Paytrail

Verkkomaksuyhtiö Paytrail ostaa Checkout Finlandin

Paytrail Kirjoittanut Paytrail - 5.01.2021

Mediatiedote 5.1.2021

Verkkomaksuyhtiö Paytrail ostaa Checkout Finlandin

Verkkomaksuihin erikoistunut palveluyhtiö, kansainvälisen Nets-konsernin omistama Paytrail ostaa nopeasti kasvavan Checkout Finland Oy:n. Kauppa on osa tanskalaislähtöisen Netsin strategiaa tulla maksamisen alan johtavaksi toimijaksi Euroopassa.

Jyväskylästä lähtöisin oleva, Suomen suosituin verkkomaksupalveluyhtiö Paytrail ostaa OP Ryhmään kuuluvan Checkout Finland Oy:n. Kaupan myötä Paytrail ja Checkout muodostavat vahvan kotimaisen toimijan alalla, jossa kilpailutilanne on kansainvälisesti kiristymässä nopean keskittymiskehityksen myötä.

– Kehitys on Euroopassa kulkemassa selkeästi kohti yhä suurempia toimijoita. Tällä kaupalla Paytrail vahvistaa kotimaista alan osaamista yhdistämällä voimat Checkoutin kanssa. Kovenevassa kilpailutilanteessa pääsemme palvelemaan kotimaisia verkkokauppoja ja -ostajia entistäkin paremmin, kertoo toimitusjohtaja Markus Laurio.

Paytrail on tanskalaisen Nets Groupin verkkomaksamisen yksikkö Suomessa. Kauppa on osa Netsin strategista painotusta vahvistaa tarjontaa verkkomaksamisen saralla entisestään. Nets on ollut osallisena lukuisissa korkean profiilin yrityskaupoissa Euroopassa viime vuosina, viimeksi ilmoittaessaan yhdistymisestä italialaisen Nexin kanssa.

Kotimaista osaamista suomalaisten hyödyksi

Suomalaisessa verkkokaupassa on omanlaisiaan erityispiirteitä. Esimerkiksi suorien verkkopankkimaksujen osuus on Suomessa selvästi korkeampi kuin muissa Pohjoismaissa.

– Suomalaiset verkkokauppatoimijat tuntevat kotimaisen markkinan parhaiten. Suomalaisen verkkomaksamisen pioneerina Paytrailin intohimona on aina ollut tehdä verkkokauppa-asioinnista mahdollisimman turvallista, mutkatonta ja helppoa niin kauppiaille kuin heidän asiakkailleenkin. Nyt yhdistetään jälleen lisää asiantuntemusta Paytrailin pitkäaikaiseen kokemukseen, kauppiaiden ja kuluttajien parhaaksi, Markus Laurio jatkaa.

Kaupan myötä Paytrailin ja Checkoutin asiakkaat pääsevät hyötymään mm. entistä tehokkaammasta tuotekehityksestä. Kauppa vaatii vielä viranomaishyväksynnät ja sen arvioidaan toteutuvan vuoden 2021 ensimmäisen vuosipuoliskon aikana.

Lisätiedot / haastattelut
Markus Laurio, toimitusjohtaja, Paytrail 
markus.laurio@paytrail.com
+358 40 840 3754

Paytrail
Vuonna 2007 perustettu Paytrail on maksuvolyymiltaan suurin suomalainen verkkomaksupalvelu. Yritys hoitaa yli 10 000 verkkokaupan maksuliikenteen ja lisäksi vastaa myös Valtiokonttorin Suomi.fi -palvelun verkkomaksuliikenteestä. Paytrailin maksupalvelun kautta on ostettu tuotteita ja palveluita jo yli 10 miljardin euron edestä. Yritys on osa Netsiä.

Checkout Finland
Checkout Finland tarjoaa suomalaisille kauppiaille edistyneet maksamisen ratkaisut niin verkkokauppaan kuin kivijalkaan. Maksamisen palveluidemme turvallisuus, luotettavuus ja käyttökokemus ovat huippuluokkaa niin kauppiaille kuin heidän asiakkailleen. Checkout Finland on ensimmäisiä pohjoismaisia yrityksiä, joka tarjoaa maksamisen palvelut asiakkaan tarpeen mukaan skaalautuvana pilvipalveluna.

paytrail-icon Yleinen
    Tilaa kirjoitukset
    Opas verkkokauppaa perustavalle

    Haluatko perustaa menestyvän verkkokaupan? Lue uudistettu maksuton oppaamme!

    Lataa nyt