Paytrail

Uuden asiakkaan tietopaketti - opas maksupalvelumme tehokkaaseen käyttöön

Tervetuloa käyttämään palveluamme!

Olemme koonneet tähän tietopakettiin tärkeimpiä ohjeita Paytrailin maksupalvelun käytön aloitukseen. Jaathan ohjeet myös muille yrityksessäsi tai verkkokauppatiimissäsi tarpeen mukaan. 

Switch to English version. 

Paytrail pähkinänkuoressa

Poimimme tähän oleellisimmat tiedot maksupalvelun toiminnallisuuksista ja esittelemme Kauppiaspaneelin tärkeimmät ominaisuudet. 

Löydät tietopaketista myös linkkejä hyödyllisiin sisältöihin ja verkkokaupassasi hyödynnettäviä materiaaleja. 

Toivottavasti tästä tietopaketista on sinulle iloa!

1. Aloita maksujen vastaanottaminen

Palvelun käyttöönotto

Palvelun käyttöönotto

1. Tarkista oman verkkokauppa-alustasi alustakohtaiset ohjeet täällä.
2. Lisää KauppiasID ja Kauppiasvarmenne verkkokauppaasi. Löydät ne Kauppiaspaneelin kohdasta Kauppiastili.
3. Varmista verkkokaupan ostopolun sujuvuus ja maksutapojen näkyminen verkkokaupan kassalla tekemällä testitilauksia.
• Testitunnuksilla voi testata palvelun käyttöä ilman rahan liikkumista. Ohjeet maksupalvelun testaamiseen löytyvät tukisivustoltamme.
4. Huolehdi, että kaupastasi löytyvät kattavat ja asiakkaallesi selkeät toimitusehdot. Tarkista tukisivustoltamme mitä tietoja verkkokaupassasi tulee olla.

Idea Statussivultamme löydät aina ajantasaisen tiedon maksupalvelumme tilasta sekä tiedotteet mahdollisista huoltokatkoista ja häiriöistä. Tilaa sivun päivitykset sähköpostiisi, jotta saat automaattisesti tiedot muutoksista ja päivityksistä.

Maksuehdot

Lisää alla olevat Paytrailin maksuehdot verkkokauppaasi esimerkiksi toimitusehtoihin. Kieliversiot (englanti ja ruotsi) löydät täältä

Maksupalveluntarjoaja

Maksunvälityspalvelun toteuttajana ja maksupalveluntarjoajana toimii Paytrail Oyj (2122839-7) yhteistyössä suomalaisten pankkien ja luottolaitosten kanssa. Paytrail Oyj näkyy maksun saajana tiliotteella tai korttilaskulla ja välittää maksun kauppiaalle. Paytrail Oyj:llä on maksulaitoksen toimilupa. Reklamaatiotapauksissa pyydämme ottamaan ensisijaisesti yhteyttä tuotteen toimittajaan. 

Paytrail Oyj, y-tunnus: 2122839-7 
Innova 2 
Lutakonaukio 7 
40100 Jyväskylä 
https://www.paytrail.com/kuluttaja/tietoa-maksamisesta  

Paytrail_maksubanneri

Maksutavat

Tarjoamme käyttöösi kattavan maksutapavalikoimamme (osassa maksutavoista toimialakohtaisia rajoituksia). Näin asiakkaasi löytää vaivattomasti hänelle parhaiten sopivan maksutavan. Tutut maksupainikkeet lisääät myyntiäsi: kun tarjoat asiakkaillesi mieluisimmat maksupainikkeet, konversiosi paranee.

Huom! Korttimaksujen vastaanottamiseen ja lasku-ja osamaksupalveluiden käyttöön liittyy maksutapakohtaisia sääntöjä ja erityisehtoja. Katso ne täältä. Ohjeita maksutapojen käyttöönottoon löytyy täältä. 

2. Tutustu päivittäiseen työkaluusi

Kauppiaspaneeli

Maksuliikenteen seuranta- ja analysointityökalu 

Tukisivuillemme on koottu kattavasti ohjeita ja videoita Kauppiaspaneelin käytöstä. Alla muutamia vinkkejä alkuun pääsemiseksi. 

 • Käyttäjäroolit: Voit luoda useita käyttäjätunnuksia erilaisilla rooleilla. Voit esimerkiksi antaa kirjanpitäjällesi pääsyn pelkästään maksujen ja tilitysten tarkasteluun.
  • Huom! Lisääthän käyttäjäksi kaikki ne henkilöt, joiden on tarpeen seurata maksuliikennettä. On suositeltavaa, että käyttäjiä on useampi kuin yksi. 
 • Maksutapahtumahaku: Voit hakea yksittäisiä maksuja useilla eri hakukriteereillä tai esimerkiksi tietyn aikavälin kaikki maksutapahtumat. Näet kaikki maksutapahtumat, joissa asiakas siirtyy verkkokaupasta Paytrailin palveluun. Maksun tila-kenttä kertoo esimerkiksi onko maksu jo tilitetty sinulle.  
 • Maksulinkki: Maksulinkin lähettäminen on kätevää vaikkapa silloin, kun asiakas tekee puhelimitse tilauksen, tai sovitte esimerkiksi lisämyynnistä.  

Tilitykset

Tilityssykli ja -viive: 

 • M-Paketti: Tilitykset arkipäivisin kolmen pankkipäivän viiveellä 
 • S-Paketti: Tilitykset kerran viikossa  

Käytössä olevan tilityssyklin ja maksuviiveen voi tarkistaa Kauppiaspaneelin Tilitysasetuksista. Palvelupaketista riippuen on mahdollista vaihtaa tilityssykliä, esimerkiksi valita tilitykset kerran viikossa tai kerran kuukaudessa maksettavaksi.  

Tilitysraportti:  

 • Ladataan Kauppiaspaneelista Tilitysraportit-välilehdeltä. 
 • Erittelyt tilityksistä ja vähennetyistä transaktio- ja provisiokuluista. 
 • Luodaan automaattisesti, kun tilitykset on laskettu.  
 • Raportit on mahdollista tilata suoraan sähköpostiin useammalle henkilölle. 
 • Kirjanpitoa voi automatisoida rajapinnan avulla.
Palautukset

Palautukset

Palautukset on helppo tehdä Kauppiaspaneelin kautta. Verkkokauppasi asiakkaalle palautukset saapuvat nopeasti. 

 • Maksun voi palauttaa kokonaan tai osittain. 
 • Palauttamalla maksut Kauppiaspaneelin kautta varmistat, että maksu palautuu aina sille maksutavalle, jolla tilaus on alun perin tehty. Näin väärinkäytösten mahdollisuus pienenee. 
 • Palautettava summa vähennetään Kauppiastilin tilittämättömien maksujen saldosta.
 • Varmista, että saldoa on riittävästi palautuksen tekemiseen. Saldoa on mahdollista tarvittaessa ladata lisää

3. Hyödynnä valmiit materiaalit

Logot ja bannerit

Nappaa verkkokauppaasi maksupainikkeiden logot ja bannerit verkkosivuiltamme kertomaan asiakkaallesi millä maksutavoilla hän voi maksaa.

 

paytrail-banneri-kaikki-maksutavat

 

Somemateriaalit

Olemme koonneet muutamia valmiita versiota teksteistä ja kuvista, joita voit käyttää sosiaalisessa mediassa, jotta voit kertoa asiakkaillesi, että olet ottanut Paytrailin käyttöön. uuden asiakkaan somekuvat vaaka2

4. Tarvitsetko jotain lisää?

Voit virittää ja räätälöidä maksupalveluamme tarjoamillamme lisäpalveluilla.   

Starttipaketti-sivu-1 Rinnakkaistunnukset ovat kätevä keino eritellä useamman verkkokaupan myyntiä ja saada tilitykset eri tileille helpottaen erityisesti kirjanpitoa. 

Starttipaketti-sivu-2 Toistuvat korttimaksut ja kortin tallennus maksamisen yhteydessä mahdollistaa asiakkaillesi nopean korttimaksukokemuksen. Huom. Käyttöönotto vaatii kehitystyötä verkkokauppasi puolella. Tutustuthan tallennetulla kortilla tapahtuvien toistuvaisveloituksien erityisehtoihin.  

ikoni-3 Shop-in-shop-palvelu mahdollistaa usean osapuolen tuotteiden tai palveluiden myynnin samassa palvelussa, ostoskorissa ja maksutapahtumassa. 

 

Etsitkö maksuratkaisua myymälääsi?

Netsillä on maksupäätteitä kaikille kauppiaille ja kaikkiin tarpeisiin riippumatta siitä, otatko maksuja vastaan liikkeellä ollessasi tai tiskillä.

Paytrail on osa Nexi/Nets -konsernia ja koodilla NETSETU saat Netsin maksupäätteistä ensimmäiset kolme kuukautta ilmaiseksi.

Kiinnostuitko? Ole Netsiin yhteydessä klikkaamalla alta, klikkaa avautuvalla sivulla ”Ota yhteyttä myyntiin” ja ilmoita koodi NETSETU viestissäsi. 

Ota yhteyttä

5. Katso vinkkejä kaupankäyntiin

Hyödynnä materiaalit

Kehitä liiketoimintaasi ja hyödynnä monipuoliset materiaalimme! 

Tietopankistamme löytyvät laajat oppaat, raportit ja webinaaritallenteet.

Blogistamme löydät vaihtelevia aiheita uusimmasta tutkimustiedosta asiakaskokemukseen, konversio-optimoinnista lisämyynnin tekemiseen.  

 

Voimmeko auttaa?

Asiakaspalvelumme asiantuntijat auttavat mielellään kaikissa kysymyksissäsi!

Siirry asiakaspalveluun