Paytrail

Miten verkkomaksaminen toimii?

Paytrail Kirjoittanut Paytrail - 3.6.2024

Harva tulee ajatelleeksi, mitä kaikkea onnistuneen verkkomaksun takana tapahtuu – ja yleensä maksaminen toimiikin niin huomaamattomasti, ettei prosessia tarvitse ajatella. Moni aloitteleva, tai miksei kokeneempikin, verkkokauppias kuitenkin pohtii, miten verkkomaksuprosessi etenee ja milloin rahat maksetaan omalle tilille. Tästä löydät kiteytyksen siitä.

 

Verkkokauppa ja maksupalvelu pelaavat yhteen

Keino vastaanottaa maksuja on verkkokauppiaalle elinehto. Koska postiennakot ja tilisiirrot ovat jo muinaishistoriaa, monesti helpoin tapa on ottaa käyttöön maksupalvelu. Niissä on valmiit integraatiot suosituimpiin verkkokauppa-alustoihin sekä kattava maksutapavalikoima, jonka saa käyttöön yhdellä integraatiolla ja sopimuksella. Ilman maksupalvelua sopimukset yksittäisen maksutapojen käytöstä, sekä niiden asentaminen, tulee tehdä yksitellen.

Miten verkkokauppa ja maksupalvelu sitten pelaavat yhteen? Suunnilleen näin: Verkkokaupan asiakkaat tekevät ostokset, jotka tallentuvat verkkokauppa-alustaan ja mahdolliseen verkkokaupan taustajärjestelmään. Kun asiakas vahvistaa tilauksensa verkkokaupan ostoskorissa, siirretään hänet maksutietojen kanssa verkkokaupasta maksupalveluun valitsemaan sopivaa maksutapaa ja maksamaan. Onnistunut maksu kuittaantuu verkkokaupan järjestelmään, ja kauppias voi aloittaa tilauksen käsittelyn.

 

Miten Paytrailin verkkomaksuprosessi toimii?

Yksinkertaistettuna verkkomaksuprosessi toimii seuraavalla tavalla:

  1. Maksupalvelu vastaanottaa maksuun liittyvät tiedot verkkokaupasta ja ohjaa asiakkaan valitsemaan itselleen soveltuvan maksutavan.
  2. Maksupalvelu välittää maksumääräyksen valitun maksutavan tarjoajalle, kuten pankille tai korttiyhtiölle, ja asiakas suorittaa maksun.
  3. Maksutavan tarjoaja hoitaa veloituksen, ja maksupalvelu siirtää asiakkaan maksun jälkeen takaisin verkkokauppaan.
  4. Rahat siirtyvät maksutavan tarjoajalta Paytrailin asiakasvaratilille.
  5. Paytrail tilittää rahat kauppiaalle kauppiaan tilityssyklin mukaisesti: esimerkiksi viikoittain tai joka toinen päivä. Tilitysaika on kaikilla Paytrailin tarjoamilla maksutavoilla sama.

Prosessi on samankaltainen maksutavasta riippumatta. Kiteytyksenä siitä voi sanoa, että Paytrail tarjoaa kattavan maksutapavalikoiman ja huolehtii kaikkien maksujen tilittämisestä kauppiaalle. Joitakin maksutapakohtaisia erityispiirteitä prosessiin kuitenkin liittyy. Tässä tarkempaa lisätietoa maksutavoista.

paytrail-kuluttajalle2

Verkkopankkimaksaminen

Paytrailin maksupalvelu sisältää kaikkien kotimaisten pankkien verkkomaksupainikkeet. Verkkopankkimaksaminen on ehdottomasti suosituin maksutapa, ja jopa yli 50 % Paytrailin palvelun kautta tehdyistä maksuista tehdään pankkimaksutavoilla. Verkkopankkimaksuissa kuluttajan pankki hoitaa veloittamisen ja rahat siirtyvät pankilta Paytrailille, joka tilittää ne kauppiaalle.

 

Kortti- ja mobiilimaksaminen

Erityisesti mobiilimaksutavat ovat hätyytelleet verkkopankkimaksamista suosiossa, ja ovat nousseet toiseksi suosituimmaksi maksutavaksi. Paytrail tarjoaa monipuolisen valikoiman sekä kortti- että mobiilimaksutapoja. Niissä molemmissa maksupalvelu välittää maksupyynnön tai katevarauksen korttiyhtiölle, joka veloittaa asiakasta. Rahat siirtyvät korttiyhtiöiltä Paytrailille, joka tilittää ne kauppiaalle.

 

Lasku- ja osamaksutavat

Lasku- ja osamaksupalvelut antavat kuluttajille joustoa omaan talouteen ja soveltuvat erityisesti isompien hankintojen rahoittamiseen. Paytrailin lasku- ja osamaksupalveluvalikoimasta löytyy vaihtoehtoja sekä kuluttaja- että yritysasiakkaille. Palveluiden etuna on se, että maksutavan tarjoaja hoitaa sekä luoton myöntämisen että asiakkaan laskuttamisen. Kauppiaalle tilitetään ostoksen koko summa normaalin tilityssyklin mukaisesti, ja maksutavan tarjoaja kantaa mahdollisen luottoriskin.

 

+1 PayPal

Paytrailin maksupalveluun on mahdollista integroida myös erityisesti kansainväliseen maksamiseen soveltuva PayPal-maksutapa. Integraation ansiosta PayPal näkyy yhtenä maksutapavaihtoehtona, ja sillä suoritetut maksut saa näkyviin Paytrailin Kauppiaspaneeliin. Paytrail ei kuitenkaan tilitä PayPalilla tehtyjä maksuja, vaan PayPal hoitaa sen.

 

Verkkomaksaminen Paytrailin kautta on helppoa ja turvallista

Paytrailin keskeisenä toiminta-ajatuksena on aina ollut helpottaa verkkokauppiaiden arkea sekä mahdollistaa turvallinen verkkomaksaminen. Siksi Paytrailin maksupalvelu tarjoaa helppokäyttöisen ja kattavan maksutapavalikoiman ja huolehtii rahat turvallisesti kuluttajalta kauppiaalle.

Kuluttaja-asiakkaat puolestaan tunnistautuvat aina vahvasti maksaessaan Paytrailin palvelun kautta. Maksutapatarjoajasta riippuen kyseessä voi olla esimerkiksi korttiyhtiön tarjoava vahva tunnistautuminen tai tunnistautuminen pankkitunnuksilla. Vahva tunnistautuminen lisää maksamisen turvallisuutta ja vähentää väärinkäytösten riskiä.

Haluatko tietää lisää siitä, miten verkkomaksaminen ja Paytrailin maksupalvelu toimii? Lataa maksuton opas!

Lataa opas

paytrail-icon Verkkokaupan maksuliikenne