Paytrail

Suomi.fi-maksut volyymiennätykseensä – tapahtumamäärissä 24 %:n kasvu edelliseen vuoteen verrattuna

Paytrail Kirjoittanut Paytrail - 26.01.2022

Suomi.fi -maksuja tehtiin vuonna 2021 ennätykselliset 8,2 miljoonaa kappaletta. Tapahtumamäärissä on huikea 24 %:n kasvu edelliseen vuoteen verrattuna. Myös mobiilimaksut ovat kasvattaneet suosiotaan palvelussa asioivien henkilöiden keskuudessa.

Kasvuun ja volyymiennätykseen on monta syytä, muun muassa sähköisten asiointipalveluiden suosion kasvu korona-aikana, lisääntynyt sähköisten palveluiden tarjonta, korona-aikana patoutuneen kysynnän purkautuminen esimerkiksi passeissa ja henkilökorteissa sekä lainsäädännölliset muutokset kuten maahantuonnin arvonlisäverotuksen alarajan poistuminen. Lisäksi Suomi.fi-maksut palvelun käyttäjäorganisaatioiden määrä on saavuttanut tähänastisen ennätysmäärän: tammikuussa 2022 palvelussa on mukana noin 80 organisaatiota ja lähemmäs 120 kauppiastunnusta.

Maksutavoissa näkyy suomalaisten suuri kiinnostus verkkopankkimaksamiseen melkein 90%:n osuudella kaikista maksuista. Mielenkiintoinen yksityiskohta maksutavoissa on se, että korttimaksaminen menetti vuonna 2021 Suomi.fi-maksuissa maksutapojen toisen sijan MobilePaylle, jonka suosion nousu on ollut nopeaa. Palvelun maksutapajakauma mukailee hyvin suomalaisten käyttäytymistä yleisesti verkko-ostoksilla ja asioidessaan verkossa.

Suomi.fi-maksut palvelu auttaa julkishallinnon organisaatioita järjestämään verkkoasioinnin vaivattomasti – Paytrail Oyj jatkaa palvelun toimittajana

Suomi.fi-maksut palvelu on helposti käyttöönotettava verkkokaupan tai sähköisen asioinnin maksuratkaisujen kokonaispalvelu julkishallinnon organisaatioille. Valtiokonttori vastaa palvelun tuottamisesta lain hallinnon yhteisistä sähköisen asioinnin tukipalveluista (571/2016) velvoittamana. Julkishallinnon organisaatioilla on oikeus ja myös velvollisuus käyttää Suomi.fi-maksut palvelua lakisääteisissä tehtävissä. Kunnat voivat käyttää palvelua myös muissa tehtävissään. Palvelua ovat oikeutettuja käyttämään myös muut toimijat, jotka toteuttavat julkishallinnolle lain nojalla säädettyjä tehtäviä.

Valtiokonttori kilpailutti Suomi.fi-maksut palvelun vuonna 2021 ja nyt on käynnissä uuden verkkomaksupalvelun toimitus- ja käyttöönottoprojekti VEMA22, jonka aikana Suomi.fi -maksut palvelun nykykäyttäjäorganisaatiot siirtyvät uuteen palveluun. Uuden palvelun käyttöönotot ajoittuvat vuoden 2022 keväälle, jolloin alkaa palvelun pilotointi ja vuoden 2022 syksylle, jolloin toteutetaan palvelun käyttöönotot keskitetysti.

Uudessa palvelussa hinnoittelu on muuttunut julkishallinnon organisaatioiden toivomaan suuntaan niin, että kiinteät palvelun kuukausimaksut ovat laskeneet merkittävästi. Odotamme tämän myötä lisää käyttäjiä palvelulle ja uusia tapahtumamääräennätyksiä, Valtiokonttorin maksuliikepäällikkö Tarja Tapio toteaa.

Vaikka meillä on projekti käynnissä, Valtiokonttorilla ja palvelun toimittajalla, Paytrail Oyj:llä, on silti resursseja ottaa myös uusia käyttäjäorganisaatioita palvelun piiriin syksyllä 2022, VEMA22 projektin projektipäällikkö Anja Alanko iloitsee.

Meille Paytrailille yhteistyö Valtiokonttorin kanssa ja palvelun toimittajana toimiminen myös jatkossa on erittäin tärkeä asia, on hienoa olla mukana palvelemassa Suomen kansaa ja auttaa suomalaisia maksamisen asioissa, kertoo Paytrailin toimitusjohtaja Markus Laurio.

Valtiokonttori järjestää keväällä kaksi tilaisuutta Suomi.fi-maksut palvelusta kiinnostuneille. Ensimmäinen tilaisuus uusille käyttäjille järjestetään suomeksi 29.3. klo 13:30-15:00 ja toinen ruotsinkielisenä 7.4. klo 13:30-15:00. Tapahtumien tarkemmat tiedot löytyvät Valtiokonttorin tapahtumakalenterista.

Lisätietoja:
Anja Alanko, VEMA22 projektipäällikkö, taloushallintoasiantuntija, Valtiokonttori
verkkomaksaminen@valtiokonttori.fi
+358 295 502 298

Valtiokonttori:
Valtiokonttori on valtiovarainministeriön (VM) hallinnon alainen virasto, joka palvelee valtionhallintoa, kansalaisia, kuntasektoria, yhteisöjä ja yrityksiä. Julkishallinnon toimijoille Valtiokonttori on hankkinut verkkomaksamisen palvelun, joka on osa Suomi.fi-palvelukokonaisuutta.

Paytrail Oyj:
Vuonna 2007 perustettu Paytrail on suurin suomalainen verkkomaksuyhtiö. Yrityksellä on noin 20 000 asiakasta, joiden verkkomaksuista se huolehtii. Lisäksi Paytrail vastaa myös Valtiokonttorin Suomi.fi-maksut palvelun verkkomaksuliikenteestä. Yritys on osa Netsiä.

paytrail-icon Yleinen