Halla Halla -verkkokaupan myynti lahes tuplattiin vuodessa

avatar

Kirjoittanut Mari Oksanen - 08 maaliskuuta, 2019

Halla-halla-verkkokauppa-web-paytrail

Halla Halla on onnistunut läpimurrossaan, sillä verkkokaupan kasvu on ollut todella huikeaa ja myynti lähes tuplattu 2017 – 2018 välillä. Kova kasvu on tuottanut paljon työtä ja paineita omien prosessien jatkuvaan kehittämiseen, aina suunnittelupöydältä tyytyväiseen asiakkaaseen asti.

Kansainvälistyminen vaati uskallusta ja malttia

Viljami Lehtinen on visuaalinen suunnittelija, Roger Studio Oy:stä ja samalla yksi Halla Halla vaatemerkin perustajista, yhdessä Hanna Chalvetin ja Salla Valkosen kanssa. Vaikka kokenut kolmikko uskoi oman beach-mallistonsa kansainväliseen menestykseen, alkuun lähdettiin nöyrästi ja kohtalaisella riskillä.

- Rehellisesti sanottuna, vaikka uskoimme itse omaan tekemiseen alusta lähtien, emme uskaltaneet tehdä perustamisvuodelle kummoisia kasvutavoitteita. Tärkeintä oli saada brändi lanseerattua ja ensimmäinen mallistomme myyntiin. Aloitimme tekemisen aivan kengännauhabudjetilla, joten yrityksen jatkuvuuden kannalta oli tärkeätä saada verkkokaupan myynti rullaamaan heti alusta, Lehtinen muistelee. Halla-halla-verkkokauppa-web-paytrail-2

Asiakaspalvelu ja avoimuus ovat avaintekijat menestykselle

- Näen, että meidän verkkokaupan tärkeimmät menestystekijät ovat hyvä asiakaspalvelu ja avoin viestintä. Kasvun ja kansainvälistymisen myötä suurin muutos arjessa on varmasti ollut se, että olemme onnistuneet työllistämään Hannan ja Sallan täyspäiväisiksi yrittäjiksi yritykseen. Näin pystymme tarjoamaan asiakkaillemme parasta palvelua ja laatua, niin tuotteiden kestävyyden kuin designinkin osalta. He vastaavat asiakkaiden kysymyksiin ja palautteisiin päivittäin ja pyrkivät aina löytämään parhaan mahdollisen ratkaisun asiakkaalle, kertoo Lehtinen.

- Asiakkaat kaipaavat henkilökohtaista palvelua myös verkossa. Kasvavan verkkokaupan arjessa sattuu ja tapahtuu ja aina asiat eivät mene kuin elokuvissa. Markkinoinnin ja sosiaalisen median voimaa ei voi liiaksi alleviivata. Esimerkiksi meille on muodostunut Halla Hallan ympärille aktiivinen yhteisö ja pyrimme olemaan erilaisten ongelmatilanteiden viestinnässä mahdollisimman avoimia ja rehellisiä, kertoo Lehtinen.

- Verkkokaupan hyvä asiakaskokemus näkyy usein myynnissä. Varaudu siihen, että kun tuot uusia tuotteita verkkokauppaan tai teet vaikkapa liiketoiminnassa tärkeitä tuotelauncheja, kaikkien verkkokaupan prosessien pitää todella toimia - myös käytännössä, summaa Lehtinen.

Halla Hallan vinkit verkkokauppiaalle kasvuun ja kansainvälistymiseen

  1. Sivuston toimivuuteen ja ruuhkaan pitää varautua ja on varmistettava, että sivusto kestää teknisesti hetkellisesti suuren yhtäaikaisen kävijämäärän.
  2. Kasvua tavoittelevan verkkokauppiaan on aktiivisesti parannettava sivuston käytettävyyttä ja asiakaskokemusta.
  3. Pidä yllä laadukasta asiakaskokemusta myös suurten kävijäpiikkien aikana. Avoin viestintä asiakkaille on tärkeää.
  4. Hyödynnä kumppaneita, jotta kasvu onnistuu sujuvasti: Kaikkea ei kannata tehdä itse. Esimerkiksi maksupalveluiden ulkoistaminen oli Halla Hallan yrittäjille itsestäänselvyys alusta asti.

Lue opas verkkokaupan kasvusta ja kansainvälistymisestä

Kasva sinäkin, kuten Halla Halla! Kasvu ja kansainvälistyminen ovat asioita, joita verkkokauppiaan ei kannata pelätä. Haastattelimme asiasta useita asiantuntijoita ja koostimme heidän ajatuksensa oppaaksi. Tämä kannattaa lukea.


Lataa nyt

Topics: Verkkokaupan myynti ja markkinointi


Viimeisimmät blogipostaukset

Verkkokauppaprojektin johtamisen työkirja julkaistu!

read more

Myyntitiimi vastaa: Usein kysytyt kysymykset verkkomaksupalvelusta

read more

Verkkokaupan tuotetiedot ovat palvelua ja markkinointiviestintää

read more