Paytrail

Näin Black Week 2020 etenee verkkokaupassa - katso päiväkohtaiset tilastot!

Paytrail Kirjoittanut Paytrail - 25.11.2020

Tällä hetkellä on meneillään vuoden kovin myyntiviikko suomalaisessa verkkokaupassa. Niin kutsuttu Black week 2020 huipentuu Black Friday -perjantaihin, jolloin on perinteisesti rikottu ennätyksiä verkkokaupan päiväkohtaisessa myyntivolyymissa.

Tämäkään vuosi ei tule olemaan poikkeus. Ennusteemme mukaan tämän vuoden Black Friday tulee kasvamaan viime vuodesta jopa 70 prosenttia

Seuraamme mielenkiinnolla viikon etenemistä ja päivitämme tähän artikkeliin päiväkohtaisia tilastoja kuluvan viikon ajalta. 

Black week 2020 päivittäiset myyntivolyymit toimialoittain

Alla olevat graafit kuvaavat Black Weekin päivittäistä myyntivolyymia eri toimialoilla. Vertailukohtana (punainen vaakaviiva, 100 %) on käytetty kunkin toimialan lokakuun päivämyynnin keskiarvoa.

Black Week ja Cyber Monday

Perjantai 27.11.

Black weekin huipentuma nähtiin itse Black Fridayna, joka kasvatti myyntivolyymia jokaisella tarkastelun kohteena olleella toimialalla.

Erikoiskaupassa myyntivolyymi kasvoi liki viisinkertaiseksi ja vaatekaupassakin yli nelinkertaiseksi lokakuun keskivertopäivään verrattuna. 

Huomattavaa on myös palveluiden menestyksekäs Black Friday -myynti. Palveluiden toimiala on kyennyt hyvin tasaisesti hyödyntämään koko Black weekin.

Torstai 26.11.

Black week -torstaina verkon erikoiskaupassa tehtiin jo 2,25 -kertaista myyntiä lokakuun keskimääräiseen päivämyyntiin verrattuna. 

Myös vaatekaupassa tapahtui torstaina iso kasvu alkuviikkoon verrattuna. Täten vaikuttaa siltä, että vaatekaupan Black week keskittyy vahvemmin vain Black Friday'n ympärille. 

Black week on selkeästi kasvattanut myyntivolyymia miltei kaikilla tarkastelun kohteena olevilla toimialoilla. Ainoastaan matkailun sekä koulutus- ja kansalaistoiminnan toimialoilla Black week 2020 ei ole näkynyt isommin. 

Keskiviikko 25.11.

Black week:in puolivälissä, eli keskiviikkona, miltei jokaisella toimialalla on tapahtunut pientä myyntivolyymin kasvua edelliseen päivään verrattuna.

Isoimmin alkuviikko on näkynyt erikoiskaupan ja ehkä hieman yllättävästi palveluiden toimialoilla. Erikoiskaupan puolella myyntivolyymi on ollut sekä maanantaina että keskiviikkona yli 75 prosenttia lokakuun keskimääräistä päivämyyntiä enemmän. 

Toimialajaottelussamme erikoiskauppa sisältää pääsääntöisesti suomalaisia tuoteverkkokauppoja. 

Maanantai-tiistai 23.-24.11.

Black week 2020 on parin ensimmäisen päivän aikana selkeästi kasvattanut myyntiä etenkin erikoiskaupan, vähittäiskaupan, matkailun sekä palveluiden toimialoilla.

Maanantaina käynnistyi useita eri tarjouskampanjoita etenkin erikoiskaupan puolella ja se näkyykin selkeänä kasvuna maanantain osalta. 

Palveluiden osalta on mielenkiintoista huomata, että tiistain myyntivolyymi on ylittänyt maanantain.  

Alkuviikon tilastojen perusteella näyttää siltä, että vaatekaupan Black Week ei ollut vielä tiistaina 24.11. lähtenyt suuremmin käyntiin. 

paytrail-icon Verkkokaupan maksuliikenne