Paytrail

Black Friday 2021 rikkoo kaikki aiemmat ennätykset verkkokaupassa

Paytrail Kirjoittanut Paytrail - 26.11.2021

Vuoden 2021 Black Fridayn ensimmäisen puolen vuorokauden myynti osoittaa, että ostotapahtuman kasvu ei ole laantunut, vaan se jatkuu aivan ennätyslukemissa verkkokaupan puolella. Tiedot ilmenevät maksupalveluyhtiö Paytrailin tilastoista. 

-  Black Friday 2021 on jo nyt puoleenpäivään mennessä rikkonut kaikki aiemmat ennätykset. Tällaista kasvua edelliseen vuoteen emme mekään osanneet ennakoida, Paytrailin toimitusjohtaja Markus Laurio kertoo. 

Aamuyhdeksään mennessä verkkokaupan myyntivolyymi oli liki viisinkertainen verrattuna normaaliin vastaavaan ajankohtaan. Aamupäivän ennennäkemätön myyntipiikki osui noin klo 11-12 välille. 

image (7)

Black Friday -ilmiö on muuntautunut yksittäisestä ostopäivästä koko viikon kestäväksi kulutustapahtumaksi useilla eri toimialoilla. Alkuviikosta Black Week näkyi voimakkaimmin erikoiskaupassa, johon lukeutuu muun muassa elektroniikkakaupat, joissa Black Fridayn merkitys on tunnetusti ollut suurin. 

Tänä vuonna Black Week on piristänyt myyntiä myös matkailun verkkokaupassa heti alkuviikosta lähtien. Vähittäiskaupassa ja palveluiden toimialalla verkkomyynnin volyymi on sen sijaan pysynyt pitkälti lokakuun keskiarvossa. 

- Vaatekaupalla on ollut erityisen vahva Black Weekin alku tänä vuonna. Suurin pomppaus viime vuoden Black Fridayhin verrattuna saatetaankin jälleen nähdä vaatemyynnissä, Laurio pohtii. 

image (5)

Erilaiset ennakkokampanjat ja -tarjoukset alkoivat pyöriä etenkin sosiaalisen median kanavissa jo Black Weekia edeltävällä viikolla. Paytrailin tilastojen mukaan useiden eri toimialojen maksuvolyymi pysyi edeltävän viikon aikana kuitenkin hyvin pitkälti lokakuun keskiarvomyynnin piirissä.

- Ostokset kenties halutaan keskittää jo tutuksi tulleelle Black Weekille. Pandemian myötä suomalaiset ovat lisänneet verkko-ostamista ja myös verkkokauppojen määrä kasvanut. Nämä ovat varmasti tämän historiallisen kasvun taustatekijöitä, kertoo Laurio. 

Verkkokaupan Black Friday -myynnin ennakoidaan jatkuvan ennätysvilkkaana iltaan saakka. 

Lisätietoja
Markus Laurio, toimitusjohtaja, Paytrail Oyj 
markus.laurio@paytrail.com,
+358 40 840 3754

Paytrail:
Vuonna 2007 perustettu Paytrail on suurin suomalainen verkkomaksuyhtiö. Yrityksellä on noin 20 000 asiakasta, joiden verkkomaksuista se huolehtii. Lisäksi Paytrail vastaa myös Valtiokonttorin Suomi.fi-maksut palvelun verkkomaksuliikenteestä. Yritys on osa Netsiä ja se osti Checkout Finlandin huhtikuussa 2021.

paytrail-icon Mediatiedote