Paytrail

Verkkokaupan automatisointi vapauttaa aikaa markkinointiin

Vierailija Kirjoittanut Vierailija - 19.3.2014

Hyvin tyypillisesti tieto verkkokauppaan tulleesta tilauksesta välittyy joko kauppiaan sähköpostiin tai verkkokauppaohjelmistoon, minkä jälkeen kauppias siirtää asiakkaan tiedot omaan taloushallintaohjelmaansa käsin. Tätä ennen hänen tulee vielä varmistaa tuotteen saatavuus joko omasta talous- tai varastonhallintaohjelmistostaan.

Omiin järjestelmiin tehtyjen toimenpiteiden jälkeen verkkokauppiaan pitää mahdollisesti vielä kirjautua postin tai matkahuollon järjestelmään luomaan pakettitunnukset ja seurantanumerot. Edellä kuvattu tilaustenkäsittelyprosessi on äärimmäisen tehoton – etenkin silloin, kun tilauksia tulee päivittäin useita kymmeniä kappaleita.

Kuinka paljon sinun verkkokauppasi aiheuttaa manuaalista työtä?

Ideaalitilanteessa kaikki verkkokaupassa käytettävä tieto liikkuu eri järjestelmien välillä ilman ihmistyötä. Säästyvä aika voidaan käyttää verkkokaupan markkinointiin sekä kävijästä asiakkaaksi -konversiota parantaviin toimenpiteisiin. Tästä seurauksena on tietenkin lisää liikevaihtoa.

Kuluttajaverkkokaupan automatisointi tarkoittaa esimerkiksi seuraavaa:

  • Verkkokaupan tuotetiedot päivitetään joko varastonhallintajärjestelmästä tai suoraan tavarantoimittajalta.
  • Verkkokaupan tilaukset päivittyvät suoraan joko varastonhallinnan saldotietoihin tai välitettyvät suoraan tavarantoimittajalle suoratoimitusta varten.
  • Tilaustiedot siirtyvät yrityksen kirjanpitoon automaattisesti tiliöityinä.

Tehokkaan B2B -verkkokaupan automatiikka toimii näin:

  • Asiakaskohtaiset hintatiedot tuodaan automaattisesti verkkokauppaan.
  • Verkkokaupan tuotetiedot päivittyvät joko yrityksen varastonhallintajärjestelmästä tai suoraan tavarantoimittajalta.
  • Varastonhallinnan saldotiedot tulevat automaattisesti verkkkokauppaan.
  • Tilaustiedot saadaan siirtymään suoraan laskutukseen.
  • Verkkokaupassa maksetut tilaukset siirtyvät yrityksen kirjanpitoon automaattisesti tiliöityinä.

Automatisointi mahdollista jokaiselle verkkokaupalle

Verkkokaupan automatisointi on aiemmin tarkoittanut verkkokauppiaalle monimutkaista ja kallista integraatioprojektia, jonka takaisinmaksuaika on ollut varsin pitkä. Nykyisin tiedonsiirron automatisointi verkkokaupan ja talous-/varastonhallinnan välillä on mahdollista tehdä kuukausihintaisen integraatiopalvelun avulla. Tämä tekee verkkokaupan automatisoinnista mahdollista jokaiselle verkkokaupalle! Tästä lisää mm. oppaassa Verkkokaupan kirjanpito - pakollisesta pahasta verkkokaupan pulssimittariksi.

Jani Karhunen - FlashnodeKirjoittaja

Jani Karhunen
jani.karhunen@flashnode.com
www.flashnode.com

Kirjoittaja on Flashnoden perustaja, sarjayrittäjä, jonka intohimona on saada asiat toimimaan helpommin.

Flashnode on suomalainen yritys, jonka integraatiopalvelu mahdollistaa yrityksen tietojärjestelmien kytkemisen toisiinsa. Flashnoden tavoitteena on vähentää manuaalisen työn määrää verkkokaupan ylläpidossa ja auttaa suomalaisia verkkokauppiaita pärjäämään kovenevassa kansainvälisessä kilpailussa.

Aiheuttaako verkkokaupan kirjanpito turhaa työtä?

Käytätkö suuren määrän aikaa kirjanpidon selvittämiseen ja virheiden korjaamiseen? Haluaisitko sen sijaan keskittyä bisneksen tekemiseen? Helpota arkeasi optimoimalla verkkokauppasi kirjanpito. Lue opas verkkokaupan kirjanpidosta!

New Call-to-action

paytrail-icon Verkkokaupan myynti ja markkinointi