<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=424361621249096&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">

Taloushallinto, verkkokaupan tukitoiminto – vai menestystekija?

Kirjoittanut Vierailija - julkaistu 10.10.2017 8:57 | Kategoriat: Verkkokaupan hallinta

Taloushallinto mielletään yrittäjäpiireissä yllättävän usein vielä pakolliseksi pahaksi yhteiskunnan lainsäätäjän ja verottajan taholta, eikä sen arvoa osana yrityksen menestystarinaa aina tunnisteta. Vain kannattava liiketoiminta pitää yrityksen pyörät pyörimässä ja tuottaa omistajilleen voittoa henkilökohtaisen elintason ylläpitämiseen. Mutta miksi niin harva yrittäjä mieltää taloushallinnon yhdeksi menestymisen avaintekijäksi? Mielestäni se usein johtuu siitä, että yrityksen taloushallinto pakkotoimintona jää kehityksen ulkopuolelle, jopa viime vuosituhannelle.

» Lue lisää

Miten valita omaan toimintaan sopivin ERP-järjestelmä?

Kirjoittanut Vierailija - julkaistu 5.5.2017 9:01 | Kategoriat: Verkkokaupan hallinta

Kun kauppa kasvaa, erilliset järjestelmät eivät riitä. Toiminnanohjausjärjestelmä, eli ERP integroi kaikein yhdeksi. Toiminnanohjausjärjestelmä, eli ERP integroi muun muassa tuotannon, jakelun, varastonhallinnan, myynnin ja ostot markkinoinnin yhden järjestelmän alle. Kun yrityksesi ydinprosessit hyödyntävät samaa tietokantaa, voivat eri liiketoiminnan prosessit keskustella keskenään reaaliaikaisesti ERP-järjestelmiä on kuitenkin erilaisia, joten miten verkkokauppias siis voi valita helpoiten itselleen sopivan vaihtoehdon?

» Lue lisää

Tekoälyä verkkokauppaan - mutta miten?

Kirjoittanut Vierailija - julkaistu 26.4.2017 8:53 | Kategoriat: Verkkokaupan myynti ja markkinointi, Verkkokaupan hallinta

Suuresta informaatiomäärästä voidaan tekoälyn avulla etsiä toistuvia kaavoja, oppia niistä ja tuottaa niiden pohjalta hyödyllistä tietoa. Tekoälystä ja siihen liittyvästä koneoppimisesta on rakennettu valtavia tulevaisuuden visioita ja näihin tartutaan jokaisen toimittajan puolelta, mutta mitä tekoälyn käyttäminen verkkokaupassa voisi käytännössä tarkoittaa? Miten verkkokauppias voisi helpottaa jokapäiväisiä työtehtäviä käyttämällä koneoppimista?

» Lue lisää

Suuri verkkokauppa-alustakysely: vastaa ja voita iPhone7

Kirjoittanut Johannes Kumpukoski - julkaistu 20.4.2017 8:39 | Kategoriat: Verkkokaupan hallinta, Verkkokauppa-alustat kokeilussa

Verkkokauppa-alustat puhuttavat paljon. Niiden valinta on usein haastavaa niin aloittavalle verkkokauppiaalle kuin alustaa vaihtavalle.

Nyt haluamme koostaa aitoja kokemuksia. Laadimme kyselyn sinulle, joka olet jo käyttänyt jotain alustaa tai olet parhaillaan harkitsemassa jotain tiettyä verkkokauppa-alustaa.

» Lue lisää

Tapoja palautuskäytäntöjen johtamiseen tarvitaan - nykymeno kestämättömällä pohjalla

Kirjoittanut Mari Oksanen - julkaistu 19.4.2017 8:48 | Kategoriat: Verkkokaupan hallinta

"Palautukset on yksi liian vähän puhuttu verkkokaupan teema, se on eräänlainen wicked problem. Nykykäytännöt ruokkivat palautuskäyttäytymisen kasvua ja monimuotoistumista, mutta ympäristön näkökulmasta tilanne on kestämätön. Ympäristön etua ei vahdi kukaan." Hannu Saarijärvi, palvelun ja kaupan professori Tampereen yliopistosta, toteaa. Muita palautuksiin liittyviä haasteita ovat yritysten kasvavat kustannukset, sekä kuluttamisen eettisyys.

Hannu Saarijärven tutkimusryhmän tavoitteena on ymmärtää palautuskäyttäytymisen tapoja ja motiiveja sekä kehittää tapoja, joilla palautuksia voisi hallita ja palautuskäytäntöä johtaa. "Nuo tavat ovat tärkeä kilpailukeino kaikille verkkokaupoille".

» Lue lisää

Tilaa kirjoitukset


Opas verkkokauppaa perustavalle