Paytrail

Kuluttajakäyttäytymistä heijasteleva vuosikello lisää myyntiä ja tekee markkinoinnista palvelua

Mari Oksanen Kirjoittanut Mari Oksanen - 6.11.2017

Kuluttajakayttaytymisen-vuosikello-ja-verkkokaupan-sesonkimyynti.jpgVerkkokauppasi asiakkaiden kulutuskäyttäytyminen toistaa todennäköisesti tiettyä kaavaa vuodesta toiseen. Sinulla saattaa olla asiasta hyväkin käsitys, mutta jos sitä ei ole dokumentoituna, tiedon järjestelmällinen hyödyntäminen ontuu.

Miksi asiakkaiden ostamisen vuosikello kannattaa dokumentoida?

Mikäli sinulla on asiakkaittesi ostamisen vuosikello tarkasti dokumentoituna, voit muuntaa markkinointisi palveluksi ja lisätä myyntiäsi merkittävästi. Dokumentoinnin avulla olet aina askelen asiakastasi edellä ja pystyt pitämään verkkokaupan aina hereillä sen suhteen, mille on kysyntää ja tarjota oikeita asioita oikea-aikaisesti.

Tavoitteena on, että sesonkiluonteiset tuotteet ja aina ajankohtaiset tuotteet muodostaisivat kokonaisuuden, joka maksimoi myyntisi ja toisaalta palvelee asiakasta niin, että hän saa enemmän kuin on odottanut ja ostaa enemmän kuin alunperin aikoi.

Miten luot toimivan, sesonkimyyntiä tukevan suunnitelman?

Aloita suunnitelman tekeminen vastaamalla kunkin kuukauden osalta seuraaviin kysymyksiin ja luo näistä taulukko. Taulukkopohjan löydät oppaastamme "Verkkokauppiaan sesonkiopas".

  1. Mitkä 5-10 tuotetta myyvät tyypillisesti eniten kussakin kuussa?
  2. Mitkä ovat tämän vuoden uutuustuotteesi tai vetonaulat, joille ennustat hyvää kysyntää? Mille kuukausille niiden myynnin ennustat osuvan?
  3. Mikä on kunkin listaamasi tuotteen käyttötarkoitus, hyöty ja merkitys arjessa tai juhlassa?
  4. Merkkaa kunkin tuotteen osalta onko tuotteen käyttö voimakkaasti sesonkiluonteinen vai aina ajankohtainen?

Jatka tuotteiden perkaamista kunnes löydät jokaiselle vuoden kuukaudelle 5-10 tuotetta, jotka ovat aina ajankohtaisia ja 5-10 tuotetta, jotka ovat voimakkaasti sesonkiluonteisia. Listan avulla tiedät, mitä tuotteita sinun kannattaa milloinkin pitää esillä verkkokaupassasi ja markkinoinnissasi.

Lue lisää systemaattisesta sesonkien hyödyntämisestä verkkokaupan myynnissä

Mikäli kaipaat lisää malleja ja työpohjia sesonkimyyntisi helpottamiseksi, lue oppaamme Verkkokaupan sesonkiopas. Lue opas!

Verkkokaupan sesonkimyynti opas

 

paytrail-icon Verkkokaupan myynti ja markkinointi