Paytrail

Kokemuksia verkkokauppa-alusta MyCashflowsta - Otto Rosti, Taffer

Vierailija Kirjoittanut Vierailija - 6.8.2020

taffer2-verkkokauppa-alustat-vertailussa-mycashflow

Tämä artikkeli aloittaa sarjan, jossa käydään läpi eri verkkokauppa-alustoja ja arvioidaan niitä yksityiskohtaisesti. Arvioijana toimii kussakin artikkelissa verkkokauppias, joka käyttää alustaa itse ja on näin saanut paljon kokemusta sen vahvuuksista ja mahdollisista heikkouksista.

Ensimmäisenä arvioitavana verkkokauppa-alustana on MyCashflow ja ääneen pääsee Tafferin Otto Rosti. Jokainen alakohta on arvioitu asteikolla 4-10.

Käyttöönotto - arvosana 10

Ihan ensimmäinen verkkokauppamme oli tehty vakioteemoilla, eikä sen pystyttämiseen mennyt 4 tuntia kauempaa. Ja nykyään käyttöönotto on vielä helpompaa. Alustaan löytyy suomenkieliset ohjeet ja linkkaukset miten esim. Paytrail lisätään.

Uuteen kauppaamme koodari on rakentanut meille juuri sen, minkä halusimme, eli vakioteemat eivät ole enää käytössämme. Tämäkin oli siinä mielessä helppoa, että rahalla siitä selvisi. Olemme itse tehneet kauppaamme vain sisältöjä.

Meillä oli hetken aikaa myös Shopify ja se oli myös älyttömän helppo, personointiin ei tarvinnut koodaria ollenkaan. Kotimaisuus, tietosuojakysymykset (asiakasrekisteri Suomessa) ja suomenkielinen, nopea asiakaspalvelu ovat meille kuitenkin niin tärkeitä, että olemme päätyneet pysymään MyCashflowssa.

Ulkoasu - arvosana 8

Valmisteemoja on 4-6 heti saatavilla ja MyCashflow:n kautta löytyy palveluntarjoajia, jotka tekevät lisää valmispohjia. Me menimme vain ensimmäisen vuoden oletusteemalla -ja sitä ei mielestäni saisi käyttää kukaan. Mutta vaikka se oli ruma, tilauksia tuli, eli kauppa ei siitä jäänyt kiinni. Nyt meillä on oma koodari ja kauppa on tehty alusta loppuun hänen kanssaan.

Omassa kaupassamme on muutamia juttuja, joita haluaisin tehdä paremmin ja hienommin. Mutta toisaalta, näillä pärjätään. Meillä oli Shopify-kauppa, jossa oli monia ulkoasullisia hienouksia, esimerkiksi scrollatessa värit muuttuivat. Ulkoasullisia kikkailuja kuitenkin helposti yliarvostetaan. Esimerkiksi Amazonin tai Ebayn sivuilla ei ole mitään tällaisia hienouksia. Pitäisi muistaa, että hyvät tuotekuvat ja tuotetekstit ovat kaupanteossa ulkoasukikkailuja tärkeämpiä.

Taustahallinta kauppiaalle - arvosana 8

Aiemmin olisin antanut taustahallinnasta vain 6, mutta uusien päivitysten myötä annan arvosanan 8. Nyt ei ole mitään isoja ongelmia ja uskon, että lisää kehitystä tehdään meidän kauppiaiden antamien toiveiden pohjalta.

Ennakkomyynnin erottelu varastotuotteiden tilauksesta on tuottanut vähän haasteita, mutta normaali toiminta, jos kaikkea tavaraa on hyllyssä eikä tarvitse tehdä mitään erikoissäätöä, on todella hyvää ja suoraviivaista.

Tilastot ja raportit toimivat hyvin, mutta kaipaisin vielä datan vertailua edelliseen kuukauteen tai edelliseen vuoteen, jotta voisin arvioida miten esimerkiksi kesälomat ja juhlapyhät vaikuttavat myyntiin. Olisi myös mukavaa jos saisi sinne kaupan sisään yhdistettyä Google Analyticsin, niin sitä ei sitten tarttisi käyttää erikseen.

Markkinointi - arvosana 7

Kaupan sisällä tehtävät jutut toimivat hyvin, mutta pientä miinusta annan esimerkiksi Googlen yhdistämisen puuttumisesta ja siitä, että eri työkaluista, kuten uutiskirjeestä ja Google Shoppingista, veloitetaan erillistä maksua. Mieluummin upottaisin kaupan hintaan ns. pakolliset työkalut, kuin veloittaisin erikseen.

Hakukonenäkyyvyyden suhteen alusta on hyvä. Joka tuotteen kohdalla on ohjeet optimointiin. Facebookin tuotekatalogi toimii myös moitteetta. Lisäksi alustasta löytyy toimintoja, joiden avulla voi myydä ristiin tuotteita tyyliin "asiakkaat, jotka ostivat tämän tuotteen ostivat myös tuon tuotteen".

Tuotepaketointi on tässä alustassa helppoa. Visualisointi tuotepaketeissa on teeman koodissa, tai ainakin se meillä pitää käydä itse tekemässä, koska meillä on oma teema. Ostoskorin palauttaminen, se että sinulta jäi ostokset kesken ja siihen liitettävä automaattinenn alennus viesti ja viestin ajastus toimivat hienosti. Alustasta löytyy myös toimiva blogi, joka on meillä nimellä "uutiset".

Saatavuusilmoitukset on ollut meille tuottoisa ominaisuus, sillä olemme pieni käsitylöläisfirma ja tuotteet loppuvat usein kesken. Näissä meillä on lähes 100% konversio. Tuotearviointi ja tuote-rating puuttuvat, mutta ne ovat saatavilla kolmannen osapuolen maksullisen lisäsovelluksen kautta. Siksi emme ole ottaneet niitä käyttöön.

Asiakaskokemus - arvosana 9

otto-taffer-verkkokauppa-alustat-vertailussa-mycashflowAsiakkailta ei ole tullut valituksia juuri mistään ja ne asiat, jotka mielestämme puuttuvat, pystyisi kyllä lisämään.

Navigaation rakenne riippuu teemasta. Meillähän tuo on itse koodattu ja meidän tarkoituksiin juuri hyvä. Se on rakennettu sillä periaatteella, että myydään ensisijaisesti tiettyjä tuotteita. Kaupassamme on tosi kova konversio ja asiakkaat viihtyvät siellä hyvin.

Notifikaatiot on tehty itse sellaisiksi kuin haluamme. Ne ovat todella selkeät, emmekä ole saaneet niistä minkäänlaista negatiivista palautetta. Samoin tilausvahvistukset on helppo räätälöidä.

Tilausprosessi - arvosana 10-

Ihan alussa meidän tilausprosessimme oli neljäsivuinen -nyt yksisivuinen. Se on simppeli ja nimenomaan kännykässä näyttää helpolta. Hyvin pieni miinus on annettava siitä, että joillain laitteilla automaattinen tietojen täyttö ei aina toimi täysin.

Kassan rakenne on myös selkeä. Siitä lähtien, kun otimme Paytrailin maksutavan valintasivun ohituksen käyttöön joku vuosi sitten, maksaminen on tehty kaupan puolella. Meille ei ole tullut vuosikausiin keskeytyneitä maksuja. Maksutavan valinta toimii hyvin ja on helposti muokattavissa. Tekstit, maksutapojen järjestyksen ja pikkulogokuvat voi räätälöidä.  Myös Klarna toimii hyvin.

Toimitustavan valinta toimii moitteetta ja myös se on helposti muokattavissa. Esimerkiksi, kun oli Posti-kriisi laitoimme heti Postin alemmas ja lisäsimme tekstin Huomioi postilakko.

Analytiikkatyökalut - arvosana 8

Alustasta löytyvät omat analytiikkatyökalut. Lisäksi Google Analyticsiin löytyy  laajennukset, jotka saa toimimaan kokemattomampikin tietokoneen käyttäjä. Kaupan oma analytiikka olisi täydellinen, jos eri ajanjaksojen lukuja pystyisi vertailemaan. Myös Facebookin ja Googlen pikselit saa asennettua helposti itse. Siihen löytyy hyvät ohjeet.

Laajennettavuus/räätälöitävyys - arvosana 7

Periaatteessa oman kaupan saa nappia painamalla valmiilla teemoilla. Samoin laajennusosia saa lisättyä vaivatta. Esimerkiksi Paytrailin, Matkahuollon yms integraatiot ja varastotyökalut ovat alustassa valmiina laajennusosina.

Valmisteemojen suhteen miinusta tulee siitä ettei niitä ole helppo kustomoida oman näköisiksi. Shopifyhin tai Woocommerceeen verrattuna valmisteemojen kustomoitavuus on haastavaa MyCashflowssa. Toisaalta helpot laajennusosat paikkaavat tätä puutetta paljon.

Tuotekapasiteetin kanssa tällä alustalla ei ainakaan meillä tule raja vastaan ikinä. Nyt meillä on noin 1000-5000 tuotetta, lisää tulee ja kapasiteetti riittää meille oikein hyvin. Myös esimerkiksi Digitarvike tuli MyCashflown puolelle, joten uskoisin, että alusta riittää isommallekin tuotevalikoimalle.

Hinnoittelumalli - arvosana 9

Hinnoitteluun vaikuttavat kieliversiot ja tuotemäärät. Meille alusta maksaa 99€ kuussa, enkä pidä sitä ryöstöhintana. Toisaalta jos lasketaan mukaan oma domain, Posti-integraatio jne niin kuukausihintaa kaupalle tulee rutkasti lisää. Let’s Encrypt SSL-sertifikaatti kuuluu palvelupakettiin, mutta lisäpalveluna saa maksullisia sertifikaatteja.

Asiakaspalvelu - arvosana 10+

Asiakaspalvelu ansaitsee 10+ arvosanaksi. MyCashflowlla on paras ikinä alustan sisällä oleva chattipalvelu. Viimeksi tänään olen sitä käyttänyt ja vastaus taisi tulla 10 minuutissa suomeksi ja helposti. Vaikeissa asioissa olen soittanut ja heti päässyt läpi. He selvittävät aina asiat ja etsivät ratkaisun. Asiakaspalvelu kuuluu alustan hintaan.

Päivitykset -arvosana vahva 9

Päivitykset hoituvat huomaamattomasti. Joidenkin juttujen lisäämisessä nopeutta voisi toki olla enemmän, mutta olen ollut pääsääntöisesti tyytyväinen.

Tähän mennessä on tullut todella hyödyllisiä ominaisuuksia, joista parhaimpana tilausten massakäsittely. Sen puutos aiheutti monelle verkkokauppiaalle alustan vaihtamisen tai sen etteivät he päätyneet alun perinkään MuCashflown käyttäjiksi, mutta tämä lisäys ratkaisi asian.

Miksi Taffer käyttää MyCashflowta - Tärkeät asiat kunnossa

Ulkoasun muokattavuus ilman kooditaitoa on tämän alustan isoin miinus, mutta käytämme MyCashflowta, koska siinä on tärkeät asiat kunnossa. Se on kotimainen, asiakaspalvelu on erinomaista ja suomenkielistä, ja asiakasdata pysyy Suomessa. Pienet ulkoasuhaasteet voi ratkaista maksamalla koodarille, eivätkä hienot ulkoasukikkailut lopulta edes vaikuta myyntiin.

Verkkokauppa-alustan valinnassa kannattaakin miettiä mitkä asiat ovat itselle ja omalle liiketoiminnalle oikeasti tärkeitä: Miten paljon asiakaspalvelua arvostaa? Kenen varastoitavaksi haluaa antaa asiakasrekisterinsä? Kuinka paljon arvostaa kotimaisuutta?

Suosittelen MyCashflowta ehdottomasti ainakin pienille ja aloittaville kaupoille. Sen jälkeen jos tuntuu että bisneksestä tulee maailmanlaajuista, niin voi miettiä jotain Shopifyta tai muuta. En tiedä miten iso pitää olla että kannattaa valita jokin muu kauppa, en tiedä tuleeko raja oikeasti ikinä vastaan.

 

paytrail-icon Kokemuksia verkkokauppa-alustoista