Paytrail

Verkkokaupan logistiikan ulkoistaminen

Vierailija Kirjoittanut Vierailija - 20.12.2018

Globaalit verkkokaupan markkinat kasvavat vuosi vuodelta. Kuluttajien luottamus verkkokauppaan lisääntyy ja tilauksia lähetetään yhä enemmän kansainvälisesti. Kansainvälisessä kilpailussa pärjääminen edellyttää tehokasta logistista ketjua sekä toimitustapojen valikoimaa, joista jokainen löytää itselleen sopivan toimitustavan.

Verkkokaupan varaston ja lähetysten ulkoistaminen mahdollista kaikille

Varastoinnin ja lähetysten ulkoistaminen ei ole enää vain suurten yritysten etuoikeus. Ulkoistamisen tuomista eduista hyötyvät parhaiten nimenomaan verkkokaupat, jotka tarvitsevat rinnalleen suuren yrityksen logistisen ketjun tehokkuuden minimiriskillä.

Logistiikan ulkoistamisessa 3PL (Third Party Logistics) kumppanille verkkokauppa ulkoistaa varastonsa ja sitä kautta tilausten lähetyslistat, keräämisen, pakkaamisen sekä varsinaisen lähettämisen.

Verkkokaupan tilauksien tiedot välittyvät automaattisesti varastopalveluita tarjoavan yrityksen järjestelmään, joka toimittaa tavarat asiakkaille. Varastonhallintajärjestelmä päivittää verkkokauppaan mahdollisen lähetystunnuksen /seurantakoodin sekä varaston saldon kunkin tuotteen osalta.

Verkkokaupan kansainväliset toimitukset

Pienten ja keskisuurten verkkokauppojen on usein helpointa ja kustannustehokkainta käynnistää kansainvälinen myynti aloittamalla yhteistyö 3PL kumppanin kanssa. Pienemmillä lähetysvolyymeillä on vaikea ylläpitää logistisia sopimuksia kilpailukykyiseen hintaan ja toisaalta maiden erot toimitustapamieltymysten osalta vaihtelevat. Jopa 85% Fortune 500 listan yrityksistä käyttävät logistiikan hallinnassa 3PL kumppania.

TOP 5 syytä ulkoistaa logistiikka asiantuntevalle kumppanille

1. Ajan, rahan ja resurssien säästö:

Ulkoistamalla logistiikan säästät rahaa ja minminoit riskejä, koska sinun ei tarvitse investoida omiin varastotiloihin, kuljetussopimuksiin tai henkilökuntaan. Ulkoistaminen usein tarkoittaa ajanmukaisen varastonhallintaohjelman integroimista verkkokauppaan, joka usein tehostaa sisäänostojen, tuotetilausten sekä palautusten käsittelyä.

Lisäksi 3PL kumppanin varastonhallintaohjelma saattaa mahdollistaa varastonkierron nopeuttamisen sekä tuotenimikekohtaiset analysoinnit paremmin kuin oma verkkokauppasi. Hallinnon työ varastoinnin ja varastotyövoiman järjestämisessä poistuu. 3LP kumppani pystyy käsittelemään tuhansia lähetyksiä päivässä ilman, että sinun tarvitsee keskittyä varmistamaan tarvittavia resursseja. Et myöskään joudu huolehtimaan eri rahtiyhtiöiden laskuista ja niiden kohdistamisesta lähetyksille

2. Liiketoiminnan joustavuuden ja skaalautuvuuden varmistaminen

Käyttämällä 3PL-palveluntarjoajaa säästät aikaa ja resursseja. Tämä vaikuttaa suoraan verkkokaupan kasvuun. Asiantunteva 3PL kumppani tarjoaa globaalit toimitukset nopeasti, jotta sinä voit helposti ja riskittömästi rakentaa kansainvälistä kasvua.

Asiantunteva logistiikkakumppani skaalautuu sinun tarpeidesi mukaan. Tarjolla on sinun tarpeeseesi varastotilaa, työvoimaa ja useita kuljetusvaihtoehtoja. Sinun ei tarvitse miettiä sesonkivaihteluita tai loma-aikoja, voit kasvattaa tilausten tai varaston määrää niin nopeasti kuin haluat.

3. Voit keskittyä oleelliseen

Sen sijaan, että itse huolehtisit tavaran vastaanotosta, lähettämisestä sekä varastoinnista, ulkoistat operaatiot yritykselle, jolla on asiantuntemusta ja kokemusta hoitaa nämä laadukkaasti ja kustannustehokkaasti. Vot itse vapauttaa resursseja ja keskittyä oleelliseen, eli myyntiä tuottavaan toimintaan.

4. Asiakastyytyväisyyden parantaminen

Voit keskittyä paremmin asiakkaiden tyytyväisyyden kehittämiseen, kun logistisen ketjun päivittäiset toiminnot on ulkoistettu. Voit keskittyä rakentamaan asiakkuuksia, joiden uusintaostot jatkuvat vuodesta toiseen. Osaavan 3PL kumppanin kanssa varmistat asiakasuskollisuuden loistavalla toimituskokemuksella, voit tarjota useita eri toimitusvaihtoehtoja ympäri maailman kansainvälisesti kilpailukykyiseen hintaan.

5. Jatkuva kehittymisen varmistaminen

3PL palveluntarjoajat ovat joustavia ja ymmärtävät muuttuvaa markkinaa. Valitsemalla asiantuntevan palveluntarjoajan saat kumppanin, joka jatkuvasti parantaa toimitusketjua ja varmistaa, että logistiikka järjestetään nopealla, joustavalla ja kustannustehokkaalla tavalla. 3PL kumppanisi voi auttaa sinua vähentämään kuluja, nopeuttamaan toimituksia sekä siten parantamaan asiakaskokemusta. Varastonhallintaohjelmistot, varaston optimointi ja kuljetusten hallinta kehittyvät alati. Osaava 3PL kumppani kehittää puolestasi toimintoja vastatakseen alati kehittyvän markkinan tarpeisiin.

Miten valita 3PL kumppani?

Kun päätät ulkoistaa verkkokauppasi logistiikan, kannattaa oikean palveluntarjoajan valintaan käyttää aikaa. Verkkokaupan logistiikka voi olla paljon enemmän kuin ulkoistettu varasto, joka käsittelee tilaukset.

Tässä muutamia kysymyksiä pohdinnan tueksi:

  • Millainen varastonhallintaohjelma on? Onko se integroitavissa verkkokauppaasi? Kehitetäänkö ohjelmistoa? Entä integraatioita? Millainen takaisinmaksuaika on mahdollisen integraation kustannukselle?
  • Onko tarjolla useita toimitustapoja, joista voit valita sinun liiketoiminnallesi sopivat? Ovatko logistiikan hinnat kansainvälisesti kilpailukykyiset?
  • Miten hinnoittelu muodostuu? Onko se läpinäkyvää ja ennakoitavaa? Onko aloituskustannuksia, integrointikustannuksia, kk-kustannuksia, tuntiveloitusta alkavien tuntien perusteella, entä tuotenimike kohtaisia kuukausi kustannuksia?
  • Tukevatko varaston sijainti ja operaatioiden skaalautumiskyky sinun liiketoimintasi tavoitteita? Onko varastoverkostossa mahdollisuutta monivarastointiin? Miten nopeita toimitukset ovat? Onko varastokapasiteetti riittävä? Onko palvelulupaus toimituksille ja sisääntulevan tavaran käsittelylle uskottava?
  • Miten sisään saapuvan tavaran käsittely hoidetaan?
  • Skaalautuuko toiminta (hinnoittelu ja kapasiteetti) sinun kasvusi kanssa?
  • Onnistuuko kansainväliset toimitukset sekä tullialueen ulkopuolelle menevät lähetykset kilpailukykyiseen hintaan? Onko kansainvälisten toimitusten käsittely automaattista?
  • Onko turvallisuus huomioitu? Miten tietoturva? Entä tuoteturvallisuus?
Matilda-Kivinen-verkkokaupan-logistiikka

Kirjoittaja:

Matilda Kivinen, NettiVarasto | OGOship. Yritys tarjoaa kasvaville verkkokaupoille verkkokaupan logistiikkaratkaisun, joka tukee kasvua ja skaalautumista.

paytrail-icon Verkkokaupan hallinta