Paytrail

Uudenlainen Bokun-varausjärjestelmä matkailualan yrityksille

Vierailija Kirjoittanut Vierailija - 20.5.2020

Islantilaislähtöinen matkanvarausalusta Bokún on hiljattain alkanut kasvattaa huomiota matkanjärjestäjien ja safariyritysten keskuudessa Suomessa. Bokun tarjoaa monipuolisen myyntikanavan erityisesti ohjelmapalveluiden ja matkapalveluiden tarjontaan.

Bokun on yksi ensimmäisistä varausjärjestelmistä, jonka peruskäyttö on ilmaista. Järjestelmien kautta tehdyistä varauksista veloitetaan 2.9 % komissio (tilanne 4/2020) sekä maksutapojen mahdolliset kulut. 

Bokunin liiketoiminta perustuu mahdollisimman suureen volyymiin ja käyttäjämääriin. Ilmainen ja nopea käyttöönotto yhdistettynä monipuolisiin maksutapoihin ja ominaisuuksiin tekee siitä mielenkiintoisen vaihtoehdon kansainvälisiä safari- ja matkapaketteja tarjoaville matkailualan yrityksille.

Suoraviivainen toimintaperiaate

Bokunin käyttäjäksi voi liittyä heidän kotisivuillaan osoitteessa Bokun.io. Perustilin luominen ainakin toistaiseksi on maksutonta. Yritys syöttää yhteystiedot ja maksutapojen tiedot järjestelmään, jonka jälkeen matkatuotteiden luonti voi alkaa. Bokunin käyttöliittymä on selkeä, ja sitä voi käyttää myös puhelimen kautta.

Bokun-muokkaus

Bokunin toimintaperiaate on sellainen, että tuotepaketit luodaan aluksi järjestelmässä, ajastetaan varaus- ja hintakalenterit ja tämän jälkeen palvelu antaa upotuskoodin omille nettisivuille asetettavaksi.

Suoraviivainen toimintaperiaate mahdollistaa sen, että matkailualan yrityksen on nopeaa päästä kiinni alustaan ja aloittaa matkapakettien myynti ilman omaa varausjärjestelmää tai sen ylläpitoa. Asiakkaat voivat ostaa tuotteita matkailuyrityksen omilta kotisivuilta ja verkkotunnuksen alta käyttäen Bokunin upotuskoodia, tarjoten näin täyden kokemuksen brändäyksen osalta.

Esimerkkimatkojen-valintaa

Upotuskoodilla omille verkkosivuille

Bokunin erityisiä vahvuuksia ovat erityisesti sen nopea käyttöönotto, joka ei vaadi isoja investointeja tai kustannuksia. Samaan järjestelmään on mahdollista integroida useampia maksutapoja, ja se voidaan helposti upottaa olemassaoleville kotisivuille upotuskoodien avulla. Tämä sopii erityisesti pienille ja keskisuurille yrityksille, koska heidän ei tarvitse rakentaa omaa varausjärjestelmää ja verkkokauppaa alusta alkaen.

Esimerkki-kalenteri

Tällä hetkellä Bokun toimii pääosin englanniksi ja sitä suositellaankin käytettäväksi ulkomailta tulevien asiakkaiden palvelemiseen. Eri kieliversioita on koko ajan enenevissä määrin tulossa käyttöön, mutta käyttöliittymää ei ainakaan vielä toistaiseksi ole saatavana suomenkielisenä. Bokun ei siis ole tällä hetkellä tarkoituksenmukaisin alusta niille yrityksille, jotka palvelevat ainoastaan kotimaan matkailijoita.

Useat ulkomaiset matkanjärjestäjät etsivät uusia kumppaneita Bokunin verkostoitumistyökalujen kautta. Matkojen myynnin lisäksi Bokunia voi siis hyödyntää myös kansainvälisen näkyvyyden lisäämiseen ja sen kautta voi saada uusia yhteydenottoja potentiaalisilta kumppaneilta eri puolilta maailmaa.

Monipuoliset maksuvaihtoehdot

Bokun tarjoaa matkailuyrityksille useita maksuvaihtoehtoja, kuten Paytrail-maksun. Jos Paytrail-tunnukset löytyvät ennestään, on ne mahdollista asettaa suoraan järjestelmään, jolloin matkatuotteiden myynti saadaan nopeasti käyntiin.

Bokun tukee Aasiassa suosittuja maksutapoja, kuten Braintreetä, Stripeä, WorldPayta ja tietysti PayPalia. Maksutavan liittäminen sujuu käytännössä siten, että asiakas tekee sopimuksen maksupalvelun tarjoajan kanssa. Asiakas saa sieltä Paytrailin tapaan käyttöavaimet, jotka syötetään Bokuniin. Näin käyttöönotto sujuu nopeasti kaikkien maksutapojen osalta.

Oululainen Saaga Travel tyytyväinen Bokuniin

Oululainen matkanjärjestäjä Saaga Travel on ottanut Bokunin innolla käyttöön heidän englanninkielisillä sivuillaan. Saaga Travel myy Oulun seudulla bussimatkoja, tilausajoja ja matkapaketteja kansainvälisille matkustajille.

"Bokun on tuonut kansainvälistä näkyvyyttä ja uusia yhteistyökuvioita tilausajoihin ulkomaisilta matkanjärjestäjiltä", Pentti Tiitinen Saaga Travelilta kertoo.

Kirjoittaja

Valtteri Kujala
Valtteri on oululaisen verkkokauppoja  toteuttavan Valfin toimitusjohtaja ja verkkokauppaan erikoistunut väitöstutkija Oulun yliopistolla.

Valtteri kujala


Lue myös  

Verkkokauppa-alustat testissä: Shopify

Verkkokauppa-alustat testissä: WooCommerce

Kuinka matkailutuotteiden ostoa voi kasvattaa verkossa?

paytrail-icon Matkailuala