Paytrail

Taffer - tubettamalla verkkomyynti nollasta sataan

Jarkko Leinonen Kirjoittanut Jarkko Leinonen - 12.9.2017

jonne_lotta-taffer-paytrail.jpg

Matka nollasta sataan voi kestää kolme sekuntia, tai esimerkiksi kolme vuotta, jota sitäkin voidaan yritystoiminnassa pitää hyvänä saavutuksena, kun lähdetään liikkeelle minimipääomalla, uudella idealla, tuotteilla sekä omalla työpanoksella.

Urheiluvälineitä valmistavan Tafferin perustaja Otto Rosti on isojen miesten ja vahvojen naisten puolesta puhuja, jonka tunnetuimmat tuotteet, kuten vetoremmit sekä rannetuet, ovat syntyneet omasta harrastuksesta, mielenkiinnosta kuntosaliharjoittelua kohtaan sekä halusta kehittää jotain uutta ja hyödyllistä. Nimi Taffer tuleekin englanninkieleisestä sanasta "tougher" -vahvempi.

Kasvaminen verkkokaupassa - samoin kuin salilla - vaatii Taffer-asennetta

Taffer Otto Rosti Paytrail.jpegTaffer-asenne kuvastaa vahvuutta ja sinnikkyyttä. Tämän sai kokea 23-vuotias Otto. Kuntosaliharjoittelusta kiinnostunut ja vasta valmistunut energia-insinööri etsi itselleen kiinnostavaa alaa. Lopulta onnellisten sattumien kautta hän päätyi yhdessä puolisonsa Iran kanssa yrittäjäksi ja aloitti valmistamaan itse suunnittelemiaan kuntoilualan tuotteita. Yrityksen kantavana pohjana on ollut alusta saakka tuotteiden kestävyys, pitkäikäisyys ja ajatus siitä, että kaikki mikä voidaan tehdä itse, tehdään itse tai jos hankitaan ulkopuolelta, niin luotetaan kotimaiseen laatuun.

’’Urheilu on aina ollut itselle tärkeä juttu ja siihen kun yhdistetään pellepeloton-ajatusmaailma, sekä mielenkiinto mediatuotantoon ja markkinointiin, oli sopassa kaikki ainekset valmiina.’’
Taffer-uutta_pukkaa_Paytrail.jpg

Tafferin brändin rakentaminen aloitettiin 2014 itse suunnitelluilla ja keittiönpöydällä valmistetuilla vetoremmeillä. Alalta ei tunnettu entuudestaan ketään, mutta kukaan ei myöskään tuntenut Tafferia. Tuntemattomuus oli suuri syy siihen, kuinka Taffer löysi itselleen sopivan tavan tuoda tuotteitaan esille.

¨Miksi kukaan kuuntelisi, jos itse sanottaisiin tuotteidemme olevan parhaita ja ostamisen arvoisia? Luonnollinen valinta oli siis etsiä maan kovimmat kaverit, antaa heille tuotteita ja sanoa ainoaksi ohjeeksi ota tosta ja revi niin perkeleesti!

Urheilualan vaikuttajien avulla unelma sai lisäravinnetta

Tuotteiden laadukkuus sekä toimivuus tavoitti pian muutkin alan huippunimet ja yrityksen reilut toimintatavat, sekä nöyrä asenne lisäsi motivaatiota tehdä yhteistyötä uuden tulokkaan kanssa.

‘’Tosi moni maan huippunimistä arvostikin meidän tuotteita ja tapaa toimia. Karpaasit otti tuotteet vastaan, treenit kulki paremmin ja moni halusi tämän myös kertoa omille seuraajilleen. Pieni suomalainen tekijä on tullut markkinoille haastamaan suuret merkit. Niin meidän tarina alkoi saada vauhtia.’’

Urheilualan huippujen kautta Taffer aletaan tunnistaa kuntosaleilla ympäri maan. Ensimmäisen Facebook-julkaisun jälkeen alkoi tulla kyselyitä, että mistä Tafferin tuotteita pystyy ostamaan? Tässä vaiheessa alkuperäinen idea tuotteiden myymisestä ainoastaan jälleenmyyjien kautta jäi vähäksi aikaa taka-alalle ja Tafferilla ruvettiin tosissaan rakentamaan ensimmäistä versiota verkkokaupasta.

Taffer-paketteja-lahdossa-paytrail.jpeg

YouTube-kanava kasvattaa Taffer-maniaa

Taffer tuottaa verkkokaupan tueksi sisältömarkkintointia yhteistyössä huippunimien kanssa. Toiminnan ajatuksena on antaa liikunnasta kiinnostuneille ihmisille hyviä ideoita sekä ammattilaisten treenivinkkejä. Sisältömarkkinoinnin ohjenuorana toimii se, että mitä parempaa sisältöä pystytään tuottamaan, sitä vähemmän tarvitsee rahallisesti markkinoida.

Sisältömarkkinointia tuotetaan pääasiassa Tafferin omalla porukalla ja kulut koostuvat pääasiassa kamera-ja editointilaitteista. Suosituin treenivideo TafferTV:ssä Youtubessa on kerännyt jo yli 130 000 katselukertaa. Kokonaisuudessaan huippusuosittua Tube-kanavaa on katsottu yli miljoona kertaa.

Tafferin vinkit onnistuneeseen verkkokaupan markkinointiin

‘’Meillä Iran kanssa oli vahva näkemys alusta asti, että lainaa ei otettaisi ennen kuin idea olisi tuottanut tulosta ja varmistunut hyväksi muidenkin, kuin vain meidän otsalohkoissa. Tämä periaate ajoi meidät välillä melkoisiin tilanteisiin: Yöllä ommeltiin tuotteita keittiön pöydällä ja päivisin niitä markkinoitiin ja myytiin. Rankkoja aikoja, joista toisaalta saatiin myös valtavan suuri määrä polttoainetta markkinointiin. Omasta elämästä on voinut ammentaa tarinaa aiheista vahvempi ja kestävämpi.’’

Parhaimmaksi markkinointivinkiksi Otto nostaa sisällön tuottamisen. Sisältöä pitäisi tuottaa mahdollisimman paljon ja mielellään itse. Instragram-tili @taffer.official pitää sisällään noin 1100 julkaisua. Näin suuren määrän ostaminen ulkopuoliselta tekijältä olisi ollut valtava menoerä, johon aloittelevalla yrityksellä ei olisi ollut varaa. Otto painottaa oman sisällön tuottamisen merkitystä myös siitä näkökulmasta, että näkee mikä toimii itselle ja asiakkaille parhaiten.

"Hittien tekeminen on vaikeaa, mutta 10 hyvää mainosta saa aikaan, kun tarpeeksi monesti kokeilee."
20170819-TafferTeamDay-paytrail.jpg

Näin kierrät Tafferin kokemat verkkokaupan sudenkuopat

Yrittäjyyden aikana suurin oivallus, este ja moka on Oton mukaan ollut se, että ‘’ostaisitko itse itseltäsi’’ kysymystä ei ole tullut kysyttyä riittävän aikaisin ja tarpeeksi usein, eikä ole tullut keskityttyä siihen, mitä se todella tarkoittaa.

Kysy itseltäsi nämä viisi kysymystä säännöllisesti:

  • Onko kauppasi sillä tasolla, että itse haluat, uskallat ja osaat tilata sieltä?
  • Onko tuotekuvat riittävän laadukkaita ja selkeitä kuvaaamaan tuotteita?
  • Onko tilauksen kulut näkyvillä?
  • Toimiiko maksaminen ja logistiikka?
  • Toimiiko verkkokauppasi (testaa itse)?

Paytrail Taffer - miten välttää verkkokaupan sudenkuopat‘’Meillä on välillä karannut keskittyminen mm. uusien tuotteiden suunnitteluun, kun edellistenkin tuotteiden osalta on vielä ollut parannettavaa juurikin kaupallisella puolella. Tärkeää on mennä ulos omasta kuplasta ja katsoa toimintaa ulkopuolisen silmin. Kuulostaa helpolta, mutta unohtuu yhtä helposti.’’

Näitä kysymyksiä on Tafferilla mietitty pitkään ja asioissa on koko ajan menty määrätietoisesti eteenpäin unohtamatta jatkuvaa kehittymisen tarvetta myös tulevaisuudessa. Omaa yritystoimintaa aloitteleville Otto haluaa vinkata kiinnittämään ajankäyttöön huomiota alusta alkaen.

‘’Itselle on ollut kaikkein vaikeinta tajuta jo aiemmin, että järjestelmällisyys ja suunnitelmien teko ei ole vain salkkumiehille ja muille nössöille, vaan niitä tarvitsee tehdä kaikkien ketkä haluavat saada itsestään kaiken irti. Sanoin jo monta vuotta sitten että nyt raja on tässä, enempää ei voi tehdä ja päivät venyivätkin jatkuvasti kellon ympäri. Silti tänä päivänä teen paljon enemmän ja vapaa-aikaakin on enemmän. Tunneilla ei ole merkitystä, ainoastaan tuloksilla.’’

Taffer verkkokauppa - unelmasta totta

Miten sinä voisit hyödyntää videota ja muita sisältöjä verkkokaupan markkinoinnissa?

Videoiden ja muun sisällön hyödyntäminen verkkokaupan markkinoinnissa ei ole sattuman kauppaa vaan vaatii suunnitelmallisuutta. Kati Keronen piti meille aiheesta erinomaisen webinaarin, jossa hän jakoi myös oivallisia työpohjia verkkokaupan sisältömarkkinoinnin suunnitteluun.Katso webinaaritallenne ja sisältömarkkinoinnin työpohjat!

New Call-to-action

Muita inspiroivia verkkokauppatarinoita

Harrastus lähti käsistä: PaaPii Design myy tuotteitaan ympäri maailmaa

Taikakeppari: Alaikäisen Julian toiminimestä kasvoi osakeyhtiö

Lumingerien verkkokauppa hallitsee hakukonetuloksia

paytrail-icon Verkkokaupan myynti ja markkinointi