Paytrail

Paytrailille turvallisen maksamisen Safe Pay -sertifikaatti

Paytrail Kirjoittanut Paytrail - 4.03.2021

Paytrail on ensimmäinen maksupalvelu, jolle on myönnetty turvallisen maksamisen Safe Pay -sertifikaatti. Safe Pay -leiman avulla kuluttaja näkee helposti, että maksaminen verkkokaupassa on turvallista. Safe Pay keskittyy ensisijaisesti tietojenkäsittelyyn liittyvään turvallisuuteen laskulla maksettaessa. 

Screenshot 2021-03-03 at 9.16.58Laskulla maksamisen turvallisuus on ollut paljon esillä mediassa viime aikoina. Sertifikaatin taustalla olevan teknologiayhtiö Qvikin mukaan laskulla maksaminen verkkokaupassa ei ole vaarallista - mutta kauppojen tekeminen väärillä henkilötiedoilla on paikoitellen turhan helppoa.

"Lisäksi nykyiset verkkomaksamista määrittävät lait ja vaatimukset ovat vaikeaselkoisia eivätkä kata kaikkea verkossa tapahtuvaa maksamista – esimerkiksi laskulla maksamista säännellään puutteellisesti", kertoo Qvikin maksuasiantuntija ja Paytrailin sertifioinnin tehnyt Mikko Vahter

Safe Pay -sertifikaatti onkin kehitetty lisäämään kuluttajien tietoisuutta laskulla maksamisen turvallisuudesta ja nostamaan esiin luotettavia lasku- ja maksupalveluntarjoajia.

Sertifiointiprosessin aikana Qvik on auditoinut Paytrailin toimintaa datan käsittelyn sekä järjestelmien ja prosessien turvallisuuden näkökulmasta. Laskulla maksamisen tietoturvaa on varmistettu käytännön testien, laajan sisäisen kyselyn ja teknisen tietoturva-arvioinnin kautta. Paytrailin kohdalla sertifiointi kesti kokonaisuudessaan pari viikkoa.

"Paytrail on aina panostanut maksamisen turvallisuuteen ja kuluttajien tietoturvaan. Käytännössä kaikki Paytrailin tarjoamat maksutavat vaativat kuluttajilta vahvaa tunnistautumista. Safe Pay -sertifikaatti on hyvä ulkopuolisen ja puolueettoman tahon todistus siitä, että myös laskulla maksaminen meidän kauttamme on turvallista", Paytrailin myyntijohtaja Johannes Kumpukoski kertoo. 

"Meidän tehtävämme on minimoida henkilötietojen väärinkäytön mahdollisuus maksettaessa. Sillä tavoin lisäämme myös kauppiasasiakkaittemme mainetta luotettavina verkkokauppoina", Kumpukoski lisää.

Laskulla maksaminen on suosittu maksutapa Suomessa. Paytrailin verkkokaupparaportin (2019) mukaan jopa 36 % suomalaisista oli käyttänyt laskua verkko-ostostensa maksutapana. 

paytrail-icon Yleinen