Paytrail

Turvallinen verkkomaksaminen tuo mielenrauhaa loppuvuoden ostosesongissa

Paytrail Kirjoittanut Paytrail - 14.11.2023

Tarjouspäivä Black Friday on ollut jo vuosia verkkokauppojen suosituin ostopäivä. Erilaiset ostokampanjat ovat laajentaneet sen kokonaiseksi ostoviikoksi. Ostosesongin kynnyksellä kannattaa kiinnittää huomio myös verkkokaupan ja maksamisen turvallisuuteen.

 

Verkkomaksamisen turvallisuuteen panostetaan 

Finanssivalvonnalta maksulaitostoimiluvan saaneet toimijat panostavat maksamisen turvallisuuteen vahvasti. Tällaisten maksupalveluntarjoajien toimintaa valvotaan jatkuvasti, ja niiden tulee noudattaa tiukkoja turvallisuusvelvoitteita sekä teknisessä toteutuksessaan että muissa toimintamalleissaan. 

“Maksupalveluntarjoajan pitää sitoutua alan turvallisuuskriteereihin. Esimerkiksi erilaiset väliintulohyökkäykset on maksuprosessissa tehokkaasti estetty”, kuvailee Paytrailin Compliance Officer Kari Melender

Mahdollisissa reklamaatio- tai ongelmatapauksissa luotettavalta maksupalveluntarjoajalta saa myös tukea tilanteen selvittämisessä, kuten rahojen palautuksessa. 

Kuluttaja voi myös omalla toiminnallaan parantaa verkko-ostamisen turvallisuutta: käyttöjärjestelmä, selain ja tietoturvaohjelmisto on syytä pitää ajan tasalla. Lisäksi henkilökohtaisia tietoja tai pankkitunnuksia ei tule jakaa sähköpostitse tai epäilyttäville verkkosivustoille.   

 

Tunnista luotettava verkkokauppa 

Verkko-ostoksilla on tärkeää varmistaa, että on tekemisissä luotettavan toimijan kanssa. Turvallisen verkkokaupan voi tunnistaa esimerkiksi näin: 

 • Arvioi myyjän luotettavuus: Tarkasta, millaisia kokemuksia sivustosta löytyy. Katso myös, että tilaus- ja toimitusehdot ovat selkeät ja että sivustolta löytyvät yrityksen yhteystiedot, kuten osoite ja asiakaspalvelun tiedot. 
 • Tarkasta sivuston turvallisuus: Varmista, että verkkokaupan sivusto käyttää SSL-salausta. Näet sen osoitteen alussa olevasta ”https://”-tunnuksesta ja lukon kuvakkeesta selaimen osoiterivillä. 
 • Varmista, mitä ostosta olet vahvistamassa. Katso ennen maksun vahvistamista, että sen tiedot vastaavat tekemääsi ostosta. Jos tiedot eivät täsmää, keskeytä ostos. 

“Luotettava maksupalvelu on yksi keino arvioida myös verkkokaupan luotettavuutta, sillä maksupalvelun myöntämiselle on tarkat kriteerit”, Melender huomautta. 

Paytrail on sitoutunut varmistamaan maksupalvelunsa turvallisuuden sekä tekee aktiivisesti töitä ehkäistäkseen petoksia verkkokaupoissa. 

 

Lisätietoja: 

 • Kari Melender 
 • Compliance Officer 
 • kari.melender@paytrail.com 

Paytrail: 

Vuonna 2007 perustettu Paytrail on suurin suomalainen verkkomaksuyhtiö, joka tarjoaa maksupalveluita verkkokauppoihin, -palveluihin ja sovelluksiin. Yrityksellä on yli 20 000 asiakasta, ja lisäksi Paytrail vastaa Valtiokonttorin Suomi.fi-maksut palvelun verkkomaksuliikenteestä. Yritys on osa Nexi/Nets-konsernia, ja sillä on Finanssivalvonnan myöntämä maksulaitostoimilupa. 

paytrail-icon Black friday
  Tilaa kirjoitukset
  Opas verkkokauppaa perustavalle

  Haluatko perustaa menestyvän verkkokaupan? Lue uudistettu maksuton oppaamme!

  Lataa nyt