.6.2014

Tämä on toinen osa sarjassani asiakaspalvelun tikettijärjestelmistä.

Ensimmäisessä osassa kerroin, mikä tikettijärjestelmä on. Nyt haluan kertoa lisää tikettijärjestelmän käytön hyödyistä verkkokauppiaalle. Alla 5 tikettijärjestelmään liittyvää hyötyä, jotka helpottavat verkkokaupan asiakaspalvelua ja mahdollistavat, että verkkokauppa pärjää kilpailussa asiakaspalvelun laadulla.

  1. Viestit eivät häviä
    Avoimet yhteydenotot näkyvät kaikki yhdessä näkymässä, ja asiakaspalvelun henkilöstö voi ottaa tapahtumia työn alle saapumisjärjestyksessä. Asioita ei jää huomaamatta, kuten sähköpostiohjelmassa voi käydä, jos esimerkiksi jokin viesti tulee merkittyä luetuksi, vaikka asia ei ole vielä käsittelyssä tai jos viestin liputus unohtuu.

  2. Muistamisen tarve vähenee
    Kun käsittelijät voivat ottaa tapahtuman työn alle, käsittelee yhtä asiakaspalvelutapahtumaa kerrallaan vain yksi ihminen.
    Tapahtuman alla hän näkee koko tapahtumaan liittyvän historian yhdessä paikassa. Sähköpostien lisäksi tapahtumaan voi tallentaa muitakin muistiinpanoja, esimerkiksi muistion puhelusta. Näin koko historia on saatavilla myös toiselle käsittelijälle, jos jostain syystä tapahtuman käsittelijä vaihtuu. Muistiinpanot myös vähentävät yksittäisen asiakaspalvelijan muistamisen tarvetta.

  3. Automaattivastaukset
    Kun asiakas ottaa yhteyttä sähköpostilla, saadaan hänelle lähetettyä automaattinen viesti, jossa kiitetään yhteydenotosta ja kerrotaan, että asia otetaan käsittelyyn mahdollisimman pian. Tämä mahdollistaa asiakkaiden odotuksiin vaikuttamisen, koska hänelle voidaan kertoa, minkä ajan sisällä asia otetaan käsittelyyn.

  4. Helpottaa rutiineja
    Usein tikettijärjestelmät tarjoavat mahdollisuuden tallentaa viestipohjia. Viestipohjiin voidaan tehdä valmiita vastauksia usein toistuviin kysymyksiin, jolloin samaa viestiä ei tarvitse kirjoittaa moneen kertaan.

  5. Vastuut selkiytyvät
    Asiakaspalvelussa on helpompi pysyä perillä siitä, mikä asia on milloinkin itsellä hoidossa, koska tiketille on selkeästi määritelty vastuuhenkilö. Pyyntöjen siirto käsittelijältä toiselle on helppoa, ja näin saadaan kutakin kysymystä hoitamaan siihen parhaiten sopiva henkilö.

Lataa opas verkkokaupan kehittämisestä

Ebook3-kansiVerkkokaupan kehittäminen kannattaa, sillä se luo jatkuvan mahdollisuuden menestykselle. Mikäli aihe kiinnostaa sinua laajemmin, lataa ja lue ilmainen oppaamme Seuraa, analysoi, kehitä - menestyvän verkkokaupan kehitystyö.

Lataa nyt

 

paytrail-icon Verkkokaupan asiakaspalvelu