Paytrail

Kasvuhaluinen verkkokauppias, älä ohita näitä Shopify-lisäosia!

Saila Marttila Kirjoittanut Saila Marttila - 4.11.2021

Verkkokauppa-alusta Shopifyssä on tarjolla runsaasti niin maksullisia kuin maksuttomiakin lisäosia, joiden avulla omaa kauppaa voi räätälöidä. Alla top 7 -lisäosat, joita kasvuhakuisen verkkokaupan kannattaa hyödyntää.

1. Pakettikauppa – sujuvaa logistiikkaa

Pakettikauppa on helppo ja edullinen tapa saada Postin, Matkahuollon ja DB Schenkerin kuljetuspalvelut verkkokauppaan niin kotimaahan kuin ulkomaille. Lähetysten hinta on kustannustehokas satunnaisesti lähettäville asiakkaille. Pakettikaupassa voi käyttää omia sopimuksia, jos verkkokauppa on saanut neuvoteltua paremman kuljetussopimuksen itsenäisesti.

Bonuksena on mahdollisuus tarjota noutopistevalinta asiakkaalle. Tämä tehostaa konversiota, kun asiakas voi valita, mihin noutopisteeseen paketti on tulossa.

Hinta: Ilmainen

 

2. EasyTabs – lisätietoa tuotesivulle

Tekstin välilehditys on tehokas tapa antaa lisätietoa asiakkaalle viemättä liikaa arvokasta ruututilaa. Näin kaikki ostamisen kannalta keskeiset tiedot käyvät ilmi jo tuotesivulta.

EasyTabs-lisäosan välilehtien avulla voi kertoa vaikkapa maksutavoista, toimitustavoista, palautuksista tai asiakaspalvelusta. Näin kitka ostotapahtuman aikana vähenee, kun asiakkaan ei tarvitse erikseen etsiä tietoa toimituksen hinnasta tai palautusoikeudesta.

Hinta: 5 USD / kk, 7 päivän maksuton kokeilu.

 

3. Bulk Image Edit – helppoa kuvankäsittelyä

Tuotekuvien muokkaaminen oikeaan ja skaalautuvaan kokoon ei ole aina helppoa, mutta Bulk Image Edit -lisäosa tekee sen automaattisesti.

Bulk Image Edit -kuvankäsittelyohjelmalla voi esimerkiksi leikata tai muuten muokata kuvia, lisätä niihin vesileimoja tai vaihtaa taustoja. Bulk Image Edit auttaa myös hakukoneoptimoinnissa, ja luo kuville vaihtoehtoisen kuvauksen (Alt text) sekä muokkaa tiedostonimen kuvaavaan muotoon.

Hinta: Riippuu käsiteltävien kuvien määrästä. Suurelle osalle verkkokauppoja riittää pienin 1000 kuvan määrä, jonka hinta on 9,99 USD / kk.

 

4. Order Printer Pro – kehittynyt kuittityökalu

Order Printer Pro helpottaa kuittien luomista ja käsittelyä. Lisäosan avulla verkkokauppias voi tarjota ladattavat PDF -kuitit asiakkaille ja muokata kuittitietoja kattavasti.

Order Printer Pro on erityisesti B2B -kauppiaille hyödyllinen lisäosa, joka mahdollistaa monipuoliset ja muokattavat kuitti- ja pakkauslistapohjat. 

Hinta: Ilmainen, jos tilauksia alle 50 kpl /kk, jonka jälkeen 10 USD / kk.

 

5. Variant Options Swatch King – lisää irti varianttituotteista

Variant Options Swatch King -lisäosa auttaa esittämään tuotteet Shopifyn normaalia varianttituotetta monipuolisemmin.

Lisäosan avulla kauppias voi luoda samasta tai samankaltaisista tuotteista (esimerkiksi saman tuotteen eri väreistä) eri tuotteet, mutta linkittää ne automaattisesti toisiinsa tuotesivulla.

Hinta: Riippuen Shopify -versiosta 14,90–49,90 USD / kk.

 

6. Stamped.io – paras lisäosa tuotearvosteluja varten

Tuotearvostelut ovat yksi arvokkaimmista tavoista kerätä verkkokaupan käyttäjäkokemuksia ja luoda sisältöä verkkokauppaan. Samalla ne antavat ostajalle luotettavaa vertaispalautetta tuotteesta.

Stamped.io -lisäosan avulla on yksinkertaista ja nopeaa kerätä tuotearvosteluita. Sen voi tehdä esimerkiksi sähköpostitse tai arvostelulomakkeella, jossa kysytään lisäkysymyksiä tuotteesta.

Hinta: Riippuen tilausten ja tarvittavien ominaisuuksien määrästä 0–119 USD / kk.

 

7. Klaviyo tai Seguno – tehoa sähköpostimarkkinointiin

Sähköpostimarkkinointi on tehokas keino lisätä verkkokaupan myyntiä, ja sitä voi hyödyntää esimerkiksi ostoskorin pelastamisessa, tarjouskampanjoissa tai viestinnän ja alennuskoodien kohdentamisessa.

Sähköpostimarkkinoinnin automaatio hoituu erinomaisesti Klaviyo-lisäosalla, joka tarjoaa monipuolisen kattauksen ominaisuuksia. 

Hinta: Riippuu markkinointiluvan antaneiden määrästä.

Vaihtoehtona kannattaa harkita Seguno-lisäosaa. Se on hiukan Klaviyo’a huokeampi ja lähes yhtä monipuolinen vaihtoehto. Seguno sopii erityisen hyvin alkuvaiheessa olevalle verkkokaupalle. Molemmat lisäosat mahdollistavat sähköpostiautomaation päätarpeet.

 

Kun valitset Shopify-lisäosaa, muista myös nämä:

 

Onko lisäosa tarpeen?

Aluksi kannattaa miettiä, onko lisäosa tarpeellinen. Erityisesti maksulliset verkkokauppateemat sisältävät valmiita ominaisuuksia, joita ilmaisissa teemoissa voi joutua toteuttamaan lisäosan avulla.

Tarkista siis ensin, onko mahdollista käyttää jo teemassa olevaa ominaisuutta (feature) tai vastaavaa ennen lisäosan asennusta.


Vältä päällekkäisyyttä

Varmistu siitä, että lisäosa toimii yhdessä muiden käytössä olevien lisäosien ja teeman kanssa. Lisäosia, jotka tekevät samoja asioita tai joilla on vastaavia ominaisuuksia, ei kannata olla päällekkäin.


Tarkista hinta

Hinnoittelu on hyvä tarkistaa etukäteen, sillä jotkut lisäosat veloittavat käytöstä provisiomuodossa tai tilausmäärän mukaan. Se voi tulla myynnin kasvaessa kalliimmaksi kuin kiinteä kuukausimaksu.

 

Vinkit antoi Tapani Palviainen Sidianilta.

Kiinnostaako Shopify tai muut verkkokauppa-alustat? Tutustu myös suureen verkkokauppa-alustaraporttiimme sekä aiempiin teksteihimme Shopifystä.

Suuri verkkokauppa-alustaraportti 2021

paytrail-icon Verkkokaupan myynti ja markkinointi