Paytrail

Äänestä verkkokauppa-alan vaikuttaja 2019!

Mari Oksanen Kirjoittanut Mari Oksanen - 9.12.2019

Verkkokaupan alalla on vuoden aikana on tapahtunut paljon. Sen tiedämme kaikki me alalla työskentelevät. Eivätkä asiat tapahdu itsestään vaan taustalla todella aherretaan ja tehdään rohkeita ratkaisuja. Haluammekin taas muistaa Suomen verkkokauppa-alan vaikuttajia ja nostaa verkkoliiketoiminnan edistämiseen liittyvän työn arvostusta entisestään. Nyt on aika äänestää verkkokauppa-alan vaikuttaja 2019!

Olemme nostaneet esiin 8 kovaa nimeä, jotka ovat saaneet työllään aikaiseksi merkittäviä asioita verkkoliiketoiminnassa. Tutustu ehdokkaisiin ja äänestä suosikkiasi 26.12. mennessä! Äänestäneiden kesken arvotaan 5 kahden leffalipun pakettia. Äänestyksen voittaja julkaistaan 7.1.

Äänestä suosikkiasi!


Nicolas Fogelholm

Nicolas-fogelholm-tulos-paytrail

Nicolas Fogelholm aloitti kansainvälisen verkkokauppauransa vuonna 2001 myymällä soittoääniä mm Eurooppaan, Intiaan ja USA:han. Seitsemän vuotta myöhemmin hän oli mukana perustamassa digitaalisen markkinoinnin toimistoa Tulos Helsinkiä. Tulos Helsinki työllistää noin 30 digitaalisen markkinoinnin ammattilaista ja on ollut mukana kansainvälistämässä lukuisia suomalaisia verkkokauppoja.

Päivätyökseen Tuloksella Nicolas auttaa suomalaisia verkkokauppoja ja brändejä kansainvälistymään ja hän on mm ollut Finnish Design Shopin markkinointiimissä vuodesta 2011. Viime vuosien onnistumisia on radio-ohjattavien autojen verkkokaupan EuroRC:n kansainvälistyminen.  

Nicolas on myös toiminut Business Finlandin operoiman verkkokaupan kasvuohjelman, eCom Growthin, valmentajana. Lisäksi Nicolas toimii hallituksen jäsenenä seuraavissa verkkokaupoissa Ruohonjuuri, WordDive, EuroRC, Weecos ja Hedbergs Guld.

Jonne Hellgren

Repack_Jonne_HelLgren-paytrail-400

Jonne Hellgren vähentää pakkausroskaa. Hän on yksi RePackin perustajista ja yhtiön toimitusjohtaja. RePack on verkkokaupalle kehitetty versio pullopanttimallista, eli palautettava ja uudelleenkäytettävä pakkauspalvelu. RePack toimii noin sadan verkkokaupan kanssa yli 15 maassa Euroopassa ja Pohjois-Amerikassa. Suurimpia asiakkaita ovat kansainvälisesti Zalando ja H&M ja kotimaassa RePackia käyttävät muun muassa Makia, Scandinavian Outdoor ja Varusteleka.

Vuonna 2019 kansainvälinen verkkokauppa on herännyt tarkastelemaan omaa jätejalanjälkeä. Greta Thurnbergin johdolla herännyt ilmastoliike ja valtameret täyttävät pakkausroska on aiheuttanut toimenpiteiden vyöryn pakkausroskan ja CO2-päästöjen vähentämiseksi. RePack on ollut uranuurtaja tällä saralla ja rakentanut kansainvälisesti toimivaa palautuspakkauslogistiikkaa. Vuonna 2019 olemme aloittaneet kypsien hedelmien poiminnan ainoana toimijana, jolla on ratkaisu kertakäyttöisten toimituspakkausten roskan vähentämiseksi.

"Done is better than perfect."


Kari Melender

Kari-melender-verkkokauppa-alan-vaikuttaja-2019-äänestysKari on Paytrailin Compliance Officer ja toimialan nuoruus huomioiden hänen uransa verkkomaksujen maailmassa on jo nyt suhteellisen pitkä (kohta 12 vuotta). Vaatimattomuudestaan huolimatta hän on yksi alan kovimpia asiantuntijoita.

Kari pyrkii jakamaan tietoa online-maksamisen kehittymisestä ja siihen vaikuttavista asioista myös Paytrailin ulkopuolelle, koska aihe koskettaa myös verkkokauppiaita. Omien sanojensa mukaan hän on myös yrittänyt hämmentää "PSD2-soppaa".

Asialliset hommat suoritetaan, muuten ollaan kuin Ellun kanat.


Tuomas Määttä

Tuomas_Maatta_400-matkahuolto

Tuomas Määttä työskentelee Matkahuollossa Pakettipalveluiden kehityspäällikkönä. Hän kehittää logistiikan sähköisiä palveluja ja sovittaa palveluita Matkahuollon sekä asiakkaiden järjestelmiin. Tuomas haluaa kehittää uusia innovatiivisia ratkaisuja, jotka edistävät parempia, helpompia ja vastuullisempia ratkaisuja asiakkaille ja parantavat asiakaskokemusta.

Tuomas on ollut perustamassa eCommerce Day  -tapahtumaa. Tänä vuonna se keräsi yhteen yli 200 verkkokauppiasta. Osallistujilta kerätyn palautteen perusteella lähes kaikki osallistujat kokivat tapahtuman hyödylliseksi ja voisivat osallistua myös ensi vuonna.  Verkkokauppiaiden kanssa hän on ollut keskustelemassa logistiikan ratkaisuista myös lukuisissa alueellisissa seminaareissa.

Marraskuussa avattiin Matkahuollon uudistetut verkkosivut ja kokonaan uudelleen rakennettu pakettipalvelujen ostoflow. Palvelun product ownerina Tuomas on tavallaan myös itse verkkokauppias, joka seuraa ja ohjaa kaupan kehitystä.

Tavoitteenani on auttaa verkkokauppiaita, jotta palvelumme tukevat heidän liiketoimintaansa. Logistiikan onnistuminen on yksi verkkokaupan peruskivistä ja olennainen osa asiakaskokemusta.


Mika Niemi

Mika-Niemi-northglow-paytrail

Mika Niemi (Northglow) on digitaalisen kaupan hallitusammattilainen, aktivisti ja konsultti. Niemi on aktiivisena osakkaana ja HPJ:nä Levykauppa Äxässä sekä strategisena apuna monessa muussa verkkokaupassa. Niemi on toiminut myös verkkokaupan puolesta puhujana Kaupan Liiton hallituksessa sekä Kaupan Liiton maksuvälinevaliokunnassa vuosina 2016-2019.

Niemi toimii myös Business Finlandin Experience Commerce -ohjelmassa verkkokaupan edustajana ja digitaalisen kaupan ekosysteemien kehityksessä. Ekosysteemien kehityksen keskiössä ovat rakenteelliset tekijät, jotka synnyttävät pullonkaulan kotimaisten yritysten kansainvälistymisessä ja kasvussa. Niemen missiona on kehittää Suomalaista digitaalisen kaupan tutkimusta, koulutusta ja rahoitusta. Suomi tarvitsee rohkeampaa rahoituskulttuuria sekä lisää osaajia digitaalisen kaupan alalle.

Taustaltaan Mika Niemi on liikkeenjohdon konsultti ja konsultoinut yli kolmeasataa yritystä. Vuosina 2014-2019 Niemi toimi Edututor Oy:n toimitusjohtajana ja osakkaana. Edututor myytiin osaksi pörssikonserni Bygghemma Groupia vuonna 2018.

Niemen mukaan digitaalinen kauppa tarvitsee paremman ekosysteemin lisäksi eettisempää ja vastuullisempaa kauppaa sekä puhuttelevampia ja merkityksellisempiä tapoja kohdata kuluttaja.

Tulevaisuuden menestyjiä eivät ole 2019 vahvimmat yritykset, vaan ne, jotka ketterästi sopeutuvat asiakkaiden tarpeisiin.


Antti Rajala

antti_rajala-k-ruoka-paytrail

Antti Rajala vastaa K-ryhmässä päivittäistavarakaupan digitaalisista palveluista ja ruoan verkkokaupasta. Yhdessä tiiminsä kanssa Antti miettii päivittäin, miten ihmisten arkea voitaisiin helpottaa digitaalisten palveluiden avulla. Suurimmat palvelut K-Ruoka.fi ja K-Ruoka mobiilisovellus tavoittavatkin viikossa yli miljoona suomalaista käyttäjää. Antti on työskennellyt ruoan verkkokaupan ja digipalveluiden kehittämisen parissa 2010 vuodesta lähtien ja ollut merkittävässä roolissa tuomassa ketteriä ja asiakaslähtöisiä kehitystapoja sekä nykyaikaisia teknologiaratkaisuja K-ryhmään. K-Ruoka mobiilisovellus on palkittu mm. Tuloksellisimman verkkopalvelun Grand One sekä Blue Arrow Awardsin Epic Purchasing -palkinnoilla.

Vuonna 2019 K-Ryhmän ruoan verkkokauppa on kasvanut erittäin vahvasti ja ottanut paikkansa osana monen suomalaisen talouden arkea. Edellisvuoteen verrattuna ruoan verkkokaupan volyymi kaksinkertaistunut ja verkkokaupan palveluita tarjoavien K-ruokakauppojen määrä on kasvanut 230:een kattaen Suomen Helsingistä Ivaloon ja Ilomantsista Vaasaan. Verkkokaupan asiakastyytyväisyys on erittäin korkealla tasolla. Tämä on toteutettu keskittymällä jatkuvaan asiakkaiden ja kauppiaiden kanssa yhdessä tehtävään kehitykseen.

More Gas No Brakes!


Juha Saarinen

juha-saarinen-paytrail-bygghemma

Juha Saarisen missio on varmistaa, että verkkokaupan tuottama data ei ole yritykselle ongelma vaan kilpailuetu. Juhalla on pitkä kokemus verkkokauppojen asiakaskokemuksen ja myynnin kehittämisestä analytiikan ja automaation keinoin. Hän uskoo, että verkkokauppa voi saavuttaa merkittävää kilpailuetua, kun busineksen ja omien asiakkaiden tuottama data valjastetaan läpinäkyvästi koko organisaation ja markkinoinnin automaation käyttöön.

Hän on kouluttanut useita suuria verkkokauppoja analytiikan hyödyntämisessä ja digimarkkinoinnin osaajia alalle. Viimeisten vuosien aikana Juha on kehittänyt tekoälyyn perustuvia ratkaisuja, joilla on saavutettu merkittävää kilpailuetua ja joita on noteerattu myös kansainvälisesti.

Juha digitalisoi kodinrakentamisen toimialaa Bygghemma Groupissa. Bygghemma on Pohjoismaisen kodinrakentamisen verkkokaupan markkinajohtaja. Juha työskentelee Bygghemma Finlandin johtoryhmässä ja johtaa digimarkkinointia sekä asiakaskokemusta kehittävää tiimiä.

Suomalainen verkkokauppaosaaminen sai hyvää näkyvyyttä tänä vuonna myös Googlen kansainvälisessä julkaisussa, kun Juhan pioneerihenkinen työskentely koneoppimisen parissa on alkanut tuottamaan kovaa tulosta.

Onko big data yrityksellesi ongelma vai kilpailuetu?


Anna Salmi

Anna_Salmi_stockmann-paytrail

Anna Salmi on yksi digitaalisen kaupankäynnin ja markkinoinnin edelläkävijöistä. Työuransa hän aloitti ebookers.fi:llä sekä Finnair konsernissa. Viimeiset neljä vuotta hän on vastannut Stockmannilla mm. digitaalisesta myynnistä ja digitaalisen liiketoiminnan kehittämisestä.

Salmen aikana vahvasti kivijalkaan nojannut Stockmann on lähtenyt panostamaan voimakkaammin digitaalisten ratkaisujen kokonaisvaltaiseen kehitykseen. Verkkokauppojen lisäksi työn alla ovat olleet niin asiakaskokemukseen vaikuttavat taustaprosessit kuin CRM perustojen uudistus.

Annan aikana Stockmann on uudistanut Hullut Päivät -verkkokaupan ja digitaalisesta kanavasta on tullut yksi kampanjan suurimmista myyntiyksiköistä. Hullujen Päivien valikoima on nyt myös ollut ensimmäistä kertaa saatavilla Virossa ja Latviassa. Verkkoliiketoiminta on jatkanut kasvuaan kaksinumeroisin luvuin ja alkujaan heikosta tuotesaatavuudesta kärsinyt verkkokauppa on jatkanut tuotetarjoaman kasvattamista ensin tuplattuaan sen. 

Kesällä 2019 aikana avattu muotiin, kauneuteen ja kodin designiin keskittyvä markkinapaikka loi Stockmannin verkkokauppaan uuden liiketoimintamahdollisuuden. Anna on vakuuttunut siitä, että muutos ja rohkeus kokeilla ovat pysyviä vaatimuksia, mikäli verkkokauppamaailmassa haluaa menestyä.

Äänestä suosikkiasi!

Äänestykseen

paytrail-icon Yleinen