Paytrail

Hyvä tuotesivu vetää puoleensa asiakkaat ja hakukoneet

Suvi Tikkanen Kirjoittanut Suvi Tikkanen - 4.11.2022

Verkkokaupassa paras tuotesivu rohkaisee ostamaan ja kertoo muutakin kuin pelkät valmistajan antamat perustiedot. Keräsimme 7 vinkkiä ja yhden bonuksen rohkealle verkkokauppiaalle.

Parhaimmillaan personoidun tuotesivun tyyli puhuttelee asiakasta erinomaisesti ja tekninen toteutus tukee hyvää asiakaskokemusta. Hyvä tuotesivu on ratkaisevassa roolissa verkkokaupalle – pitäähän sen korvata mahdollisuus tuotteen hypistelyyn ja vakuuttaa sivulla vieraileva. Mutta miten se tehdään?

 

1. Osallistu itse sisällöntuotantoon

Parhaat tuotekuvaukset kirjoitetaan itse tai yhteistyökumppaneiden kanssa. Valmistajan geneerinen tuotetieto löytyy varmasti myös kilpailijaltasi – eikä se riitä vakuuttamaan kuluttajaa tai hakukoneita.

 

2. Äänensävy puhaltaa tuotteen eloon

Verkkokaupan tuotekuvauksen sisällöntuotannossa on tärkeää päättää sävy ja tyyli eli tone of voice. Sen miettimistä auttaa, kun pohdit, mikä soveltuu sekä yrityksellesi että erityisesti kohderyhmällesi: mitä tietoa he arvostavat? Millainen huumori heihin uppoaa? Mitä ja miten ei kannata kommunikoida?

Lähes mistä tahansa tuotteesta voi kirjoittaa puhuttelevasti – katso vaikka malliksi, miten the other danish guy:n kaupassa kuvaillaan tuotteita.

 

3. Hyvä tuotekuvaus antaa enemmän kuin pakolliset tiedot

Tuotetietojen lisäksi kuvaukseen tulisi rakentaa asiakasta puhutteleva ja personoitu osio. Tätä varten tuotteen ostajan motiivit tulee tuntea yhtä hyvin itse tuote. Osiossa voi olla tekstiä, kuvia, vertailuja, suosituksia, arvioita ja vaikkapa tuotevideo.

Huolellisesti laaditut tuotetekstit voivat myös saada verkkokauppasi nousemaan nopeasti hakukoneessa parhaiden joukkoon.

➡️ Lue myös: 6 ostomotiivia ja kuinka niihin vedotaan

 

4. Huomioi hakukoneet monipuolisesti

Hakukone suosii verkkokauppaa, jos sen tuotetiedot ovat muutakin kuin valmistajalta kopioituja. Ainoastaan valmistajan valmiita tekstejä ja tuotekuvia käyttävän kaupan hakukonenäkyvyys voi romahtaa jopa kymmenillä sivuilla.

Verkkokaupan tuotetekstien hakukoneoptimointia voi opetella aluksi SEO-asiantuntijan kanssa. Esimerkiksi SEO-analyysin tuottaminen auttaa miettimään toimintatapoja, joiden avulla tuotetietojen löydettävyys paranee merkittävästi. 

 

5. Hyödynnä automaatio

Onko kaupassasi käytössä tuotehallintajärjestelmä (PIM)? Jos on, pakollisen tuotetiedon voi synkata myös sen kautta. Näin leikkaa-liimaa -työtä jää vähemmän ihmisten pöydälle.

 

6. Harkitse kuvien ja videoiden kokoa

Hakukoneystävällisessä verkkokaupassa huomiota kannattaa kiinnittä myös kuvien kokoon. Liian isokokoiset kuvat tekevät sivustosta liian raskaan ja karkottavat hakukoneet.

Myös tuotevideoissa kannattaa muistaa käyttäjäystävällisyys – video ei saa olla liian iso saati lähteä itsekseen pyörimään täydellä volyymilla.

 

7. Laita metatiedot kuntoon

Myös metatiedot, kuten dokumentin otsikko, source title, page title tai seo title ja metakuvaus, meta description tai metaselostus on syytä askarrella kuntoon. Ne parantavat paitsi löydettävyyttä, myös sivuston käytettävyyttä.


Verkkokaupan tuotekuvaukset – kiteytetty tarkistuslista

Verkkokaupan tuotekuvauksien tekijän kannattaa miettiä kuntoon ainakin seuraavat asiat:

  • Tuotteen hyödyt asiakkaalle heti ensimmäisillä riveillä: miksi tuote sopisi minulle?

  • Perustiedot: esimerkiksi olennaiset yksityiskohdat, väri, koko, käyttötarkoitus ja tietoa valmistajasta.

  • Ominaisuuksia sopiva määrä: älä tukahduta liioilla yksityiskohdilla, mutta muista kertoa tarkoin esimerkiksi tekniset ominaisuudet!

  • Personoitu osio: Miltä tuote tuntuu? Minkä ongelman se ratkaisee? Tämä on hyvä paikka myös tuotesuosituksille ja asiakasarvioille.

  • Asiakasta puhutteleva sävy ja tyyli.

  • Hakukoneiden huomiointi kuvissa ja teksteissä.

  • Vertailu- ja lajittelumahdollisuus: miten tämä tuote eroaa toisesta?

  • Lisätietoa tuova video.

 

+1. Bonus: rehellisyys! Mitä tuotteesta tai palvelusta puuttuu?

Joissain tapauksissa tuotekuvaukseen kannattaa kirjoittaa auki myös se, mitä tuote tai palvelu nimenomaan ei sisällä – tai miten se on muuttunut uudistuksen jälkeen? Jos kilpaileva verkkokauppa ei kerro puutteista, kuluttaja saattaa miettiä, ovatko he muutoin rehellisiä.

Haluatko lisää vinkkejä verkkokauppasi kehittämiseen? Tutustu tietopankkiimme! Sieltä löydät kattavasti tietoa verkkokaupan perustamisesta sekä markkinoinnista ja kaupan kehittämisestä.

Tutustu tietopankkiin

paytrail-icon Verkkokaupan myynti ja markkinointi