Paytrail

Verkkokaupan taustaprosessit ja 4 vinkkiä niiden hiomiseen

Vierailija Kirjoittanut Vierailija - 22.1.2015

Tarkat ja oikeat tuotetiedot boostattuna persoonallisilla tuotekuvauksilla parantavat huomattavasti verkkokauppasi ostokonversiota. Myös saatavuustieto ja yleensä siitä riippuvainen toimitusaikatieto kuuluu olla aina oikein, jotta vältät asiakkaiden pettymykset ja työläät jälkitoimitukset.

Sitten kun on tapahtunut se, mitä kaikki verkkokauppiaat tavoittelevat - asiakas tekee tilauksen - on toimituksen onnistuttava vaivattomasti ja tilaukseen liittyvien hallinnollisten rutiinien sujuttava jouhevasti. Verkkokaupan taustaprosessit kannattaakin laittaa kuntoon.

Tässä 4 vinkkiä taustaprosessien hiomiseen:

  1. Järjestä tuotteiden perustietojen tuonti verkkokauppaasi suoraan tavarantoimittajalta tai muista yrityksesi järjestelmistä. Näin voit keskittyä luomaan persoonalliset ja myyvät tuotekuvaukset tuotteillesi.


  2. Huolehdi, että saldotiedot päivittyvät aina automaattisesti verkkokauppaasi. Näin vältät asiakkaan pettymykset liittyen saatavuuteen tai toimitusaikaan. Peruutusten ja palautusten riski laskee näin toimimalla merkittävästi.


  3. Mieti, haluatko varmasti hoitaa toimitukset ja palautukset sekä tuotteiden varastoinnin itse? Sinulle olisi todennäköisesti halvempaa käyttää ulkoistettua varastointipalvelua, joka hoitaa toimitukset ja palautukset - ehkä jopa automaattiset lisätilaukset  tavarantoimittajilta saldorajojen puitteissa.


  4. Varmista, että voit seurata yrityksesi talouden kehitystä reaaliajassa. Tämä edellyttää sitä, että tilaukset kirjautuvat automaattisesti kirjanpitoon ja varaston arvo pysyy myös ajan tasalla. Näin vältät sen hämäävän tilanteen, että yrityksesi tilille on kertynyt rahaa, mutta varaston arvo on samalla - huomaamattasi -  laskenut. Automatisoinnin avulla hallintorutiineihisi käytettävä aika laskee murto-osaan aikaisemmasta.

Prosessien hiomisella säästyneen ajan voit käyttää verkkokauppasi markkinoinnin kehittämiseen ja konversion parantamiseen.Käytä aikasi tehokkaasti ja paranna tuloksia!

Kirjoittaja

Jani_Karhunen_FlashnodeJani Karhunen, Liiketoimintajohtaja
jani.karhunen@flashnode.com
+358 44 776 7828

Flashnode automatisoi yrityksesi järjestelmien välisen tiedonkulun - ilman sitoutumista tai avausmaksua.
www.flashnode.com

Ebook3-kansiLue ilmainen oppaamme verkkokaupan kehittämisestä

Jatkuva kehittäminen on verkkokaupan elinehto. Seuraa, analysoi, kehitä - Menestyvän verkkokaupan kehitystyö kertoo mitä verkkokaupan kehitystyö käytännössä tarkoittaa ja millaisista lähtökohdista sitä tulisi tehdä. Opas tarjoaa myös konkreettisia vinkkejä muutamien verkkokaupan olennaisimpien osa-alueiden kehittämiseen.

Lataa nyt

Lue myös:

Pelaajan valinta -verkkokauppa: tehokkuutta haetaan suoratoimituksilla

4 askelta kohti toimivampaa verkkokaupan arkea (infograafi)

Verkkokaupan automatisointi puhutti aamukahvikiertueella -katso videot

paytrail-icon Verkkokaupan hallinta