Paytrail

The Ten Essentials - palvelevalla verkkokauppakonseptilla tuotetulvaa ja kertakäyttökulttuuria vastaan

Mari Oksanen Kirjoittanut Mari Oksanen - 31.10.2017

The_ten_essentials_shoot_2-1.jpg

"Päinvastoin, kuin monissa muissa verkkokaupoissa, me halusimme kauppaamme suppean valikoiman ja mahdollisuuden olla neuvomassa harrastusta aloittavaa ihmistä siinä, mitä hän oikeasti tarvitsee", kertoo Johannes Torppa, The Ten Essentials -verkkokaupan toinen yrittäjä. The Ten Essentials keskittyy vaellustarvikkeisiin ja jokaisesta kymmenestä tarpeellisesta tuotteesta on tarjolla vain kolme eri hintaluokan vaihtoehtoa. Telttoja ja rinkkoja kaupasta ei löydy, vaan muita, harrastusta tukevia, mutta yhtä tärkeitä varusteita.

Yritysidea lähti kuluttajana koetusta haasteesta

Idea yritykseen syntyi omista havainnoista: "Aina, kun aloitin uuden harrastuksen, huomasin, että alkuun pääseminen on tarvikkeiden hankinnan kannalta vaikeaa. Sen tietäminen, mitä oikeasti tarvitsee, vie useita vuosia. Yhdessä kaupassa saattaa esimerkiksi olla tarjolla 100 erilaista taskulamppua ja vaelluksessa tarvitset vain tietyt ominaisuudet siitä tuotteesta. Ihmiset hukkuvat tarjontaan."

The Ten Essentials tekee etsintätyön asiakkaidensa puolesta ja vielä testaa jokaisen tuotteen omassa käytössä. Vaellustarvikkeet on valittu laatu edellä, mutta kuitenkin kolmessa eri hintaluokassa. "Edullisimmankin pitää täyttää tehtävänsä moitteetta. Kokemuksemme osoittaa, että markkinoilta löytyy paljon tuotteita, jotka eivät oikeasti tee edes sitä mihin ne on tarkoitettu. Meidän kaupasta näitä ei löydy."

Itse nimi "The Ten Essentials" on Jenkeissä vuorikiipeilyorganisaation kirjassaan mainitsema termi. Termiä on käytetty 1900-luvun alusta, mutta 1970-luvulla se mainittiin painetussa muodossa ensimmäisen kerran. Johannes ja toinen The Ten Essentialsin yrittäjä Heikki Ylänne ovat kehittäneet ideaa termin pohjalta: Miten he voisivat tarjota nuo kymmenen olennaista harrastajille mahdollisimman mutkattomalla tavalla.

The_ten_essentials_paytrail.jpg

Verkkokauppa-alan opiskelua avoimin mielin

Yritys perustettiin 2017 toukokuussa. Ennen perustamista Johannes ja Heikki olivat tehneet taustalla jo puolisen vuotta töitä: "rakensimme liiketoimintasuunnitelmaa, järjestimme rahoitusta ja etsimme yhteistyökumppanin verkkokaupan rakentamiseen".

Johannes ja Heikki päätyivät verkkokauppatoteutuksen kanssa Redlandiin, ja verkkokauppa-alustaksi valikoitui Woocommerce. "Redlandilla vakuutti meidät: heidän toimintansa skaalautui tarpeisiimme ja vaikka ollaan vasta aloittava yritys, heiltä löytyi resurssit ja halu olla mukana kehittämässä verkkokauppaamme. Me ollaa tosi tyytyväisiä siihen, miten kauppa on toteutettu ja millainen siitä tuli."

Itse verkkokauppa-ala on Johanneksen mukaan pitänyt opiskella alusta saakka ja sen he ovatkin tehneet onnistuneesti ja oikealla asenteella:

"Kun on avoin mieli ja etsii uusia tapoja tehdä asioita, niin oppii paljon ja pysyy kelkassa mukana." 

"Älyttömän paljon on saanut opiskella uusia asioita ja silloin, kun aloitti oli hankala tietää mitä oikeasti pitää tehdä ja tietää. Googlettelimme listoja siitä, mitä pitää ottaa huomioon, saimme uusyrityskeskukselta apua ja tukeuduimme yhteistyökumppaneihin. Me ollaa hyödynnetty paljon esimerkiksi Paytrailin oppaita ja blogauksia." Johannes kertoo.

Verkkokauppa avattiin elokuun alussa. Ensimmäinen tilaus, joka ei tullut sukulaiselta tai kaverilta, tuli noin viikon päästä avaamisesta. Kuukauden mittainen avajaiskampanja toi hyvää pöhinää ja aika nopeasti alkoi tulla useita tilauksia päivässä.

The_ten_essentials_shoot_3.jpg

Isoin haaste markkinoinnin budjetti

Yksi isoimmista haasteista Johanneksen mukaan on ollut markkinointibudjetin koko. "Arvioitiin ihan väärin. Me kilpailemme muiden jälleenmyyjien kanssa eli emme tuo mitään uutta tuotetta markkinoille, joten oma brändi on tehtävä tosi vahvaksi. Markkinointibudjetti ja yleensäkin budjetti kannattaa tuplata tai kymmenkertaistaa."

Johannes vinkkaakin verkkokauppaa suunnitteleville: "Jos jotain tekee, niin telkee sen kunnolla ja markkinointibudjetti olisi hyvä olla kohdillaan."

Juuri nyt The Ten Essentials valmistautuu joulumarkkinaan. Black Fridayn hyödyntäminen on vastoin yrittäjien luontoystävälliseen ja harkittuun kuluttamiseen liittyvää arvomaailmaa: "Yksi idea oli laittaa Black Fridayna putiikki kiinni, sillä nämä supermyyntipäivät kasvattavat heräteostoksia ja harkitsematonta, kestämätöntä kulutusta."

The Ten Essentials_Kompassi_tulkset_otsalamppu.jpg

Verkkokaupan kehityksen perustana analytiikka

"Minulla on kesken Google Analyticsin kurssi, jossa opetellaan keräämään ja analysoimaan dataa. Ja se on verkkokaupan perusta: keräät analytiikkaa, osaat käsitellä sitä ja tehdä toimenpiteitä sen perusteella."

Yrittäjät ovatkin opiskelleet myös AdWordsin käytön ja Facebook-markkinoinnin. "Netistä löytyy hyviä videoita ja verkkokursseja digimarkkinointiin".

Asiakkaita palvelevaan sisältöön tullaan Johanneksen mukaan panostamaan lisää: hyviä blogitekstejä, joissa autetaan kuluttajaa harrastukseen liittyvissä haasteissa ja kerran kuussa uutiskirje, jossa keskitytään 10 erilaisen tuotteen mahdollisimman moniin eri käyttötapoihin. "Kun haluaa pärjätä vähillä asioilla, niitä pitää osata hyödyntää monipuolisesti."

Oma varasto nopeuttaa toimituksia

"Meillä on oma varasto kahdesta syystä: ensinnäkin sen avulla pystytään nopeisiin toimituksiin. Toiseksi se tuo vielä vähän realistisuutta toimintaan, näemme itse tuotteet ja jos asiakas kysyy jotain niin pystymme vaikka nappaamaan tuotteen käteen ja tutkia mitä asiakas tarkoittaa."

Takatasku ja nalgene.jpg

Top 4 työkalua verkkokauppiaalle

Kun Johannekselta kysyy kolmea tärkeintä verkkokauppiaan työkalua, lista tulee vaivatta:

  1. GoogleAnalytics. Sen avulla pystyt muuttamaan toimintaasi, kehittämään ja hiomaan konetta, jotta se kulkee siihen suuntaan kun halutaan ja niin kovaa kuin halutaan.
  2. MailChimp. Sen avulla saat kasvatettua asiakasrekisteriä ja uutiskirjeen tilaajia. Näiden avulla taas saadaan lisättyä myyntiä.  
  3. Google AdWords. Melko kallis, mutta hyvä työkalu asiakashankintaan.
  4. Facebook Business Manager. Käytettävyys ei paras, mutta kun saat tietyt asiat tehtyä, tällä saa asiakkaita. 

Miten verkkokauppa perustetaan?

The Ten Essentials on hyödyntänyt onnistuneesti oppaitamme. Löydät ne verkkokaupan tietopankistamme. Mikäli olet vasta suunnittelemassa verkkokauppaa, suosittelen erityisesti tänä syksynä uudistettua opastamme verkkokaupan perustamisesta. Lataa ilmainen opas verkkokaupan perustamisesta ja ota huippuasiantuntijoiden  vinkit hyötykäyttöön!

Muita artikkeleita asiakkaistamme

Anton&Anton toivottaa kilpailun tervetulleeksi ruoan verkkokauppaan

Taffer - tubettamalla verkkomyynti nollasta sataan

Lumingerien verkkokauppa hallitsee hakukonetuloksia

 

paytrail-icon Verkkokaupan myynti ja markkinointi