Paytrail

Äänestä kuka on verkkokauppa-alan vaikuttaja 2017!

Mari Oksanen Kirjoittanut Mari Oksanen - 13.12.2017

Vuosi 2017 alkaa olla lopuillaan ja on aika valita vuoden verkkokauppavaikuttaja. Olemme listanneet 13 ehdokasta, joita on kannatettu ehdokkaiksi eri kanavissa. Asumme pienessä maassa ja mikäli haluamme pärjätä kilpailussa, meidän on tehtävä töitä yhdessä. Kaikki listalle kootut henkilöt ovat vaikuttaneet toiminnallaan koko alan kehitykseen Suomessa, kukin omalla tavallaan. Tällä äänestyksellä haluamme nostaa heitä esiin ja nostaa yhteistyön arvostusta verkkoliiketoiminnan kentällä.

Ehdokkaat ovat listalla aakkosjärjestyksessä sukunimen mukaan. Äänestä, kuka on vaikuttanut suomalaiseen verkkokauppakenttään vuonna 2017 eniten! Linkin äänestyslomakkeeseen löydät ehdokkaiden alta. Äänestys on auki 31.12.2017 saakka ja voittaja julkistetaan heti vuoden alussa. Äänestäneiden kesken arvomme viisi kahden leffalipun pakettia.


Jaakko KankaanpääJaakko Kankaanpää

Jaakko Kankaanpäällä on 20 vuoden kokemus digitaalisesta mediasta ja verkkoliiketoiminnasta. Hän toimii evangelistana ja senior business advisorina Ambientia Oy:ssä asiantuntemusalueinaan strategiakehitys, verkkokauppa, analytiikka ja digitalisaatio - tuoreimpina asiakkuuksina mm. Autoverkkokauppa.fi.

Vuosien varrella hän on ehtinyt toimia mm. Netrauta Finlandin co-founderina sekä useiden verkkokauppa- ja kasvuyritysten neuvonantajana ja intohimoisena enkelisijoittajana (mm. Klevu Oy).

Lennu Keinänen

Lennu on useita palkintoja voittanut, sähköisen liiketoiminnan ja verkkokaupan parissa lähes 20 vuotta toiminut kasvuyrittäjä ja moniottelija. Tänä aikana hän on ollut mukana perustamassa yli 10 yritystä, jotka ovat luoneet täysin uudenlaisia verkkokauppojen kasvua mahdollistavia toimintamalleja omilla aloillaan, mukaanlukien Paytrail maksuliikenteessä ja ShipFunk logistiikassa.

Lisäksi Lennu toimii neuvonantajana, hallituksen jäsenenä tai rahoittajana lukuisissa muissa yrityksissä, kuten Finnchat (verkkokaupan myyntichat), Videoly (videopohjaiset tuotekuvaukset), Custobar (monikavanaisen kaupan myyntijärjestelmä) ja Verkkoteollisuus Ry. Tällä hetkellä päätyönään Lennu toimii perustamansa verkkokauppojen integraatioita palveluna toteuttavan Flashnode Oy:n toimitusjohtajana.

 

Valtteri Lindholm

Valtteri Lindholm perusti Varustelekan 21-vuotiaana 1000 eurolla. Nyt firma kääntää yli 12 miljoonaa euroa liikevaihtoa, josta noin 2,5 miljoonaa vientiä. Valtteri valittiin vuoden 2015 nuoreksi yrittäjäksi, ja on sen jälkeen kiertänyt ympäri Suomea kertomassa, miten digitaalinen markkinointi ja myynti toimii. Viimeisimpänä projektina on perustaa uusi verkkokauppa ja kirjata sen vaiheet ilmaiseksi artikkelikokoelmaksi. 

 

Miika Malinen

Miika Malinen oli joskus teknologiauskovainen. Parikymmentä vuotta ja erilaiset projektit ovat kuitenkin osoittaneet, että kysymys on pohjimmiltaan myynnistä ja ihmisistä, ei hienosta tekniikasta.

Miikalla on repussaan monipuolinen kokemus verkkokaupasta ja digitalisaatiosta. Kokemusta kuvaakin hyvin Miikan itsestään käyttämä kuvaus: teknologian runtelema verkkokauppias. Nyt Miika rakentaa maailman parhaita verkkokauppoja ilman tekniikan ja solmuisten koodien tuomaa tuskaa. Miika on osa Woolmanin tiimiä.

Arvokkainta työssään Miikalle on tuottaa aitoa lisäarvoa kuluttajille digitaalisuuden avulla - digitaalisuus on loppujen lopuksi vain väline, ei itseisarvo.

 

Lasse Mitronen

KTT Lasse Mitronen toimii professorina (professor of practice) Aalto-yliopisto Kauppakorkeakoulussa. Tätä ennen Lasse on työskennellyt Keskossa 25 vuotta mm. liiketoimintakonseptien kehittämisessä sekä yrityssuunnittelun ja strategisen kehittämisen johtajana. Hänellä on pitkäaikainen kokemus kaupan ja palveluiden liiketoiminnasta sekä liiketoiminnan kansainvälisestä tutkimus- ja kehittämistoiminnasta.

Lasse on toiminut Tampereen Palveluinnovaatiokeskuksen johtajana (2010-2013) ja Tekesin palveluliiketoimintaan panostaneen Serve -ohjelman johtoryhmän puheenjohtajana 2007-2013. Tällä hetkellä hän tutkii kansainvälisessä Tekes -rahoitteisessa tutkimushankkeessa globaaleja markkinapaikkoja ja verkkokauppoja, lisäten näin ymmärrystä mm. alan kilpailutilanteesta.

 

Mika Niemi

Mika Niemi on osakkaana ja toimitusjohtajana Pohjoismaisessa niché-verkkokauppayrityksessä Edututor Oy:ssä, joka pyörittää verkkokauppoja Suomessa, Ruotsissa ja Baltiassa useilla verkkokaupoilla (grillikauppa.com, egrillen.se, grillikaubad.ee, led-valot.fi, elampan.se ym.). Edututor Oy valittiin Financial Timesin toimesta vuonna 2017 FT1000: Europes Fastest Growing Companies -listalle.

Niemi on Kaupan Liiton hallituksen jäsen, jossa hän edustaa pk-yrittäjyyttä sekä verkkokauppaa. Verkkokaupan tärkeys yhteiskunnallisessa vaikuttamisessa niin kansallisella kuin EU-tasollakin on noussut strategiseksi prioriteetiksi kaupan alalla. GDPR, PSD2 sekä TES-kierros tulevat kaikki vaikuttamaan verkkoliiketoiminnan kansalliseen ja kansainväliseen kilpailukykyyn tulevina vuosina kaikilla kaupan aloilla.

Taustaltaan Mika Niemi on liikkeenjohdon konsultti ja konsultoinut yli kolmeasataa yritystä sekä vetänyt johtamisen ja markkinoinnin koulutuksia tuhansille yritysjohtajille ympäri Suomen. Niemi julkaisi alkuvuodesta 2016 entisen kollegansa Antti Sekin kanssa kirjan Menesty Yrittäjänä (Talentum) sekä kirjoittaa yrittäjyydestä Kauppalehden toimituksen Viivan Alla -blogiin. Niemi toimii myös hallitusammattilaisena verkko- ja ICT-liiketoiminnan alueilla.

 

Vesa Nippala 

Vesa Nippala on tullut monille verkkokauppiaille tutuksi ProsperCart Oy:n toimitusjohtajana. Vesa myi ProsperCartin liiketoiminnan vuonna 2016 Oscar Softwarelle.

Nyt Vesa tekee uuden yrityksensä eLuotsi Finland Oy:n puitteissa mm. hakukoneoptimointia ja verkkokauppakonsultointia auttaen verkkokauppoja pärjäämään kilpailussa.

 

Leevi Parsama

Suomalaisen verkkokaupan edunvalvoja, joka päätyökseen toimii asiantuntijana 100 suomalaisen yrityksen muodostamassa eCom Growth -kasvuohjelmassa. Leevi edistää kaikin keinoin verkkokauppojen kansainvälistä kasvua sekä kehittää alan ekosysteemia kotimaassa.

Viime aikoina Leevi on keskittynyt mm. toimialan koulutuksen kehittämiseen, tavannut kansanedustajia globaalin kaupan asetusten ja määräysten tasa-arvoistamisessa sekä pyrkinyt tuomaan verkkokaupan erityistarpeita esille kaupan työehtosopimusneuvotteluissa. Lisäksi hän työstää digitaalisen kaupan strategioita suomalaisille brändeille sekä toimii johtoryhmien ja hallitusten verkkokauppasparraajana. Monet tuntevat hänet myös Facebookin suositun Verkkokauppiaat-ryhmän moderaattorina.

 

Pasi Pietarinen

Pasi Pietarinen on Xtrem Globalin perustaja sekä toimitusjohtaja. Pasilla on vahva tausta verkkokaupasta, erityisesti kansainvälisestä verkkokaupasta. Hänellä on kokemusta laajasti eri kokoisten kauppiaiden kanssa toimimisesta, pienistä aina IR top 500 kauppiaisiin. Pasi vaikuttaa koko alaan jakamalla tietoa aktiivisesti sosiaalisessa mediassa ja erilaisissa verkostoissa.

 

Kari Pokkinen

Kari toimii Finpron vetämän verkkokaupan kasvuohjelman, eCom Growthin, vastaavana johtajana. eCom Growth kehittää suomalaisten digitaalisen kaupan yritysten kansainvälistymistä ja kasvua sekä rakentaa verkkokaupan yhteisöä ja ekosysteemiä. Ohjelma innostaa ja valmentaa yrityksiä lähtemään kv-markkinoille ja hyödyntämään digimurroksen tuomia valtavia mahdollisuuksia. eCom Growthin 92 jäsenyrityksen verkkokauppavienti kasvoi 44 % (mediaani) vuonna 2016. Karilla on laaja verkkokauppatoimijoiden yhteistyöverkosto mm. Ruotsissa, Saksassa ja UK:ssa.

Karilla on yhteensä yli 20 vuoden kokemus kansainvälisen myynnin johtotehtävistä ja suomalaisten pk-yritysten konsultoinnista ja sparrauksesta kansainväliseen kasvuun ja menestykseen niin B2C- kuin B2B-sektoreilla.

 

Maria Rajakallio

Maria Rajakallio on verkossa liiketoimintaa tekevien yritysten järjestön, Verkkoteollisuus ry:n toimitusjohtaja ja digitaalisen markkinoinnin asiantuntija. Maria hyppäsi Verkkoteollisuuden ohjaksiin loppuvuodesta 2016 ja on siitä lähtien auttanut myös verkkokauppiaita tekemään parempaa liiketoimintaa verkossa. Verkkoteollisuus valvoo jäsentensä etuja muun muassa vaikuttamalla aktiivisesti lainsäädäntöön Ecommerce Europen työryhmissä Brysselissä. Lisäksi Verkkoteollisuus järjestää vuosittain Suomen digitalisaation tilaa luotaavaa Digibarometri -tutkimusta sekä järjestää jäsenilleen jäsenmatkoja, koulutuksia ja tilaisuuksia. Verkkoteollisuuden lisäksi Maria toimii yrittäjänä omassa digitaalisen markkinoinnin ja sosiaalisen median konsultointiyrityksessään.

 

Samuli Seppälä

Samuli Seppälä on Verkkokauppa.com Oyj:n perustaja ja toimitusjohtaja. Hän on luotsannut verkkokauppa.comin Suomen suurimmaksi verkkokaupaksi. Lisäksi hän jakaa näkemystään erilaisissa haastatteluissa koko alaa hyödyttävällä tavalla.

 

Joose Vettenranta

Joose Vettenranta on sekä kolmen lapsen yksinhuoltaja, verkkomaksupalvelu Checkout Finland Oy:n perustaja että pitkänlinjan suomalaisen verkkokaupankäynnin ammattilainen. Myytyään nykyisin noin joka toisessa kotimaisessa verkkokaupassa käytetyn Checkoutin OP:lle hän siirtyi verkkomaksamisesta kaupankäynnin toiseen ongelmakohtaan, eli logistiikkaan.

Tänä kesänä startattu Pakettikauppa tarjoaa yhdellä sopimuksella verkkokauppiaalle Postin, Matkahuollon ja DB Schenkerin palvelut. Yritys neuvottelee uusia yhteistyökumppaneita jatkuvasti, jotta tuotteiden toimittamisesta kauppiaalta kuluttajalle tulisi mahdollisimman yksinkertaista ja kustannustehokasta. 

Perinpohjaisen asiantuntemuksen alasta omaava Joose oli mukana luomassa ensin verkkomaksamisen mullistusta ja tänä vuonna hän on tekemässä samaa verkkokaupankäynnin logistiikalle.

Äänestys on suljettu.

 
paytrail-icon Yleinen