Paytrail

Puhti.fi vei verikokeet verkkoon - mittaamisen ja hyvinvoinnin trendit vahvoja

Mari Oksanen Kirjoittanut Mari Oksanen - 8.2.2019

Terveys ja hyvinvointi, sekä niihin liittyvien asioiden mittaaminen ovat vahvoja trendejä, eikä olekaan yllättävää, että aiheiden ympärille nousee uusia yrityksiä. Verikokeiden myyminen verkossa ei tule ihan jokaiselle mieleen. Puhti on kuitenkin tehnyt siitä toimivan bisneksen. Haastattelimme Tero Eraa siitä, miten Puhti.fi syntyi ja millaisia ajatuksia aloittavalla, melko omaperäisen yrityksen tiimillä on ensimmäisistä kuukausista ja tulevaisuudesta.

Liikeidea syntyi omasta tarpeesta

Puhti syntyi perustajan, Jani Uljaan, omasta tarpeesta saada veriarvot kätevästi, tietynlaisena pakettina, mitatuksi ja arvojen, sekä sitä kautta oman hyvinvoinnin, seuranta jollain tavalla helpommaksi.

"Jani selvitteli itseään varten erilaisia testimahdollisuuksia ja totesi ettei hyviä riittävän käteviä palveluja ollut saatavilla. Alettiin sitten selvitellä asiaa yhdessä. Mittaamisen trendi voimistuu, liikkumista seurataan appien ja aktiivisuusrannikkeiden avulla, ravintoa tarkkaillaan, mutta veriarvot ovat jääneet taustalle vaikka ne antavat tietoa siitä miten elimistö jaksaa."

Palvelun paketointi ensiarvoisen tärkeää

Tero-Era-puhti-fi-paytrailPuhti osoittaa, miten ikivanhoja asioita voi ravistella ja sitä kautta luoda uutta. "Oma käsitykseni on, että terveydenhuolto on vähän perässä digitaalisuuden hyödyntämisessä", Tero pohtii. Puhti kuitenkin tarttui haasteeseen.

Palveluiden paketoimiseen on panostettu huolella: "Meillä on mietitty omat paketit esimerkiksi liikkujille, kasvissyöjille ja yli 50-vuotiaille. Erityisesti liikkujapakettiin oli patoutunutta kysyntää. Yli 50-vuotiaat taas haluavat seurata arvoja säännölliseesti ja toisaalta kasvissyöjät haluavat seurata mm. B12-vitamiinin tasoja."

Palvelusta siis tilataan testipaketti, aivan kuten tehtäisiin ostos mistä tahansa verkkokaupasta. Testit käydään ottamassa yhteistyölaboratoriossa, jolla on toimipisteitä 27 paikkakunnalla. Omat veriarvot tulevat ja jäävät tilaajalle luotavalle tilille ja sieltä näkee myös veriarvojen kehityksen ja tietoa mitä mikäkin tarkoittaa. Kaikki vaiheet on tehty selkeiksi ja helpoiksi. Tarvittaessa lisäapua saa chat-palvelusta.

"Helppous pitää olla ihan keskiössä koko asioinnin ajan."

Seuraavat askeleet palvelun tunnettuuden kasvattaminen ja kumppaniverkoston rakentaminen

"Seuraavaksi pääfokus on siinä, että pyritään tekemään palvelua tunnetuksi ja verkostoidutaan."

Puhti markkinoi pääasiassa verkossa. He tekevät Googlessa hakusanamarkkinointia ja ovat läsnä sosiaalisessa mediassa. Näiden lisäksi markkinointikanavaksi on valittu kumppaniverkosto. "Tarjoamme kumppanien kautta veriarvopaketteja heidän valmennusasiakkailleen. Kun lisätään liikuntaa tai tehdää muutoksia ruokavalioon, on hyvä hetki tarkastaa veriarvot."

Kumppaneiksi on lähtenyt hyvinvointialan kärkinimiä: "Mukana on muun muassa Janni Hussi, Jutta Larm (ent. Guftafsberg) ja Anni Hautala."

Lue myös muita artikkeleita eri verkkokaupoista ja yrittäjyydestä niiden takana

1,8 miljoonaa tahkonneen Maxikarkin tavoite tuplata myynti 2019

Puuvirrat: maaseudulla hyvät mahdollisuudet verkkoliiketoimintaan

The Ten Essentials - palvelevalla verkkokauppakonseptilla tuotetulvaa ja kertakäyttökulttuuria vastaan

paytrail-icon Verkkokauppatarinoita