Paytrail

Web stoorit osa 2: harrastuksesta monikanavaiseksi menestystarinaksi

Saila Marttila Kirjoittanut Saila Marttila - 8.11.2021

Monikanavaiseksi kokonaisuudeksi laajentunut käsityöyritys Titityy palvelee asiakkaitaan sekä verkossa että kivijalassa. Miten käsityöharrastus laajeni kasvuyritykseksi?

Vaippahousuista kasvuyritykseksi

titityyVuonna 2006 perustettu Titityy sai alkukipinän Tiina Huhtaniemen käsityöharrastuksesta, tarkemmin kuvattuna äitiyslomasta ja kestovaippahousujen neulomisesta.

Neulelankoja ja tarvikkeita myyvä yritys on sittemmin laajentunut monikanavaiseksi kokonaisuudeksi. Vuodesta 2016 sillä on ollut oma lankamerkki Tukuwool, joka tehdään kotimaisesta villasta.

Yrityksen kasvua ovat kirittäneet käsityöalan asiantuntemus, laadukas sisällöntuotanto sekä kattava asiakaspalvelu. Kuluva vuosi näyttää ennätykselliseltä.

"Liikevaihdon kasvua on tulossa 80–100 prosenttia", Huhtaniemi arvioi.

Korona on näkynyt verkkokaupan kasvuluvuissa usealla toimialalla. Titityylle vauhtia on antanut käsityöharrastuksen suosion nousu.

”Kotona tehtävien harrastusten, kuten käsitöiden suosio kasvoi valtavasti, mikä näkyi myös verkkokauppojen myynnissä”, kuvaa verkkomaksamisen asiantuntija Matias Kiesilä Paytraililta.

”On tosi hienoa olla näyttämässä, että perinteinen pieni käsityöala ja naisyrittäjäala voi kasvaa ja tehdä kansainvälistä bisnestä", Huhtaniemi toteaa.

 

Monikanavainen ostopolku palvelee kuluttajaa saumattomasti

Langat ja käsityöt soveltuvat hyvin verkossa myytäviksi, ja esimerkiksi niiden logistiikka järjestyy helposti. Kun on kyse käsityöharrastuksesta, langan tuntuma ja värisävy kiinnostavat ostajia.

”Lankojen ominaisuuksien ja värisävyjen kuvaaminen verkossa on oma haasteensa, ja tuotekuvien tulee olla todella hyviä”, avaa Huhtaniemi problematiikkaa.

Monipuolinen verkkosisältö, kuten tuotekuvat, blogipostaukset, videot ja asiakaspalvelu tukevat digiostopolulla. 

”Asiakaspalvelumme on saumatonta, ja palvelua voi saada digikanavissa, puhelimitse tai myymälässä. Apua saa esimerkiksi väri- ja lankayhdistelmien valintaan tai neuleohjeiden tulkintaan.”

Verkkokaupan ja -sisällön kanssa rinnakkain pyörii Titityyn kivijalkamyymälä. Myyntikanavat täydentävät toisiaan, ja valittu monikanavainen strategia tukee molempia kanavia.

”Monikanavaisuus korostuu meillä, koska moni haluaa päästä hypistelemään lankoja edes kerran. Kummankaan kanavan myynti ei tulisi ilman toista.”

 

Nopea kasvu pakotti skaalaamaan verkkokaupan prosesseja

Yksi tekijä Titityyn kasvussa on mainio sisältöstrategia, jonka avulla oma yleisö on löytynyt.

”Verkkokauppa toimialana on kasvanut hurjasti, ja näyttää siltä, että tarkkaan kohderyhmään kytkeytyneet kaupat ovat todella löytäneet oman yleisönsä ja saaneet merkittäviäkin kasvulukuja”, kuvaa Jenni Korhonen Postilta.

Kasvu tuo mukanaan myös haasteita, ja Titityyllä päädyttiin eriyttämään kivijalkamyymälän ja verkkokauppavaraston toiminta. 

”Välillä tuntui, että kasvu oli liiankin nopeaa: keräilimme verkkokauppatilauksia myymälässä samalla, kun palvelimme asiakkaita”, kuvailee verkkokauppapäällikkö Milja Uimonen.

Koronaepidemia toi paljon uusia asiakkaita verkkokauppoihin, ja samalla moni oli tekemisissä verkkomaksamisen, ja verkkomaksupalveluiden, kanssa ensimmäistä kertaa. Miten verkkomaksaminen onnistui, kun kuluttaja oli asialla ensimmäistä kertaa?

”Opastimme verkkomaksamisessa kädestä pitäen. Meillä on ollut alusta asti käytössä Paytrail, ja se on toiminut tosi hyvin”, Huhtaniemi kertoo.

Mitä muuta Huhtaniemi kertoi Titityyn toiminnasta? Entä millainen sisältö houkuttelee asiakkaita Titityyn verkkokauppaan? Katso lisää Web stoorista.

 

Tilaa myös YouTube-kanavamme, jotta saat uudet Web stoorit heti katseluun!

Click me

paytrail-icon Verkkokaupan myynti ja markkinointi