Paytrail

Verkkomaksaminen muuttuu – Paytrail jälleen ensimmäinen luvansaaja

Paytrail Kirjoittanut Paytrail - 27.08.2019

Paytrail on saanut 26.8.2019 ensimmäisenä Suomessa uuden maksupalveludirektiivin (PSD2) mukaiset PISP- ja AISP-toimiluvat. Yritys oli myös ensimmäinen toimija Suomessa vuonna 2011, joka sai Finanssivalvonnan myöntämän maksulaitostoimiluvan. Myös PISP- ja AISP-luvat myöntää Finanssivalvonta.

Syyskuun puolivälissä voimaan astuva maksupalveludirektiivi saa pankit avaamaan rajapintansa kolmannen osapuolen toimijoille. Pankkien lisäksi vain PISP-toimiluvan haltijat voivat välittää PSD2 -mukaisia verkkomaksuja.

AISP-luvan haltijat puolestaan pystyvät kuluttajan antamalla luvalla keräämään ja yhdistelemään kuluttajan tilitietoja. Tämän myötä markkinoille tulee kehittymään uudenlaisia palveluita, mikä on alun perinkin ollut uuden direktiivin tavoite.

”On huomioitavaa, että tällaisen kolmannen osapuolen tulee siis olla Finanssivalvonnan hyväksymä toimija, jolla on kuluttajan antama suostumus. Toisin sanoen, kuka tahansa ei voi tehdä mitä ja miten tahansa”, Paytrailin toimitusjohtaja Markus Laurio täsmentää.

”Verkkomaksamisessa ollaan siirtymässä uuteen ajanjaksoon. Uuden lainsäädännön myötä verkkopankkimaksaminen pystyy kilpailemaan korttimaksamisen kanssa, kunhan pankkien tarjoamaa maksukokemusta saadaan parannettua”, Laurio kertoo.

Pankit ovat velvoitettuja avaamaan rajapinnat uuden direktiivin mukaisille maksuille 14.9.2019.

”Käytännössä näitä maksuja aletaan välittämään enemmälti siinä vaiheessa, kun pankkien tarjoama maksuflow on käyttäjäkokemukseltaan nykyisen verkkomaksamisen tasolla. Uuden direktiivin mukaisia maksuja nähdään siis enemmän ensi vuoden puolella”, Laurio toteaa.

”Uusi maksupalveludirektiivi vaikuttaa ensisijaisesti pankkien ja maksunvälittäjien välillä. Kuluttajalle direktiivin voimaantulo näkyy lähinnä siten, että verkko-ostosten maksuflow saattaa hieman muuttua. Kaiken takana on kuitenkin tavoite saada parannettua verkko-ostamisen turvallisuutta Euroopassa.” Laurio sanoo.

Lisätietoa:

Haastattelut
Markus Laurio, toimitusjohtaja, Paytrail 
markus.laurio@paytrail.com
+358 40 840 3754

Paytrail
Vuonna 2007 perustettu Paytrail on maksuvolyymiltaan suurin suomalainen verkkomaksupalvelu. Yritys hoitaa yli 10 000 verkkokaupan maksuliikenteen ja lisäksi vastaa myös Valtiokonttorin Suomi.fi -palvelun verkkomaksuliikenteestä. Paytrailin maksupalvelun kautta on ostettu tuotteita ja palveluita jo yli 8 miljardin edestä. Yritys on osa pohjoismaista Netsiä, Euroopan toiseksi suurinta maksamisen alalla toimivaa yritystä.  

paytrail-icon Mediatiedote
    Tilaa kirjoitukset
    Opas verkkokauppaa perustavalle

    Haluatko perustaa menestyvän verkkokaupan? Lue uudistettu maksuton oppaamme!

    Lataa nyt