cc-team.jpg

Huomioithan, että tälle sivulle kootut ohjeet koskevat vanhaa Paytrailia.

Maksuliikennettä Vanhan Paytrailin puolella aletaan sulkea 31.8.2022. Elokuun jälkeen palvelua ei enää päivitetä ja poistamme joitakin maksutapoja ylläpidollisista syistä. Ohjeita uuteen Paytrailiin liittyen löytyy tukisivustoltamme.

Kokosimme tälle sivulle tärkeimpiä ohjeita maksupalvelumme tehokkaaseen käyttöön. Jos näistä herää jotakin kysyttävää, asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään.

Aihetta klikkaamalla pääset suoraan etsimääsi osioon:

1. Palvelun käyttöönotto ja maksutavat

2. Palvelun kuvaus toimitusehtoihin

3. Tilitykset

4. Palautukset

5. Lasku- ja osamaksupalvelu 

6. Kauppiaspaneeli

7. Lisäpalvelut

8. Verkkokaupan tietopankki apunasi

9. Safe Pay -sertifikaatti

1. Palvelun käyttöönotto ja maksutavat

Saat sähköpostissa Kauppiaspaneelin tunnukset. Kirjaudu sisään Kauppiaspaneeliin (https://dashboard.paytrail.com) ja ensimmäisellä kerralla kirjautuessa yrityksen nimenkirjoitusoikeudellisen henkilön tulee allekirjoittaa sopimus henkilökohtaisilla pankkitunnuksillaan. Tunnistautumisen jälkeen saat näkyviin Kauppiasvarmenteen. Sijoita Kauppiastunnus sekä Kauppiasvarmenne (30 merkkiä) verkkokauppaohjelmistoosi tai toimita ne tekniselle toteuttajallesi.

Alla mainitut maksutavat kuuluvat Paytrailin palveluun:

 • Kaikkien kotimaisten pankkien verkkomaksupainikkeet: Nordea, Osuuspankki, Danske Bank, Säästöpankki, Oma Säästöpankki, POP Pankki, Aktia, Handelsbanken, Ålandsbanken ja S-Pankki
 • Lasku- ja osamaksupalvelu: Collector Bank
 • Korttimaksaminen: Visa, Visa Electron, Mastercard, Eurocard ja American Express
 • Mobiilimaksaminen: MobilePay

Kauppiaana voit aina valita, mitä maksutapoja haluat tarjota. Suosittelemme mahdollisimman laajaa valikoimaa, jotta jokaiselle asiakkaallesi löytyy sopivin maksutapa. Huomioithan myös, että toimialasi saattaa joissain tilanteissa rajoittaa maksutapavalikoimaa. Voit tarkistaa aktiiviset maksutapanne Kauppiaspaneelista kohdasta Asetukset ➡️ Maksutavat.

Klikkaa tästä tutustuaksesi tarkemmin korttimaksujen vastaanottamiseen

2. Palvelun kuvaus toimitusehtoihin

Alla olevat maksuehdot voit lisätä verkkokauppasi sivuille esimerkiksi toimitusehtoihin. Linkit ehtojen kieliversioihin (englanti ja ruotsi) sekä lisätietoja korttimaksamisesta löydät ehtojen lopusta.

---

Maksupalvelutarjoaja

Maksunvälityspalvelun toteuttajana ja maksupalveluntarjoajana toimii Paytrail Oyj (2122839-7) yhteistyössä suomalaisten pankkien ja luottolaitosten kanssa. Paytrail Oyj näkyy maksun saajana tiliotteella tai korttilaskulla ja välittää maksun kauppiaalle. Paytrail Oyj:llä on maksulaitoksen toimilupa. Reklamaatiotapauksissa pyydämme ottamaan ensisijaisesti yhteyttä tuotteen toimittajaan.

Paytrail Oyj, y-tunnus: 2122839-7
Innova 2
Lutakonaukio 7
40100 Jyväskylä
www.paytrail.com 

---

Kieliversiot tästä

3. Tilitykset

Tilitämme maksut kerran päivässä yrityksesi pankkitilille. Päivittäisissä tilityksissä tilitysviiveet eri maksutavoilla ovat:

 • Verkkopankit: 1 pankkipäivä
 • Maksukortit (pankki- ja luottokortit): 5 pankkipäivää
 • Collector Bank lasku- ja osamaksu: 3 pankkipäivää

Maksukohtaiset transaktio- ja provisiokulut vähennetään tilityksistä. Erittelyt tilityksistä ja vähennetyistä kuluista löydät tilitysraportista, joka on ladattavissa Kauppiaspaneelissa (Tilitykset ▶️ Tilitysraportti).

 

Tilitysviite

 

Tilitysten viitenumero muodostetaan järjestelmässämme automaattisesti. Tilityksille on myös mahdollista määrittää oma vakiomuotoinen viitenumero.

 

Tilitysmallit

 

Tarjoamme myös vaihtoehtona erilaisia tilitysmalleja.

1) Koontitilitykset viikoittain tai kuukausittain:

 Halutessasi voit myös valita tilitykset kerran viikossa tai kerran kuukaudessa maksettavaksi. Viikoittaisessa mallissa tilitys tehdään maanantaisin ja kuukausittaisessa mallissa kuukauden ensimmäinen maanantai. Huom! Mikäli käsittelet maksun palautuksia Paytrailin järjestelmän kautta, suosittelemme päivittäisiä tilityksiä.

2) Bruttotilitykset:

Maksut voidaan tilittää yrityksellesi myös täysimääräisenä, jolloin maksukohtaiset transaktio- ja provisiokulut laskutetaan jälkikäteen. Kulujen laskutuksen laskutuslisä on 10€/lasku.

3) Yksittäistilitykset:

Jokainen maksu voidaan myös tilittää yrityksellesi omana tilityksenä. Yksittäistilityksen hinta on 0,12€/tilitys.

 

Olethan yhteydessä asiakaspalveluumme, mikäli haluat tehdä muutoksia käytössäsi olevaan tilitysmalliin.

 

Kirjanpidon automatisointi Merchant api -rajapinnan avulla

Kirjanpitoa on mahdollista automatisoida noutamalla tilitysaineistot Merchant API Settlements-rajapinnan avulla. Mechant APIn kautta on mahdollista esim. noutaa maksu- ja tilitysaineistoa, luoda palautuksia ja tarkistaa maksun tilaa konekielisesti etänä Paytrailin palvelusta. Sen käyttö edellyttää teknistä toteutusta verkkokaupan toteuttajan puolelta, joten selvitä ensin toteuttajasi kanssa, olisiko Merchant API mahdollinen apuväline. Merchant APIn käyttö on maksutonta, mutta sen käyttöönotto vaatii aktivoinnin Paytraililta. Ota siis yhteys asiakaspalveluumme, jos haluat Merchant APIn käyttöösi.

Merchant API tekninen dokumentaatio löytyy täältä.

4. Palautukset

Starttipaketti-sivu-2.pngKaikki palautukset ovat ensisijaisesti sinun ja asiakkaan välisiä, mikäli tuote on palautettu sovitussa kunnossa ja ajassa. Mahdollisten väärinkäytösten välttämiseksi suosittelemme, että teet palautukset Kauppiaspaneelin kautta sille maksutavalle millä tilaus on tehty. 

Palautukset hoituvat Kauppiaspaneelin kautta helposti klikkaamalla Kauppiaspaneelissa maksun tiedot auki ja valitsemalla "Luo palautus". Voit palauttaa maksun kokonaan tai osittain. Alla tarkemmat maksutapakohtaiset ohjeet.

1) Verkkopankkimaksut:

Kun palautus on käynnistetty Kauppiaspaneelista, vähennetään palautettava summa verkkokauppanne seuraavasta sopivasta tilityksestä. Tämän jälkeen palautus tehdään pankkitilille, jolta asiakas on maksun suorittanut. Asiakas saa sähköpostitse ilmoituksen, kun palautus on maksettu hänelle.

Verkkopankkimaksun palautus maksaa 0,35 €/kpl. Lisätietoa ja ohjeita löydät tukisivustoltamme.

2) Korttimaksut:

Korttimaksujen (debit ja credit) palautuksissa alkuperäinen maksu tilittyy kauppiaalle, joten lähetämme sinulle laskun palautussummasta. Kun palautetaan koko summa, hyvittyy se kokonaisuudessaan asiakkaan käyttämälle kortille, ja toimitamme sinulle laskun summan tilitetystä osuudesta, jolloin et menetä korttimaksun provisiota. Veloitamme onnistuneesta palautuksesta 0,35 €/kpl. 

3) Walley-maksut:

Walley-maksulle tekemäsi palautus vähennetään ensin tulevista tilityksistänne ja hyvitetään tämän jälkeen asiakkaan Walley-laskulle.

Walley lähettää laskut asiakkaille aina sähköpostitse tilausta seuraavana pankkipäivänä. Laskulla on 45 päivän koroton maksuaika. Asiakas voi myös noutaa uusimman laskun osoitteesta: my.walley.fi.

5. Lasku- ja osamaksupalvelu

Starttipaketti-sivu-4.png

Hyödyt sinulle ja asiakkaallesi:

 • Maksuaikaa saa automaattisesti, kun tilaa laskulla (osamaksu kuuluu samaan palveluun).
 • Maksuaikaa max. 36 kuukautta, pienet kertaerät mahdollisia, mikä alentaa ostokynnystä.
 • Luottoraja 5 000 €.
 • Walley on kuluttajalle edullinen: laskutusmaksu 3,80€.
 • Kuukausikorko 1,6 %, nimellinen vuosikorko 19,2 % (todellinen vuosikorko riippuu valitusta takaisinmaksuajasta).
 • Walley-maksutavan hinta kauppiaille on 0,40 € + 2 % provisio maksun summasta.
 • Tilitysviive vain 3 pankkipäivää.
 • Walleyn käyttöönotto ei vaadi teknisiä muutoksia verkkokauppaan (toimii rajapintaversioissa E2, E1, 5.1. ja 5.0). Ilmoitus Paytrailin asiakaspalveluun riittää. 

Maksutavan turvallisuudesta huolehditaan varmistamalla asiakkaan henkilöllisyys vahvalla tunnistautumisella. Lisäksi Walleyn (Luotonmyöntäjä Collector Bank Ab) petostakuu koskee kaikkia Paytrail Oyj:n kautta tehtyjä verkkokauppaostoja Walley Lasku/Osamaksu -maksutavalla. Walley kantaa luottoriskin ja taloudellisen riskin kuluttajan tekemien petosten ja identiteettivarkauksien osalta, mikäli petostakuuseen liittyviä toimintaohjeita on noudatettu. 

Lisätietoa tästä

6. Kauppiaspaneeli

Starttipaketti-sivu-3.pngKauppiaspaneeli on monipuolinen maksuliikenteen seuranta- ja analysointityökalu. Tässä muutama vinkki Kauppiaspaneelin hyödyntämiseen:

1) Maksujen seuranta

Kauppiaspaneelin etusivulla näet yhteenvedon uusimmista maksuista ja viimeisimmistä tilityksistä.

Voit hakea maksuja haluamaltasi aikaväliltä välilehdeltä Maksut ➡️ Maksuarkisto. Maksuja voi lajitella maksutavan ja maksun tilan perusteella.

Yksittäisen maksun voit hakea esimerkiksi tilaus- tai viitenumerolla kohdasta Hae maksun tiedoilla.

Maksujen tilat tarkoittavat seuraavaa:

Maksettu = Maksu on vastaanotettu onnistuneesti ja tuote voidaan toimittaa.
Peruuntunut = Asiakas on peruuttanut maksun tai maksua ei ole maksettu seitsemän päivän sisällä. Tuotteita ei pidä toimittaa.
Odottaa maksua = Asiakas ei ole vielä maksanut maksua tai maksuprosessi on kesken. Tuotteita ei pidä vielä toimittaa.
Odottaa hyväksyntää = Kuluttaja on saanut hyväksytyn luottopäätöksen. Hyväksy lasku ennen tuotteiden toimittamista.

2) Tilitysraporttien haku

Voit hakea tilitysraportit haluamaltasi ajalta kohdasta Tilitykset ➡️ Tilitysraportti. Saat tilitysraportit PDF- tai CSV-tiedostona.

3) Tietojen päivittäminen

Yrityksesi tietoja pääset muokkaamaan Asetukset-välilehdeltä.

4) Tilastot

Kauppiaspaneelin Tilastot-välilehdeltä löydät kattavasti tietoa verkkokauppasi maksuliikenteestä. Voit tutkia esimerkiksi maksujen onnistumisprosentteja sekä jakaumaa maksutavoittain.

5) Maksutapabanneri

Hyödyntämällä Paytrailin maksutapabanneria voit näyttää asiakkaillesi saatavilla olevat maksutavat jo verkkokaupan etusivulla. Välilehdeltä Asetukset ➡️ Bannerin asetukset on mahdollista kopioida maksutapabanneri siihen liittyvän koodin avulla. Käyttämällä dynaamista maksutapabanneria varmistat, että verkkokaupassasi on näkyvillä Paytrailin kautta aktiivisena olevat maksutavat. Dynaaminen maksutapabanneri päivittyy automaattisesti maksutapojen tai logojen muuttuessa.

7. Lisäpalvelut

Maksupalveluamme on mahdollista räätälöidä tarjoamillamme lisäpalveluilla:

Maksutavan valintasivun ohitus

Starttipaketti-sivu-6.pngOstoskoreja hylätään jopa 60-70 % eri syistä. Yksi tapa pienentää tätä lukua on optimoida ostoprosessi mahdollisimman lyhyeksi ja selkeäksi. Perinteisen verkkomaksamisen vaiheita voidaan vähentää helposti. Lisäpalvelumme avulla kuluttaja voi valita maksutavan suoraan verkkokaupassasi, eikä häntä tällöin tarvitse ohjata ollenkaan maksusivullemme.

Kun ostoprosessi lyhenee ja selkeytyy, konversio kasvaa. Älä siis enää menetä kauppoja turhaan!

Maksusivun ohituksen avulla myös ostoskorin mobiilioptimointi käy helposti, koska voit itse päättää maksupainikkeiden asettelusta.

Mitä palvelu vaatii?

Tarkista tekniseltä toteuttajaltasi tai verkkokauppa-alustastasi, onko ohituksen käyttöönotto mahdollista teidän verkkokaupassanne.

Ohituksen kuukausimaksu on 19 €/kk.

Annamme mielellämme lisätietoja maksuprosessin optimointiin liittyen.

Sales Rescue

Sales Rescue -ominaisuuden avulla voidaan pelastaa osa jo hylätyistä kaupoista. Toiminnallisuuden ajatus on toimittaa tilauksensa kesken jättäneille asiakkaille automaattisesti sähköposti, josta pääsee helposti viemään tilauksen loppuun.

kuluttajakirje-sales-resquePNG.png

Useat asiakkaamme käyttävät Sales Rescue -palvelua ja olemme onnistuneet pelastamaan parhaimmillaan jopa 29 % asiakkaamme hylätyistä kaupoista.

"Sales Rescue on verkkokaupan yksi tärkeä uusi toimintamuoto, jolla saadaan keskenjääneitä tilauksia hoidettua loppuun saakka. Se on meillä toiminut yli odotusten, johtuen sen helposta käytöstä. Kun asiakas saa sähköpostimuistutuksen keskeytyneestä tilauksesta, vain yhdellä napin painalluksella pääsee maksuvalikkoon, tämän helpommaksi tätä ei voida tehdä."

- Tapio Ruppa, Antishop

Palvelu sisältyy normaaliin kuukausimaksuumme ja myyjä maksaa ainoastaan onnistuneesti pelastetuista kaupoista. Onnistuneesta pelastuksesta veloitamme normaalit transaktiokulut ja 2 % provision. Palvelu toimii rajapinnoissa 5, 5.1, E1 ja E2.

Rinnakkaistunnukset

Onko yrityksellänne useita verkkokauppoja? Haluaisitteko tilitykset palveluittain eri tileille? Tämä onnistuu rinnakkaistunnusten avulla. Jokaisella tunnuksella on tällöin oma kauppiastunnus ja oma Kauppiaspaneeli.

Tunnusten avulla voidaan erotella eri verkkokauppojen myynnit toisistaan. Saat kirjanpitoa varten omat aineistot joka tunnukselle. Rinnakkaistunnuksilla voit myös erotella suomalaiset ja kansainväliset maksutavat toisistaan, jos haluat tarjota kansainvälisille asiakkaille maksutavoiksi esimerkiksi pelkät maksukortit. Rinnakkaistunnusten hinta on 29,50 €/kk + alv.

8. Verkkokaupan tietopankki apunasi

Tietopaketti-tietopankkiVerkkokaupan tietopankki

Tarjoamme maksutta käyttöösi Verkkokaupan tietopankin, josta löydät apua ja tietoa seuraavista teemoista:

Verkkokaupan perustaminen
Myynti ja markkinointi
Optimointi
Kehittäminen
Maksuliikenne
Webinaarit

Löydät tietopankista laajoja oppaita, raportteja, webinaaritallenteita ja muuta hyödyllistä. Haastattelemme Suomen parhaita asiantuntijoita, ja niputamme heidän tietonsa sinun käyttöösi.

Blogi

Tutustu verkkokaupan maailmaan kanssamme! Blogimme aiheet vaihtelevat uusimmasta tutkimustiedosta asiakaskokemukseen, konversio-optimoinnista lisämyynnin tekemiseen.

Saat meiltä tuoreimmat asiantuntijoiden tekstit ja kuulumiset maailmalta. Julkaisemme blogissamme 1-2 uutta postausta joka viikko.

9. Safe Pay -sertifikaatti

Safe Pay -sertifiointi on laskulla maksamisen turvallisuudesta kertova sertifikaatti. Paytrailin asiakkaat voivat hyödyntää Safe Payn logoa kertomaan osaltaan kaupan turvallisuudesta. Logon voi esittää verkkokaupassa silloin kun käytössä on maksutavat yksistään Paytrailin kautta ja laskulla maksaminen aktivoituna.

Safe-Pay-by-Qvik-400px

Saatavuus eri rajapinnoilla

Palvelu/Ominaisuus

Saatavuus rajapintaversioissa

  5.0 5.1 S1 E1 E2
Collector   X
Pankkipalautukset  X X
Maksusivun ohitus     X
Sales Rescue  X   X

Voimmeko auttaa?

Soita meille, jos tarvitset apua palvelun käyttöönotossa. Autamme mielellämme!

020 718 1820 - avoinna 24/7
asiakaspalvelu@paytrail.com