Paytrail

Verkkokauppa reippaassa kasvussa – myös arjen ostokset siirtymässä verkkoon

Paytrail Kirjoittanut Paytrail - 14.9.2018 10:09:07

Verkkokauppa-kasvaa-SuomessaVerkkokauppa kasvaa Suomessa edelleen huomattavasti muuta taloutta nopeammin. Verkkokaupan liikevaihto kasvaa tänä vuonna huikeaan 12,2 miljardiin euroon, arvioidaan verkkomaksuyritys Paytrailin tuoreessa raportissa.

Tällöin lisäystä vuoteen 2017 on jopa 18 prosenttia, mikä on huomattavasti enemmän kuin Suomen kokonaistalouden kolmen prosentin kasvutahti.

Raportin mukaan joka toinen suomalaisista ostaa vaatteita ja yli kolmasosa erilaisia lipputuotteita verkosta. Jo lähes joka kuudes suomalainen (16 %) ostaa myös ruokaa ja päivittäistavaroita verkkokaupasta - kasvua viime vuoteen on jopa 60 prosenttia.

”Tulokset viittaavat vahvasti siihen, että kuluttajien jokapäiväiseen perusarkeen liittyvät hankinnat ovat vähitellen siirtymässä verkkoon”, Paytrailin toimitusjohtaja Markus Laurio kertoo.

Matkailu on edelleen suurin yksittäinen segmentti ja sen osuus on 47 prosenttia koko verkkokaupan liikevaihdosta.

Verkko- ja tilauspalveluiden käyttö arkipäiväistyy

Verkkopalveluista on tullut yhä suositumpia suomalaisten kuluttajien keskuudessa. Palveluiden osuus sähköisestä kaupasta on tänä vuonna arvoltaan noin 2 miljardia euroa.

Esimerkiksi lipputuotteiden myynti verkossa kasvaa edelleen. 37 prosenttia suomalaisista ostaa liput verkosta, mikä on 48 prosenttia enemmän kuin vuonna 2017. Myös digitaalisen median ja nettipelien myynti on kasvussa. Joka kuudes suomalainen (16 %) maksaa nykyään myös pysäköinnin verkossa.

Yhä useammat yritykset tarjoavat nykyään myös sellaisia tuotteita ja palveluita, joiden tilaus toistuu kuukausittain. Nämä palvelut selittävät osan verkkokaupan liikevaihdon kasvusta.

”TV:n ja musiikin suoratoistopalvelut ovat tilauspalveluista suosituimpia ja niiden myynti on edelleen kasvussa. Näiden lisäksi myös arkipäiväisemmät kauneudenhoito- ja kotitaloustuotteet, lemmikkien ruoka ja elintarvikkeet ovat nousseet toistuvien tilausten kohteiksi”, Laurio kertoo.

Mobiililaitteet muokkaavat suomalaisten maksutottumuksia

Verkkopankki on edelleen suomalaisten käytetyin maksutapa verkko-ostoksilla. Tuoreen raportin mukaan jopa 70 prosenttia suomalaisista on maksanut verkko-ostoksensa verkkopankissa.

Matkapuhelimella tehtyjen verkko-ostosten osalta korttimaksu on kuitenkin jo kirinyt verkkopankissa maksamisen edelle. Tämä on merkittävä kehitys markkinoilla, joilla verkkopankki on ollut perinteisesti hallitseva maksutapa.

”Lähes joka toinen suomalainen (46 %) on tehnyt verkko-ostoksia mobiililaitteilla. Suuntaus on hyvin merkittävä ja verkkokaupat on suunniteltava tämä huomioiden”, Laurio pohtii.

Suomalainen verkkokaupparaportti perustuu YouGov-tutkimuslaitoksen vuoden 2018 toisella neljänneksellä tekemään kyselyyn, johon haastateltiin 7000 kuluttajaa Suomesta, Ruotsista, Tanskasta ja Norjasta. 2000 vastaajista asuu Suomessa.

Raportti on nyt ensimmäistä kertaa julkaistu suomeksi ja se on vapaasti ladattavissa osoitteessa: www.paytrail.com/raportti.

Vuonna 2007 perustettu Paytrail on maksuvolyymiltaan suurin suomalainen verkkomaksupalvelu. Yritys hoitaa yli 10 000 verkkokaupan maksuliikenteen ja lisäksi vastaa myös Valtiokonttorin Suomi.fi -palvelun verkkomaksuliikenteestä. Paytrailin maksupalvelun kautta on ostettu tuotteita ja palveluita jo yli 5 miljardin verran. Yritys on osa pohjoismaista Netsiä, Euroopan toiseksi suurinta maksamisen alalla toimivaa yritystä. 

paytrail-icon Mediatiedote
    Tilaa kirjoitukset
    Opas verkkokauppaa perustavalle

    Haluatko perustaa menestyvän verkkokaupan? Lue uudistettu maksuton oppaamme!

    Lataa nyt