Paytrail

Uratarinat

Tehopakkaus nimeltä Laura

Työpaikat  |  Lauran uratarina

Laura Saari viihtyy työssä, joka ei tunnu työltä

Laura päätyi Paytrailille huhtikuussa 2011. ”Yksi kaverini vaihtoi työpaikkaa Paytraililta muualle ja vinkkasi, että täällä voisi olla töitä. Koska silloinen työmatkani oli pitkä ja kaverini suositteli paikkaa, laitoin avoimen hakemuksen vetämään. Minut kutsuttiin haastatteluun ja täällä olen viihtynyt nyt jo yli viisi vuotta.”

Kun Laura tuli taloon, tekniikan tiimissä oli kolme jäsentä. Nyt tiimissä on yli 10 henkeä ja toivottavasti pian yli 15. Meno onkin muuttunut Lauran mukaan täysin. ”Aluksi vain tehtiin, mikä tuntui usein riskiltä. Olemme kuitenkin kehittäneet prosesseja ja testausta ajan kanssa sellaisiksi, että lopputuloksen laatuun voi aina luottaa, mistä minulla on todella hyvä fiilis. Tekeminen on myös muuttunut suunnitelmallisemmaksi.”

Alussa Laura hoiti teknisen asiakaspalvelun hommia ja teki sovelluskehitystä. Nykyisin Lauran työnkuva koostuu sovelluskehityksestä ja tiimin vedosta.

”Päivät ovat todella vaihtelevia. Teen edelleen sovelluskehitystä noin puolet työajasta, koodaan joko yksin tai parikoodaten, tai katselmoin työkavereiden tuotoksia. Team lead -vastuun mukana työhöni on tullut myös uusien hankkeiden suunnittelua ja tiimien työn ohjaamista. Lisäksi tuen teknistä asiakaspalvelua ja käyn myyjien kanssa joidenkin isompien prospektien luona, mikäli tapaamiseen kaivataan teknistä näkökulmaa.”

Tehopakkaus nimeltä Laura

Työkaverina Laura on varsinainen tehopakkaus. ”Tykkään että ilmassa on yhtä aikaa kymmenen palloa. Se auttaa minua oudosti keskittymään.” Laura innostuukin helposti uusista asioista, mistä on kehittyvällä alalla paljon hyötyä. Uusia asioita nimittäin riittää. Laura on myös omistautunut työllensä: ”Minulle on tärkeää, että työ tehdään hyvin.”

Lauran mielestä Paytraililla on parasta työkaverit ja ilmapiiri. ”Aamuisin ei tunnu siltä, että tulisi töihin. Työ on tärkeä, kiva osa elämää. Se ei ole ahdistavaa tai niin koukuttavaa, että veisi ajatukset myös illalla."

"Oikeastaan koko firma on tiimi, me tehdään jatkuvasti asioita yhdessä. Kaikkien kanssa on kiva jutella, eikä meillä ole selkään puukottamista tai muuta ikävää käytöstä.”

”Minulle tärkeintä Paytraililla on joustavuus.” Laura kertoo, että joustavuus näkyy paitsi työnkuvassa, myös työnantajan suhtautumisessa tiimiläisiin. ”Meillä on mahdollista kehittää omaa työnkuvaansa. Ja jos vaikka on sairaana tai on joku meno, niin voi rauhassa mennä, eikä tarvitse miettiä onko se sopivaa.”

Täällä saa olla oma itsensä

Muita Lauralle tärkeitä asioita Paytraililla ovat rentous, ihmisläheisyys ja oikeudenmukaisuus. ”Tuo viimeisin on tullut minulle tutuksi erityisesti nyt, kun olen luottamusmies. Mistään työaika- tai sopimusasioista ei koskaan tarvitse tapella vaan voi luottaa työnantajan reiluuteen.”

Laura suosittelee Paytrailia työpaikkana muillekin sovelluskehittäjille: ”Työ on tosi monipuolista ja mielenkiintoista, mitä ei ehkä uskoisi, kun täällä maksumaailman kanssa toimitaan. Täällä saa olla oma itsensä ja kehittää itseään. Kaikkeen pystyy vaikuttamaan ja kaikesta voi puhua.” Lisäksi Laura kehuu käsittämättömän hyvää Paytrail-fiilistä: ”Tämä ei ole kenellekään vain työpaikka, vaikka täällä ei yötä päivää pyöritäkään. Täällä tykätään olla”.

Haluatko Lauran työkaveriksi? Katso avoimet työpaikkamme.