Paytrail

Benchmarkkaa säännöllisesti jenkkien verkkokauppatoimintaa

Mari Oksanen Kirjoittanut Mari Oksanen - 24.1.2018

paytrail-ny-155.jpg

Maailmanlaajuisen konsulttiyritys Boston Consulting Groupin (BCG) selvityksestä ilmenee, että Suomi on jäämässä digitalisaation kelkasta. Yrityksillä on hyviä strategioita ja visioita, mutta aikaansaannoksissa jäädään kansainvälisen keskitason alapuolelle. Myös verkkokauppa-alalla on nähtävissä, että suunnannäyttäjät tulevat muualta. Tästä syystä onkin tärkeää siirtää huomio säännöllisesti esimerkiksi Jenkkilään.

Dibsin verkkokauppa-asiantuntija Patrick Müllerin mukaan jenkkiyritykset ovat 6-7 vuotta muita edellä digitalisaatiossa (lähde: E-Commerce in Finland -raportti). Müllerin mukaan juuri nyt rapakon takana suljetaan huomattava määrä kivijalkaliikkeitä. Ensi vuoden aikana 9000 kivijalkaliikettä tulee lopettamaan ja 7 vuoden sisään neljännes ostoskeskuksista suljetaan. Samaan aikaa uudentyyppisiä kivijalkoja perustetaan verkkokauppoja täydentämään. Esimerkiksi Amazon avaa kirjakauppoja ja hyllyt täytetään verkkoliiketoiminnasta kerätyn datan perusteella.

Müllerin mukaan toinen kiinnostava piirre rapakon takana on uusien teknologisten ratkaisujen käyttö ostamisen helpottamisessa. Näistä hyviä esimerkkejä ovat esimerkiksi Staples, joka hyödyntää tilauksissa chatbottia tai tilaus voidaan tehdä myös äänellä smart speakeriä hyödyntäen.

Jenkit ja myös Kiina juoksevat verkkokauppa-alalla kovaa. Suomen tulisikin pysyä näiden kannoilla ja mielellään vaikka kuroa etumatkaa umpeen. Hyvä keino on seurailla ja benchmarkata säännöllisesti jenkkitoimijoita, ainakin jättejä, kuten Amazonia. Sen lisäksi kannattaa vierailla alan tapahtumissa esimerkiksi Internet Retailer Conference & Exhibitionissa Chicagossa.

Lue Verkkokaupan trendit 2018 -raportti

Haastattelimme kuutta verkkokauppa-alan kovan luokan asiantuntijaa, jotka katsovat alaa kansainvälisestä perspektiivistä. Näiden haastattelujen pohjalta koostimme raportin, josta löydät mielenkiintoista asiaa verkkokaupan suunnasta!

New Call-to-action

paytrail-icon Verkkokaupan myynti ja markkinointi