Paytrail

Korttitietojen tallentaminen sopii moneen käyttötarkoitukseen

Saila Marttila Kirjoittanut Saila Marttila - 15.9.2022

Korttitietojen tallentaminen ja sen mahdollistama sujuva maksukokemus tulee hiljalleen tutummaksi sekä kuluttajille että kauppiaille. Mutta mitä kaikkea korttitietojen tallentaminen mahdollistaa ja missä sitä voi hyödyntää?

Tallennetulla kortilla maksaminen yleistyy

Korttitietojen tallentaminen palveluihin tai sovelluksiin on alkanut arkipäiväistyä. Käsi kädessä ilmiön kanssa on kulkenut digitaalisten palveluiden, kuten suoratoistopalveluiden, suosion kasvu. Vuoden 2022 verkkokaupparaporttimme paljastikin, että jopa 38 % suomalaisista ostaa kuukausittain suoratoistopalveluita – ja näissä maksaminen tehdään yleisesti juuri palveluun tallennetulta kortilta veloittamalla.

Korttitietojen tallentaminen palveluun tai sovellukseen tekee maksamisesta helppoa ja nopeaa. Esimerkiksi Nesteellä on saatu positiivisia kokemuksia tankkaussovelluksesta, joka mahdollistaa bensapumpun valinnan ja tankkauksen maksamisen sovelluksella, ilman erillistä korttitietojen näpyttelyä.

”Asiakkaalle on helppoa, että hän voi maksaa polttoaineen puhelimeltaan autossa istuen, vaikkei olisi edes lompakkoa mukana”, kuvaa Nesteen Dennis Stolt tankkaussovelluksen hyötyjä.

 

One click -maksamisesta toistuvaisveloituksiin

Korttitietojen tallentamista voi soveltaa monenlaisissa käyttötapauksissa. Tutuimpia tilanteita ovat toistuvat veloitukset, kuten vaikka kuukausitilauksissa, tai pienten ostosten one click -maksut sovelluksissa. Ihan yhtälailla korttitiedot voi tallentaa tuttuun verkkokauppaan, jolloin tilauksen tekeminen nopeutuu.

Mitä-tallannetulla-kortilla-maksaminen-mahdollistaa

Mitä tallennetulla kortilla maksaminen mahdollistaa?

 • Toistuvat veloitukset
  • Esimerkiksi suoratoistopalvelut, toistuvat kuukausitilaukset tai jäsenyydet.
 • Nopeamman maksamisen omalta käyttäjätililtä
  • Verkkokaupan käyttäjätilille tallennetulta kortilta maksaminen – esimerkiksi toimistotarvikkeiden tai kosmetiikan verkkokaupassa.
 • Pienten ostosten one click -maksut sovelluksissa
  • Esimerkiksi matkaliput, taksimatkat tai polttoainemaksut.
 • Katevaraukset ja maksun veloittamisen ennakkoon tilatun toimituksen toteuduttua
  • Esimerkiksi ruokatilaukset ja vuokrauspalvelut.

 

Helppous ja nopeus etuina – mutta turvallisuudentunne on tärkeä säilyttää

Tallennetulla kortilla maksamisen etuna on helppous ja nopeus: korttitiedot tulee syöttää vain ensimmäisen oston yhteydessä, ja jatkossa maksu voidaan joko veloittaa automaattisesti tai vaihtoehtoisesti kuluttaja hyväksyy sen muutamalla painalluksella. Mahdollisuus kortin tallentamiseen parantaa sekä asiakaskokemusta että auttaa sitouttamaan kauppaan tai palveluun.

Suomalaiset ovat tarkkoja korttitiedoistaan, ja yksi suurimmista esteistä palvelun käytölle tai verkkomaksun suorittamiselle on epäily korttitietojen säilytyksen turvallisuudesta. Siksi omassa palvelussa kannattaa viestiä selkeästi, kuinka korttitietoja käsitellään. 

Tallennetulla kortilla maksaminen on turvallista sekä kuluttajalle että kauppiaalle – kauppias ei koskaan saa korttitietoja haltuunsa, vaan veloitukset perustuvat korttitokeniin. Itse korttitiedot säilytetään maksupalveluntarjoajan, kuten Paytrailin, PCI DSS -sertifioidussa turvallisessa korttisäilössä.

 

Mihin tallennetulla kortilla maksaminen sopii ja mistä saan lisätietoa?

Tallennetulla kortilla maksaminen soveltuu esimerkiksi kuukausitilauksiin, sovelluksiin tai säännöllisesti ostettaviin tuotteisiin tai palveluihin. Se on keino myös sitouttaa asiakkaita verkkokauppaan ja tehdä siellä ostaminen entistä helpommaksi.

Kenelle-tallennetulla-kortilla-maksaminen-sopii

Jos siis haluat sitouttaa asiakkaitasi, tai jos liiketoimintamallisi perustuu säännöllisyyteen tai toistuvuuteen, tallennetulla kortilla maksaminen voisi sopia juuri sinulle!

Haluatko tietää lisää tai lukea esimerkkejä käyttötapauksista? Lataa maksuton oppaamme, josta saat kattavan tietopaketin tallennetulla kortilla maksamisesta, maksuratkaisun toteuttamisesta sekä käyttötapauksista.

New call-to-action

paytrail-icon Verkkokaupan myynti ja markkinointi