Paytrail

Case Traficom

Suomi.fi-maksut ovat sujuvoittaneet verkkoasiointia ja tuoneet helpotusta Traficomin taloushallintoon.

Asiakastarinat | Traficom

Suomi.fi-maksut ovat sujuvoittaneet verkkoasiointia ja tuoneet helpotusta Traficomin taloushallintoon

Liikenne- ja viestintävirasto Traficomilla digitaalisten palvelujen kehittäjänä työskentelevä Maaria Toikka on ollut Valtiokonttorin toimittamaan Suomi.fi-maksupalveluun tyytyväinen. Verkkomaksaminen on edistänyt viraston tavoitetta Suomen digitalisaatiosta, saanut aikaan kustannussäästöjä sekä sujuvoittanut asioiden hoitamista verkossa.

Suomalaisille parhaiten ajokorttien ja rekisteröintien kautta tuttu liikenne- ja viestintävirasto Traficom palvelee kansalaisten lisäksi niin elinkeinoelämää, liikenteen toimijoita kuin viestintä- ja telealan yrityksiä. Tuoreen viraston toiminta-ajatuksena on olla mukana rakentamassa digitaalista Suomea.

Yksi askel digitalisaatiossa on ollut monien verkkomaksua edellyttävien palvelujen siirtyminen verkkoon. Esimerkiksi rekisteröintimerkintä tapahtuu vasta maksun jälkeen.

"Suomi.fi-maksut ovat olleet asiakkaillemme sujuva tapa hoitaa verkkomaksaminen. Onhan se ero huikaiseva, kun esimerkiksi aikaisemmin ajoneuvojen rekisteröintitoimenpiteet piti hoitaa joko katsastuskonttorin tai vakuutusyhtiön tiskillä. Nyt ne voidaan hoitaa kotisohvalta minuutissa tai parissa. Yksi edellytys muutokselle on ollut juuri verkkomaksaminen", Traficomilla digitaalisten palvelujen kehittäjänä työskentelevä Toikka selvittää.

 

Keskitetty palvelu helpottaa työtä

Suomi.fi-maksut otettiin käyttöön yhteistyössä Valtiokonttorin ja Paytrailin kanssa jo pilottivaiheessa vuonna 2017. Suomi.fi-maksut ovat Toikan mukaan sujuvoittaneet Traficomin taloushallinnon työtä.

"Nyt meidän ei tarvitse sopia erikseen jokaisen pankin kanssa maksuliikenneasioista, vaan Valtiokonttori on hoitanut taustasopimiset keskitetysti. Taloushallinnon työ on helpottunut Paytrailin tarjoaman Kauppiaspaneelin avulla. Maksut tilitetään meille viikoittain ja niitä voidaan viedä myös Exceliin, joten raportointi on helpottunut", Toikka luettelee.

"Myös asiakaspalvelutyölle tällä on ollut suuri merkitys, sillä nyt Kauppiaspaneelista pystyy tarkistamaan asiakkaan maksun tilan", Toikka jatkaa. 

 

Kustannushyötyä koko yhteiskunnalle

Aikaisemmin osa palveluista veloitettiin paperilaskulla.

"Palvelun myötä laskujen lähettäminen on vähentynyt, mikä on sekä ympäristöteko että kustannussäästö. Digitalisaatio tuo yhteiskunnalle kustannushyötyä", Toikka perustelee.

Etuja on myös viraston rahaliikenteen näkökulmasta.

"Raha kotiutuu viraston tilille nopeammalla kierrolla maksupalvelun kautta", Toikka summaa.

Vaikka Toikan mukaan uusien ICT-projektien käyttöönottoihin liittyy aina enemmän tai vähemmän haasteita, kaiken kaikkiaan Suomi.fi-maksupalvelujen käyttöönotto sujui hyvin. Tällä hetkellä palvelun käyttö ei vaadi Traficomilta suurempia ponnisteluja.

"Näin jälkikäteen katsottuna käyttöönotto sujui hyvin. Yhteistyö Valtiokonttorin ja Paytrailin kanssa oli antoisaa ja erittäin sujuvaa. Tällä hetkellä meidän ei tarvitse enää tehdä mitään sen isompaa, homma pyörii taustalla, kuten pitääkin", Toikka päättää. 

 

Traficom Toikka

Etsitkö maksupalvelua?

Ota yhteyttä