Äänestä kuka on verkkokauppa-alan vaikuttaja 2018!

avatar

Kirjoittanut Pekka Majaniemi - 12 joulukuuta, 2018

Vuoden verkkokauppavaikuttaja 2018

Vilkas verkkokauppavuosi alkaa olla lopuillaan ja on aika valita vuoden 2018 verkkokauppavaikuttaja. Olemme listanneet 15 henkilöä, joista jokainen omalla panoksellaan vaikuttaa alan kehitykseen.

Äänestyksellä haluamme tuoda esiin kasvoja verkkokauppojen takaa, niitä henkilöitä jotka omalla panoksellaan vievät alaa eteenpäin. Ehdokkaat ovat listalla aakkosjärjestyksessä sukunimen mukaan.

Äänestä, kenellä on ollut isoin vaikutus suomalaiseen verkkokauppakenttään vuonna 2018! Linkin äänestykseen löydät myös ehdokaslistan alta. Äänestys on auki 31.12.2018 saakka ja voittaja julkistetaan vuoden alussa. Äänestäneiden kesken arvomme viisi kahden leffalipun pakettia.
 

Elina Björklund

Elina BjörklundElina on työskennellyt Reima Oy:n toimitusjohtajana vuodesta 2012. Hänen aikanaan Reima on laajentanut lastenvaatteiden verkkokaupansa kattamaan yli 37 maata. Vuonna 2016 yhtiö hankki omistukseensa Finnish Baby Boxin, jonka verkkokauppa myy äitiyspakkausta noin 70 maahan. Elina on tuonut digitaalisuuden vahvasti Reiman strategian ytimeen: ReimaGO-aktiivisuussensori pelillisti lasten liikkumaan kannustamisen, ja vaatteisiin aiotaan pian liittää lisää palveluita. Elinan aikana Reiman liikevaihto on kaksinkertaistunut ja oman kuluttajaverkkokaupan osuus yhtiön liiketoiminnasta on kasvanut noin 16 prosenttiin.

Reima on omaksunut IT-maailmasta agiilin työtavan ja kehittää verkkokauppaansa koko ajan nopeammaksi ja intuitiivisemmaksi, jotta se palvelisi lapsiperheitä yhä paremmin. Suomen paras verkkokauppa 2018 -kilpailussa yleisö äänesti Reiman verkkokaupan suurten kauppojen sarjassa kolmanneksi.
 

Pia Erlund

Pia ErlundBYPIAS-konseptin yrittäjä Pia Erlund on valittu 2018 Vuoden Brändinrakentajaksi. Omilla säästöillään, 6 000 eurolla, yritystoimintansa 2012 aloittanut Pia sijoitti rahansa pellavakankaisiin. BYPIAS on syntynyt somesta ja itselle suunniteltujen pellavavaatteiden herättämästä kysynnästä.

”Verkkokauppa on näyteikkunamme koko maailmaan, jonka tehtävä on tukea B2C-kaupan lisäksi myös B2B-kauppaa. Myynnistämme 20 % tulee viennistä. Tavoitteenamme on olla Euroopan tunnetuin omassa genressämme: luonnonmukaiseen muotiin ja pellavavaatteisiin erikoistunut verkkokauppa ja uniikki muotikonsepti”, kuvailee Pia Erlund.

"BYPIAS-verkkokauppa ja konsepti on syntynyt omintakeista Hygge-tyyliä ja muotiamme rakastavien elämyspuistoksi. Syntyi oivallus, että toimiessa maailman kilpaillummalla alalla on enää mahdollista saavuttaa kansainvälinenkin huomio laadukkaiden tuotteiden lisäksi tarjoamalla himoa herättäviä sisältöjä, niin somekanavissa kuin verkkokaupassa. Ensin syntyi verkkokauppa ja sitten BYPIAS kivijalkaliikeketju, joka ankkuroitiin heti alusta pitäen vahvasti verkkokauppaan", jatkaa Erlund.

Pian mukaan verkkokauppa ei ole pelkästään tekninen sovellus, vaan siihen on suhtauduttava samalla asenteella kuin hoitaisi perinteistä myymälää ja asiakaskuntaa.
 

Nicolas Fogelholm

Nicolas FogelholmNicolas Fogelholm aloitti kansainvälisen verkkokauppauransa vuonna 2001 myymällä soittoääniä muun muassa Eurooppaan, Intiaan ja USA:han. Seitsemän vuotta myöhemmin hän oli mukana perustamassa digitaalisen markkinoinnin toimistoa Tulos Helsinkiä. Tulos Helsinki työllistää yli 40 digitaalisen markkinoinnin ja asiakaskokemuksen ammattilaista ja on ollut mukana kansainvälistämässä lukuisia suomalaisia verkkokauppoja.

Päivätyökseen Tuloksella Nicolas auttaa suomalaisia verkkokauppoja ja brändejä kansainvälistymään. Nicolas toimii myös verkkokaupan kasvuohjelman, eCom Growthin, valmentajana. Lisäksi Nicolas toimii hallituksen jäsenenä tai omistajana seuraavissa verkkokaupoissa: Finnish Design Shop, Weecos, WordDive, EuroRC ja Hedbergs Guld. Aikaisemmin tänä vuonna Nicolas valittiin Ruohonjuuren hallitukseen, jossa hänellä on tärkeä rooli yrityksen verkkokauppaliiketoiminnan kehittämisessä. 
 

Simo Heiskanen

Simo HeiskanenSimo Heiskanen on verkkokaupan moniosaaja, joka on vienyt viime vuodet alaa aktiivisesti eteenpäin eCom Growth -kasvuohjelman ohjelmapäällikkönä. Ecom Growth auttaa 100 suomalaista yritystä kansainvälisessä kasvussa ja rakentaa verkkokaupan yhteisöä Suomeen. Kasvuohjelma on tuonut Suomeen myös kaikille verkkokauppiaille avoimen Emeet-tapahtuman, mikä on kerännyt jo 500 pohjoismaista verkkokauppiasta yhteen jakamaan osaamista toisilleen. Tämä kaikki on luonut pohjan uudenlaiselle kansainväliselle yhteistyölle ja entistä laajemman yhteisön kehittymiselle.

Simo uskookin vahvasti yhdessä tekemisen voimaan ja pitää tavoitteet korkealla. Tämä on vasta alkua, matkalla kohti uudenlaista kaupan ja kasvun kulttuuria Suomessa.
 

Lennu Keinänen

Lennu KeinänenLennu on sähköisen liiketoiminnan ja verkkokaupan parissa lähes 20 vuotta toiminut kasvuyrittäjä ja moniottelija. Tänä aikana hän on ollut mukana perustamassa yli 10 yritystä, jotka ovat luoneet täysin uudenlaisia verkkokauppojen kasvua mahdollistavia toimintamalleja omilla aloillaan, mukaanlukien Paytrail maksuliikenteessä ja ShipFunk logistiikassa.

Lisäksi Lennu toimii neuvonantajana, hallituksen jäsenenä tai rahoittajana lukuisissa muissa yrityksissä, kuten Finnchat (verkkokaupan myyntichat), Videoly (videopohjaiset tuotekuvaukset), Custobar (monikavanaisen kaupan myyntijärjestelmä) ja Verkkoteollisuus Ry. Tällä hetkellä päätyönään Lennu toimii perustamansa verkkokauppojen integraatioita palveluna toteuttavan Flashnode Oy:n toimitusjohtajana.
 

Timo KorvenojaTimo Korvenoja

Timo on sähköisen kaupankäynnin pioneereja Suomessa. Hän on ollut toteuttamassa ensimmäisiä verkkokaupparatkaisuja jo 1998. Timo käy aktiivisesti luennoimassa ja kouluttamassa verkkokaupasta ja hän toimi usean vuoden muun muassa Kaupan liiton verkkokauppakouluttajana.

Yksi tärkeimmistä tavoitteista uran alusta alkaen Timolla on ollut auttaa ja kehittää suomalaista verkkokaupankäyntiä. Timo on yksi Vilkas Groupin omistajista, jossa hän vastaa muun muassa Vilkkaan ratkaisumyynnistä sekä laajasta kumppaniverkostosta Pohjoismaissa.
 

Valtteri Lindholm

Valtteri LindholmValtteri Lindholm perusti Varustelekan 1 000 euron pääomalla 21-vuotiaana viisitoista vuotta sitten. Nyt Varusteleka ei ole pelkästään yksi tunnetuimmista suomalaisista verkkokaupoista, se myös tekee jatkuvasti kasvavaa kansainvälistä kauppaa. Varustelekan tarkoitus onkin valloittaa maailma, ja näyttää samalla muille suomalaisille, että näin se tehdään. Varusteleka on avoimen lähdekoodin yritys, josta saa ottaa mallia.

Valtteri Lindholm uskoo hyvien puolulaisuuteen ja siihen, että kauppa pitäisi tehdä sellaiseksi, että haluaisi itse olla asiakas. Saatuaan Vuoden nuori yrittäjä-tittelin vuonna 2015, on hän Varustelekan rakentamisen lisäksi kiertänyt ympäri Suomea luennoimassa ja kouluttamassa yrittäjyydestä, verkkokaupasta ja markkinoinnista, sekä pyrkinyt jakamaan ilmaista tietoa ja koulutusmateriaalia, jotta suomalaiset yritykset osaisivat ottaa verkkokaupasta kaiken irti.
 

Miika Malinen

Miika MalinenMiika Malinen oli joskus teknologiauskovainen. Kokemus ja erilaiset projektit ovat kuitenkin osoittaneet, että kysymys on pohjimmiltaan myynnistä ja ihmisistä.

Miika on kokenut tekijä niin verkkokaupassa kuin digitalisaatiossa. Nyt Miika rakentaa maailman parhaita verkkokauppoja ilman tekniikan ja solmuisten koodien tuomaa tuskaa. Yhtenä Woolmanin perustajista, Miika on auttanut useita tunnettuja kotimaisia brändejä verkkokaupan kasvussa ja kansainvälistymisessä.

Arvokkainta työssään Miikalle on tuottaa aitoa lisäarvoa kuluttajille digitaalisuuden avulla – digitaalisuus on loppujen lopuksi vain väline, ei itseisarvo.
 

Marko Manninen

Marko ManninenMarko on vastannut Aconin myynnistä ja markkinoinnista vuodesta 2014 ja Aconin kansainvälistyminen tänä aikana on rakennettu aidosti verkkokauppa edellä. Acon on avannut verkkokauppamyyntiä 38 uuteen maahan ja yli nelinkertaistanut liikevaihtonsa. Pohjois-Amerikka ja erityisesti USA on yksi Aconin suurimmista ja nopeiten kasvavimmista markkinoista. Verkkokauppa ei tunne rajoja, mikä on mahdollistanut brändirakentamisen ja yhteisöjen hyödyntämisen hyvin pienissäkin kohderyhmissä.

Marko on tuonut muun muassa Amazon-osaamista muille Suomalaisille yrityksille. Markon toimintaa ohjaavat seuraavat ajatukset: iso, brändikeskeinen ajattelu edellä & tuotteita suoraan asiakkaalle asiakas tuntien.
 

Eero Martela

Eero MartelaEero on kouluttanut lukuisille suomalaisen yrityselämän vaikuttajille digitaalisen myynnin moderneja kasvuhakuisia 'getting s**t done' -toimintatapoja - sekä omalla esimerkillään puskenut niitä käytäntöön. Martela ajaa muutosta verkkokauppaan Columbia Roadin asiakasrajapinnassa. Hän on auttanut lukuisia pieniä ja suuria organisaatioita kasvattamaan kauppaa verkossa.

Vuoden aikana Eero sai pitchattua Aalto-yliopistoon maailman ensimmäisen growth hacking -kurssin, jota alkaa vetämään tammikuussa 2019. Kurssin tavoitteena on kouluttaa nuoria nälkäisiä opiskelijoita digitaalisen myynnin saloihin, saada heidät innostumaan digitaalisesta kaupanteosta ja sitä kautta muuttaa koko Suomen kulttuuria myyntivetoisemmaksi.
 

Mika Niemi

Mika NiemiMika Niemi on toimitusjohtajana Pohjoismaisessa verkkokauppayrityksessä Edututor Oy:ssä, jolla on 11 verkkokauppaa viidessä maassa (grillikauppa.com, paista.fi, egrillen.se ym.). Edututor Oy on osa Bygghemma Groupia (mm. Netrauta, Taloon.com, Kodin1). Mika Niemi toimii myös Suomen Bygghemma Groupin johtoryhmässä sekä hallituksen puheenjohtajana Levykauppa Äx:ssä sekä Dick Johnson verkkokauppa- ja parturiketjussa.

Niemi on Kaupan Liiton Hallituksen jäsen (2016-2019), jossa hän edustaa verkkokauppaa. Verkkokaupan tärkeys yhteiskunnallisessa vaikuttamisessa niin kansallisella kuin EU-tasollakin on noussut strategiseksi prioriteetiksi kaupan alalla. GDPR, ePrivacy sekä asiakaspalvelu- ja varastotyön ympäriviikkoinen luonne tulevat kaikki vaikuttamaan verkkoliiketoiminnan kansalliseen ja kansainväliseen kilpailukykyyn tulevina vuosina kaikilla kaupan aloilla.

Niemi kirjoittaa verkkokaupasta Kauppalehden toimituksen Viivan Alla -blogiin ja pyrkii ottamaan kantaa niin verkossa kuin mediassa verkkokaupan suurimpiin haasteisiin Suomen ja EU:n tasolla. Suurimpina kissoina pöydällä ovat: EU:n ulkopuolisten toimijoiden arvonlisäverottomuus, tullittomuus, tuoteturvallisuus sekä EU:n kuluttajasuojan ja yksityisyyden kunnioittaminen; Kiinalaisen pakettivyöryn subventointi logistiikkakustannuksissa sekä EU:n sisämarkkinoiden harmonisoinnin porsaanreiät. 
  

Vesa Nippala

Vesa Nippala

Vesa Nippala on tunnettu verkkoliiketoiminnan ja hakukonemarkkinoinnin asiantuntija. Vesa tunnetaan erityisesti kattavasta hakukoneoptimointi-oppaastaan ja ProsperCart -verkkokauppaohjelmiston (nykyisin Oscar Prosper) kehittämisestä. Vesa myi ProsperCartin liiketoiminnan vuonna 2016 Oscar Softwarelle.

Vesa pitää myös verkkoliiketoiminnan ja hakukoneoptimoinnin koulutuksia. Nykyään Vesa toimii verkkokauppakonsulttina ja SEO-asiantuntijana eLuotsi Finland Oy:n puitteissa. 
 

Maria Rajakallio

Maria RajakallioMaria Rajakallio on Verkkoteollisuus ry:n entinen toimitusjohtaja. Verkkoteollisuuden yhdistyttyä Ohjelmistoyrittäjät ry:n kanssa syksyllä 2018 Maria on toiminut uuden, yhdistymisen jälkeen perustetun Ohjelmisto- ja e-business ry:n Ecommerce-vastaavana. Verkkoteollisuuden toimitusjohtajana Maria on lanseerannut muun muassa yhteistyössä Sarasen ja Googlen kanssa perustetun verkkokaupan rekrytointiohjelman sekä startannut Verkkokauppojen kehittämiseen tähtäävän Kivijalasta verkkokauppaan -ohjelman yhteistyössä Pro Growth Consultingin kanssa.

Näiden lisäksi Maria on mukana esimerkiksi Suomen digitalisaation tilaa mittaavan Digibarometri-julkaisun ohjausryhmässä, eurooppalaisen Ecommerce Europen advisory boardissa ja työryhmissä, sekä Haaga Helian eComLab-hankkeen ohjausryhmässä. Maria vetää myös omaa digitaalisen markkinoinnin ja sosiaalisen median konsultointiyritystään, SoMe Studio Oy:tä. 
 

Anna Salmi 

Anna SalmiAnna Salmi on yksi digitaalisen kaupankäynnin ja markkinoinnin edelläkävijöistä Suomessa. 15 vuotta verkkokauppamaailmassa on tehnyt Annasta vahvistetusti liiketoiminnan strategisen digiosaajan.

Suomen ensimmäisen online-matkatoimiston, ebookers.fi:n, Suomen toiminnoissa verkkokauppaoppinsa saanut Anna toimi aiemmin Finnairin verkkoliiketoiminnan ja kanta-asiakasohjelman & digimarkkinoinnin parissa ja kaupallisena johtajana Aurinkomatkoilla. Viimeiset kolme vuotta Anna on vastannut Stockmannilla verkkoliiketoiminnan lisäksi digikehittämisestä, markkinoinnista ja kesästä 2018 alkaen myös ICT:stä.

Rohkeus tarttua isompiinkin haasteisiin on näkynyt myös tuloksissa – uudistettu Hullut Päivät -verkkokauppa on takonut toinen toistaan kovempia myyntiennätyksiä, voittanut vuoden verkkokauppa-tittelin, ja stockmann.com puolestaan triplannut tuotesaatavuuteensa ja kasvattanut myyntiään kaksinumeroisin luvuin. Data- ja asiakaslähtöistä digikehittämistä Anna edistää myös Realian hallituksessa.
 

Joose VettenrantaJoose Vettenranta

Joose Vettenranta on yksi kotimaisen verkkokaupan pioneereistä. Maksuvälitysten ja verkkokauppojen parissa Joose on toiminyt yli vuosikymmenen ja hän on yksi Checkout Finlandin perustajista. Myytyään Checkoutin OP:lle, hän on keskittynyt mullistamaan verkkokauppojen logistiikkaa.

Pakettikauppa, joka kokoaa kaikki toimitusvaihtoehdot yhden sopimuksen alle, on kerännyt yli tuhat tyytyväistä asiakasta alle kahdessa vuodessa. Pakettikaupan lisäksi Joose kouluttaa ja luennoi verkkokaupan ja logistiikan eri aiheista, ellei ole kotona viettämässä yksinhuoltajaisän arkea.


Äänestys

Äänestä vuoden verkkokauppavaikuttajaa ››


Äänestä

 

Hall of Fame

Vuoden verkkokauppavaikuttaja 2017 oli Leevi Parsama

Leevi ParsamaLeevi Parsama on digitaalisen kaupan ammattilainen, joka tunnetaan kotimaisen verkkokaupan edunvalvojana ja äänekkäänä mielipidevaikuttajana. Hän on henkilökohtaisesti tavannut yli 500 suomalaista verkkokauppaa, joten hän tuntee markkinan laaja-alaisemmin kuin ehkä kukaan muu. Päätyökseen Leevi toimii asiantuntijana lähes sadan suomalaisen yrityksen muodostamassa eCom Growth -kasvuohjelmassa. Hän edistää tiiminsä kanssa kaikin keinoin digitaalisen kaupan kansainvälistä kasvua sekä kehittää alan ekosysteemiä kotimaassa.

Lisäksi Leevi työstää digitaalisen kaupan strategioita suomalaisille brändeille sekä toimii johtoryhmien ja hallitusten sparraajana asiakaskokemukseen ja digitalisaatioon liittyvissä hankkeissa. Monet tuntevat hänet myös Facebookin suositun Verkkokauppiaat ryhmän asiantuntevana ja innostavana moderaattorina.

 

Topics: Yleinen


Viimeisimmät blogipostaukset

Kauppaa 24/7 -podcast: Miten Varusteleka pääsi eroon hallitsemattomasta kasvusta?

read more

Katsaus vuoteen 2019 ja tulevaisuuteen verkkomaksamisen maailmassa

read more

Paytrail Suomen toiseksi paras työpaikka!

read more