Paytrail

Case Fit4You

Fitness-tuotteita myyvien verkkokauppojen suomalainen pioneeri

Asiakastarinat | Fit4You

Fit4You on kulkenut suomalaisten fitness- verkkokauppojen etujoukoissa

Fitness-tuotteita myyvien verkkokauppojen suomalainen pioneeri

Laadukkaisiin treenivaatteisiin ja fitness-tuotteisiin erikoistuneen Fit4You-verkkokaupan tarina alkoi UFS- ketjumyymälästä, jonka urheilullinen pariskunta, Heidi ja Lauri Korpela, laittoivat pystyyn Porissa vuonna 2007. Myymälässä myytiin ensisijaisesti urheiluun tarkoitettuja lisäravinteita, mutta mukana oli alusta asti myös pieni mallisto vaatteita.

Fit4You-verkkokauppa perustettiin kivijalan kylkeen vuonna 2009. Yrittäjät saivat pian huomata, että verkkokauppa veti kivijalkaa enemmän ja tästä syystä pariskunta päätti keskittää voimiaan verkkokaupan kehittämiseen. Lopulta kivijalkamyymälä suljettiin kokonaan vuonna 2013.

“Kivijalan kustannukset olivat aika isot ja olimme kirjaimellisesti sidottuja liikkeeseemme 6 päivää viikossa – myymälässä oli päivystettävä riippumatta siitä, oliko siellä asiakkaita tai ei. Koska verkkokauppamme alkoi vetämään niin hyvin, päätimme luopua myymälästämme ja alkaa keskittyä ainoastaan verkkokaupan kehittämiseen. Lisäksi perheen ja työn yhdistäminen onnistui aika mukavasti verkkokaupan ansiosta”, yrittäjä Heidi Korpela kertoo.

Verkkokauppaan keskittyminen tuplasi yrityksen liikevaihdon

Verkkokauppaan keskittyminen oli Korpeloille kannattava päätös. Yrityksen liikevaihto nimittäin tuplaantui sen jälkeen, kun panos kohdistettiin ainoastaan verkkokaupankäyntiin. Vuonna 2015 Fit4You:n liikevaihto oli 500 000 €.

Tällä hetkellä Fit4You-verkkokauppa työllistää kaksi päätoimista työntekijää. Yksi osa-aikainen apulainen auttaa kiireisimpien sesonkiruuhkien aikana. Hyvä yhteistyöverkosto hoitaa verkkokaupan tekniikan, kirjanpidon sekä osan yrityksen varastonhallinnasta.

Paytrail case Fit4You

Paytrail mukana verkkokaupan perustamisesta lähtien

Paytrail on ollut Fit4You-verkkokaupan maksupalveluna vuodesta 2009 lähtien. Korpelat valitsivat Paytrailin osakseen oman mielikuvansa sekä teknisen kumppaninsa antaman suosituksen pohjalta:

“Paytrailin valinta johtui osakseen omista mielikuvistani. Olin maksanut Paytraililla itsekin ja koin sen turvalliseksi ja luotettavaksi palveluksi. Myös suomalaisuus painoi vaakakupissa”, Heidi kertoo.

“Kokeilimme yhdessä välissä erästä toistakin maksupalvelua huokean hintatarjouksen perusteella, mutta vaihdoimme hyvin pian takaisin Paytrailiin. Kokeilemaamme toista maksupalvelua ei jostain syystä saatu toimimaan verkkokaupassamme ollenkaan ja tästä johtuen kauppamme oli muutaman päivän kokonaan kiinni. Onneksi saimme Paytrailin nopeasti takaisin toimintaan – yksi soitto asiakaspalveluun riitti ja maksupalvelu oli hetken päässä taas toiminnassa”, Heidi jatkaa.

Ihmisläheistä ja ystävällistä palvelua

Heidi Korpela on edelleen tyytyväinen Paytrailin valintaan ja erityisesti hän kehuu Paytraililta saamaansa ystävällistä palvelua:

“Yhteistyö on ollut tosi helppoa ja sujuvaa alusta lähtien. En ole koskaan joutunut miettimään, voinko ottaa asiakaspalveluun yhteyttä. Paytrailin henkilöstö on aina hyvällä tuulella ja tämä välittyy niin heidän posteistaan kuin puheluistaan. Ja palvelu on ollut aina varsin proaktiivista.”

Lisäksi Korpela kertoo voineensa olla rauhallisin mielin verkkokauppansa maksuliikenteen suhteen:

”En ole joutunut huolehtimaan siitä, mokaanko itse jotain maksujen suhteen. On varsin helpottavaa tietää, että joku muukin vähän katsoo meidän touhujen perään”, Heidi kertoo hyväntuulisesti.

”Valitsisin Paytrailin palvelun ehdottomasti uudestaankin. Mielestäni se sopii hyvin kaikille aloille, sillä palvelun saa juuri niin pienenä tai suurena kuin itse haluaa.” - Heidi Korpela, Fit4You

Paytrail-case-Fit4You-Heidi-ja-Lauri.jpg

Maksutapahtumien seuranta helppoa Kauppiaspaneelin avulla

Maksutapahtumien seurantaan ja hallintaan tarkoitettu Kauppiaspaneeli on Heidi Korpelan päivittäisessä käytössä. Heidin mukaan esimerkiksi asiakaskyselyihin vastaaminen on varsin helppoa sen avulla:

“Paytrailin Kauppiaspaneeli on minulla koko ajan päällä. Asiakkailta tulee meille paljon kyselyitä ja Kauppiaspaneelin ansiosta pystyn tarkistamaan monia asioita varsin nopeasti. Myös palautusten hoitaminen on ollut käytännöllistä sen avulla.” 

Korpelan mielestä Paytrailin maksutapojen laajuus ja niiden jatkuva kehittyminen on hyvä asia. Myös ostoskorien pelastamiseen tarkoitettu Sales Rescue -ominaisuus on tullut otettua hyötykäyttöön Fit4You-verkkokaupassa.

”Kaupassamme tehdään eniten ostoksia pankkitunnuksilla, mutta etenkin laskulla maksaminen on yleistynyt viime aikoina. Tästä syystä onkin kiva, että myös laskuasiat ovat kehittyneet Paytrailin palvelussa. Sales Rescuen avulla saamme puolestaan pelastettua muutamia hylättyjä ostoskoreja viikoittain.”

Arki rullaa sujuvasti

Heidi Korpelan mielestä Fit4You-verkkokauppa pyörii tällä hetkellä varsin sujuvasti. Hyvä yhteistyöverkosto auttaa ja tekee arjen hallinnasta helppoa.

”Verkkokauppamme peruspalikat ovat kunnossa ja tästä syystä saamme tällä hetkellä nukuttua yömme varsin hyvin”, Heidi Korpela kertoo tyytyväisenä.

”Valitsisin Paytrailin palvelun ehdottomasti uudestaankin. Mielestäni se sopii hyvin kaikille aloille, sillä palvelun saa juuri niin pienenä tai suurena kuin itse haluaa”, Heidi jatkaa.
 

Fit4You-verkkokauppa

Kuukausittainen kävijämäärä:  noin 42 000, joista uniikkeja vierailuja 28 000.
Tuotteiden määrä:  600 kpl + värit ja koot
Verkkokauppa-alusta:  Magento
Käytetyimmät maksutavat:  Verkkopankki ja lasku
Parhaimmat käytännöt:  Monikanavainen asiakaspalvelu sekä hyvä ja luotettava kumppaniverkosto.
Olennaisimmat markkinointikanavat:  Sosiaalinen media ja Adwords.
Hyvin toimivat markkinoinkäytännöt:  Tarjoukset, uutuustuotteiden esille nostaminen sekä kilpailut ajankohtaisiin tuotteisiin liittyen.


Etsitkö maksupalvelua?

Ota yhteyttä