Paytrail

Panosta PIMiin, älä hifistelyyn

Johannes Kumpukoski Kirjoittanut Johannes Kumpukoski - 23.8.2018

panosta-PIMiin-ala-hifistelyyn-jussi-rumbin-solteq-paytrail

Tuotetiedon hallinta ei ole yksinkertainen juttu. Lead Consultant Jussi Rumbin Solteqilta tuntee PIMin ja suomalaiset verkkokaupat. ”Suurimmat haasteet tulevat siitä, miten tuotetietoa haalitaan kasaan ja miten sitä hallitaan. Pahimmillaan tuotetieto on todella pirstaloitunutta ja epäkuranttia. Kun tuotetiedon hallintaa tehdään useassa eri paikassa, ei kenelläkään ole käsitystä kokonaisuudesta”, Jussi kiteyttää.

Verkkokauppiaat käyttävät Jussin mukaan turhaan aikaansa hifistelyyn eli erilaisten painikkeiden ja toiminnallisuuksien hiomiseen. Todellinen kehittämisen paikka on tuotetiedon hyvä hallinta.

Single source of truth

”PIM on loistava työkalu tuotetiedon hallintaan. Jos tietoa on useissa myyntikanavissa, PIMin avulla varmistetaan, että tieto on aina oikeaa ja ajantasaista. Tavarantoimittajia voidaan osallistaa tuotetiedon päivittämiseen ja rikastamiseen, ja mahdollisissa pullonkaulatilanteissa PIMin avulla ratkaisu löytyy nopeasti. PIM ratkaiseekin useita prosessitehokkuuden ja -automaation ongelmia”, Jussi summaa PIMin hyötyjä.

Parhaimmillaan PIM tuo yritykseen tuotetiedon harmoniaa.

PIMillä palvellaan kaikkia tuotetiedon tarvitsijoita ja saadaan eri kohtauspisteisiin samanlainen asiakasviesti ja -lupaus. Single source of truth eli yhden totuuden järjestelmä onkin PIMin tavoitteena.

Aito muutoshalu kaiken a ja o

PIMin käyttöönotto edellyttää asiantuntevaa yhteistyökumppania. ”Järjestelmän tulee tukea käyttötarvetta niin, ettei sitä ali- eikä ylimitoiteta. Lisäksi järjestelmän käyttöönotto pitää hoitaa asianmukaisesti ja hioa prosessit oikeanlaisiksi. Keskeistä on, että yritys haluaa aidosti muuttaa prosessejaan, sillä PIM vaatii yritykseltä kulttuurin muutosta”, Jussi muistuttaa.

PIMin käyttö kannattaa aloittaa esiselvityksen tekemisellä. ”Sen avulla saadaan selville tahtotila ja tarpeet, ja voidaan valita oikeanlainen järjestelmä. Yhteistyökumppaninkin on helpompi lähteä tarjoamaan sopivaa ratkaisua, kun esiselvitys on tehty”, Jussi opastaa.

Tartu trendeihin

  1. Markkinapaikkaintegraatioiden avulla pienetkin yritykset saavat tuotteitaan helposti myyntiin laajemmalle alueelle. Pidä mieli avoinna ja jaa tuotteesi maailmalle.
  2. Videot tarjoavat asiakkaille ainutlaatuisen tarinan tuotteesta. Tee videoista kiinteä osa tuotetietoa ja saavuta asiakkaasi ajasta ja paikasta riippumatta.
  3. Kolmansia osapuolia osallistamalla pienennetään omien resurssien käyttöä. Päästä tavarantoimittajat muokkaamaan tuotetietoja suoraan hallintajärjestelmään ja saat tehokkaampia sisältöprosesseja sekä kattavampaa tuotetietoa.
  4. Asiakkaiden ostopäätöksiin voi vaikuttaa olemassa olevan datan avulla. Opettele tuntemaan asiakkaasi ja kohdenna heille oikeita tuotteita oikeaan aikaan.

 Katso tallenne Jussi Rumbinin pitämästä webinaarista!

paytrail-icon Verkkokaupan hallinta